Takstar HF580Takstar HF580

Indlægaf A.Hoegsted » 24. jul 2019, 16:01

Jeg har haft denne hjemme pĂĄ tour, og vil her dele mine erfaringer.

Signalkæde:
Foobar2000 -> 320 mp3 eller FLAC -> Soundblaster Z lydkort

Præsentationen er ganske nydelig. En kasse med hvidt omslag der viser hovedtelefonerne. I kassen finder man ekstra puder.

Jeg pluggede dem ind, og sætte først Megadeth's Addicted To Chaos på. Med mine X2 eller HE560 er bassen hård og kontant. HF580 virkede meget tilbagelænede. Til at starte med var jeg ikke imponeret.

I forsøget på at finde den rette musik at sætte på, faldt jeg over ZZ Top's Eliminator plade. Med Sharp Dressed Man på, forstod jeg endeligt Takstar'sne.

PĂĄ X2 eller HE560 er SDM et meget kontant nummer. Synthen brager derudaf, guitaren skriger og nummeret er levende men klinisk.

PĂĄ Takstar kommer den bluesy vibe frem. PĂĄ bekostning af kliniskhed, farver Takstarsne nummeret pĂĄ en fed mĂĄde. Lyden er ulden og varm. Man glemmer ikke at det er Texas Blues der spiller.

Det samme skete med Rory Gallagher's Irish Tour plade. Guitaren var så sprød. Vokalen stod skarpt men samtidigt afslappet. Mange planars kan virke decideret kliniske. HD580 er mere henaf en planar HD650. Alt er afslappet og roligt. Til blues er de helt igennem fantastiske, og jeg fangede mig selv i at høre halvdelen af Irish Tour pladen førend jeg skiftede til noget andet.

Michael Jacksons Dirty Diana falder de dog lidt igennem på. Intro-synthen har behov for en masse sub-bass for virkeligt at rykke, og det er desværre ikke HF580's stærkeste side. Det samme sker med EDM. De gør det aldrig dårligt, men jeg sidder klart med indtrykket at HF580 er skabt til jazz/blues/country og ikke teknisk intensivt musik.

Kiss' Alive II brager fantastisk på HF580. Lyttede jeg kun til Detroit Rock City og Sharp Dressed Man, ville jeg ikke købe andet end HF580. Den uldenhed mellemtonen har gør bare at guitar musik lyder superbt.

Jeg prøvede dem kort med stof puderne og fandt bassen mere tilbagelænet. Forskelle var meget små, og jeg fandt musikken mere levende med læder.

Til slut vil jeg sige at jeg afgjort ikke er skuffet. De finder desværre ikke en permanent plads hos mig, da mine X2ere er en bedre Schweizerkniv til min smag, men de er afgjort kompetente, og til pengene svære at overgå.
A.Hoegsted

 
Indlæg: 72
Tilmeldt: 14. maj 2017, 19:14
Geografisk sted: Helsingør

Re: Takstar HF580

Indlægaf CHIbsen » 24. jul 2019, 18:23

Alive II er en klassiker :-)
Interessant læsning. Og rart at vide at jeg ikke er den eneste der holder sig indendørs i varmen...

Sendt fra min MAR-LX1A med Tapatalk
flac: A+â–şAudio-gd DI-U8â–şmonsterDacâ–şVerdensKunstnerâ–şAKG K340 CD: LydKlassikerenâ–şViolectric V200â–şHifiman HE-560
Natbord: HiByâ–şGustard U-12â–şAviâ–şBeyerdynamic A20â–şBeyerdynamic Amiron Kontor: foobarâ–şAune S6â–şOllo S4R
CHIbsen

Brugeravatar
headphoneus supremus extraordinaire
 
Indlæg: 938
Tilmeldt: 27. jul 2017, 20:52
Geografisk sted: Skjern

Re: Takstar HF580

Indlægaf Claus-DK » 24. jul 2019, 21:32

Lækkert, gode beskrivelser
http://hoved-grej.dk og for vores svenske venner https://huvud-grej.se/

Følg med på min Facebookside Facebook
Instagram https://www.instagram.com/hovedgrej.dk/
Pinterest https://www.pinterest.dk/clausnn/
Facebook køb og salg gruppe https://www.facebook.com/groups/238288146570337/
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 11597
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Takstar HF580

Indlægaf Henrik_sdk » 13. aug 2019, 23:38

Jeg har osse lige haft Takstar på besøg en enkelt aften, Dao var en uge om at levere og sommerferien skulle igang.
jeg fik hurtigt lyttet og var egentlig godt tilfreds lyden var der hvor jeg normalt ligger, bassen kunne godt mangler pĂĄ nogle af test nummerne(for mig)
Den skulle godt op i volumen på min violectric som gjorde det godt, men fik ikke lige prøvet med min Ifi xcan som i teorien skulle klare dem.
Form factoren var fin, føltes lidt som et par ovale hifiman he-400, kablet havde jeg ikke problemer med, men havde været rart man kunne skifte det..

