TourtrĂĄd: Anmeldelse af Valco VMK20TourtrĂĄd: Anmeldelse af Valco VMK20

Indlægaf telum » 8. jun 2022, 11:28

Så har jeg også prøvet at være den første på en tour. Spændt var jeg da jeg fik pakken, men en anelse skuffet over det manglende margarine papir! Jeg blev dog lidt beroliget da jeg fik pakken åbnet og kunne se noget bobleplast der øjensynligt tidligere har beskyttet "Resin", så den måtte nok alligevel komme fra Kliplev!

Billede

Bøfferne kommer i en no-nonsense kasse med USB-stik til opladning, et flystik og en brugsanvisning foruden de sammenklappelige høretelefoner.

BilledeBillede

Normalt er brugsanvisningen der mest for at amerikanere ikke kan sagsøge produktet, men her har finnerne gjort noget anderledes og overfaldet den med tø-hø humor fra øverste hylde! Det opdager man heldigvis hurtigt når man får kigget lidt nærmere på piktogrammet på bagsiden der indeholder en alvorlig advarsel!

BilledeBillede

Invendig er den ogsĂĄ fin underholdning, bl.a. "Thanks for all the money!" som mĂĄske er en reference til "Thanks for all the fish" (bog fra Hitchhickers Guide serien).

Når man tager den på første gang føles de dejligt lette. Det kan man ikke sige om den dybe mandestemme "Power on!" og den lidt sjove accent ved "Connected". De parrer nemt med telefonen og jeg havde ingen udfald hvis telefonen lå i den ene ende af huset og jeg lå i den anden!

Hvis vi bliver ved teknikken fungerer de fint med pause-knap og volumen, men jeg savner lidt en skip frem/tilbage knap sĂĄ jeg ikke skal finde min telefon.

EDIT: det kan åbenbart lade sig gøre at skippe både frem og tilbage hvis man læser manualen ordentligt!

De er forholdsvist komfortable, ikke voldsomt tunge og nemme at indstille. De kan dog godt blive lidt varme om ørerne. Kopperne kan drejes så de nemt kan bæres over nakken.

Batteri-tiden ved jeg ikke hvad er, men jeg fik dem da brugt en del timer uden de begyndte at brokke sig.

Lydmæssigt viser de sig også rigtigt fint frem. De har ikke den tunge dyne af bas, som jeg har hørt fra andre trådløse, til at skjule manglende detajler. Ikke til basheads, men fint til mig! De virker ret balancerede, pæn seperation og i det hele taget ret pæne i sin lyd. Pæne nok til jeg gider bruge dem til musik når jeg er ude at gå med hunden og ikke orker mere podcast snak. De kan sagtens producere gåsehud hvis bare musikken er god nok. Hvis det var mine ville jeg nok prøve om jeg kunne åbne dem og dæmpe koppen lidt eller fylde noget vat i. Som mange andre lukkede kan de godt have en tendens til at "runge" lidt, men ikke mere end så mange andre trådede ditto.

ANC har jeg kun brugt meget lidt, jeg har ikke så meget at sammenligne med så kan ikke sige så meget andet end at det virker og ikke umiddelbart har den helt store effekt på lyden. Prøvede en enkelt gang at slå det til hvor der var meget stille og fik en slags bas-brummen, men lige det scenarie giver heller ikke særligt god mening.

Hvis nogen vil have et sæt trådløse over-ears vil jeg ikke være bange for at foreslå de her medmindre de er kendte bassheads!

Tak for besøget til Valco og Claus!
Senest rettet af telum 8. jun 2022, 14:15, rettet i alt 1 gang.
telum

Brugeravatar
Ridder af Hoved-fi
 
Indlæg: 1694
Tilmeldt: 12. apr 2011, 12:32
Geografisk sted: Dronninglund

Re: TourtrĂĄd: Anmeldelse af Valco VMK20

Indlægaf Claus-DK » 8. jun 2022, 13:04

Du kan skippe enten er det med to tryk eller et laaangt tryk, kan ikke lige huske det.. Men den kan skippe frem og tilbage..

Jeg tænkte at margarinepapiret ikke var nødvendigt, det er jo godt for miljøet at vi bruger lidt mindre plastik..
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12518
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: TourtrĂĄd: Anmeldelse af Valco VMK20

Indlægaf telum » 8. jun 2022, 14:14

Det beviser jo bare, at selvom manualen er god så fik jeg ikke læst det hele! rulle4 Men det er perfekt, så mangler jeg ikke noget der alligevel!

Ja det er godt at spare på plastikken, men har du så ikke nogle "hoved-fi.dk" eller "hoved-grej.dk" stickers? Sådan nogle ville jeg da gerne klistre på mine bærbare PC'er egentlig musik17
telum

Brugeravatar
Ridder af Hoved-fi
 
Indlæg: 1694
Tilmeldt: 12. apr 2011, 12:32
Geografisk sted: Dronninglund

Re: TourtrĂĄd: Anmeldelse af Valco VMK20

Indlægaf Claus-DK » 8. jun 2022, 16:06

Nej stickers har jeg aldrig fået lavet, men vil du og andre gerne hjælpe med at sprede kendskabet til min lille biks, så er det meget bedre at dele mine opslag på Facebook/Instagram, så kan jeg få råd til at få lavet stickers thumbs thumbs

Krigen er ond mod os små butikker, da de skide russere gik ind i Ukraine var det ligesom at køre ind i en væg, det er begyndt at blive bedre, men det har været et yderst skidt første ½e år.. Så jeg har brug for alt den hjælp jeg kan få.. musik15 musik15
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12518
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: TourtrĂĄd: Anmeldelse af Valco VMK20

Indlægaf telum » 8. jun 2022, 21:38

Jeg tror de gange jeg mundtligt har henvist til begge har givet bedre resultater, end en deling til den utroligt smalle skare der ser min facebook og ikke-eksisterende skare til instagram ditto - Hvis du laver et opslag pĂĄ LinkedIn kunne jeg mĂĄske godt lokkes til at dele det thumbs

Hvordan kan det være at hver gang jeg begynder at skrive et eller andet, så ryger det hele af sporet? fra Valco-anmeldelse til klistermærker til SoMe rulle6

Klistermærkerne var lige så meget for min egen skyld vil jeg så lige indskyde rulle6
telum

Brugeravatar
Ridder af Hoved-fi
 
Indlæg: 1694
Tilmeldt: 12. apr 2011, 12:32
Geografisk sted: Dronninglund

Re: TourtrĂĄd: Anmeldelse af Valco VMK20

Indlægaf Peter Jensen » 5. jul 2022, 12:51

Det