Lige omkring dao365, vi var næsten ude i en erstatningssag, og jeg fik lige læst at de ikke dækker mere en max 1000 kr.
Billede
Henrik_sdk

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 2082
Tilmeldt: 1. apr 2011, 23:46
Geografisk sted: Ringsted

Re: Takstar HF580

Indlægaf Claus-DK » 14. aug 2019, 22:38

Bare træk momsen og så er vi nede på godt 1200 og momsen får jeg ikke dækket i sådan en sag, jeg tjener også en smule, så 1000 kroner er ikke helt hen i skoven..
http://hoved-grej.dk og for vores svenske venner https://huvud-grej.se/

Følg med på min Facebookside Facebook
Instagram https://www.instagram.com/hovedgrej.dk/
Pinterest https://www.pinterest.dk/clausnn/
Facebook køb og salg gruppe https://www.facebook.com/groups/238288146570337/
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 11597
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Takstar HF580

Indlægaf Peter Jensen » 15. aug 2019, 07:36

Man kan hvistnok få 1000 ekstra dækning for 8.- mere. Tror ikke DAO kommer meget højere op, så er man nok ude i GLS


Sent from my iPhone using Tapatalk
Peter Jensen

 
Indlæg: 675
Tilmeldt: 23. maj 2016, 12:31
Geografisk sted: København

Re: Takstar HF580

Indlægaf Steffench » 19. aug 2019, 21:49

SĂĄ blev det min tur til at skrive indtryk.
Jeg har desvære ikke haft samme mængde tid til at lytte og føle på dem, som da jeg havde Verum 1, men har alligevel et par indtryk jeg naturligvis ønsker dele.

Build
Hvad var det de kostede igen? Bygge kvaliteten fortæller vi burde være et godt stykke oppe i prisklassen. Materialerne er hovedsageligt rust fri stål, alu & fake læder, det eneste plastik at finde er umiddelbart kopperne, som sådanset virker solide nok. Kort fortalt oser de af kvalitet. Hvis jeg dog skal give "hug" for noget, vil det klart være at man har valgt undlade detatchable cable. Når det så er sagt lader de umiddelbart til at være utroligt nemme at modde til detatchable, og hvis det var mine havde jeg smidt dem en tur forbi truebuie forlængst ruller1

Komfort
Det fint nok (skulle man være i tvivl er jeg nordjyde).
Spøg til side, komforten er rigtig fin / above average. Det er ikke de mest komfortable hovedtelefoner i verden, men omvendt har jeg ikke oplevet problemer med komforten selv efter flere timers brug.

Lyd

Low End
Det virker for mig som om Takstar har valgt kvalitet frem for kvantitet. Bassen er "stram" og "præcis", men der er ikke meget af den, og så savner umiddelbart en mere solid bund. Af en planar at være havde jeg ærligt forventet mere i den lave ende. Som grafen viser, falder den en smugle af omkring 60 hz og ned, og det kan høres. Når det så er sagt er den tilstedeværende bas præcis og fint kontrolleret.
Billede

Mids
Takstaren er forholdsvis "mids forward" hvilket giver fin mening i forhold til den lidt tynde bund. Lyden er tilpas fyldig da mids er en smugle fremme i skoen. Vokaler er ekstremt klare og detaljeret og selv i den relative korte tid jeg har haft glæde af Takstaren, har jeg fundet detaljer jeg ikke har fundet selv efter flere timer med mine STAX & HD 600. Noget må de altså gør rigtigt!
Highs
Jeg er ikke meget for at bruge ordet perfekt, men vi er i hvert fald tæt på! De har i mine øre en nærmest perfekt balance mellem have nok highs og give sibilance. i min trofaste " Bille Jean benchmark " var jeg klar til at krumme tæer, men blev behageligt overrasket. Detaljerne var on point, high-hats var on point, alt var on point, trods alt dette følte jeg ikke det store behov for tåkrummeri, hvilket Bille Jean ellers har givet mig et utal gange.
Overall
Over all er de rigtigt gode taget i betragtning at de koster pĂĄ den anden side af 3000.. hov vent. 1300 i kina land 4musik
De lyder og føles som et par hovedtelefoner jeg gerne gav 3000 for, og umiddelbart føler jeg nærmest Takstar har lavet dem for gode i forhold til hvad de tager for dem ruller1
Vil ikke rode mig synderligt ud i at tale om imaging og soundstage, men uden at sige for meget kan jeg røbe at det er ganske godkendt.
Nå.. Tror ikke der kan koges mere suppe på dem. De er gode. Hvis sparegrisen rasler mere end højest nødvendigt og du kan finde 1900 bobs, er der ingen undskylninger, Claus har dem på lager rulle4 .
Steffench

 
Indlæg: 81
Tilmeldt: 2. mar 2017, 12:46
Geografisk sted: Sæby, Nordjylland


Tilbage til Hovedtelefoner

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 7 gæster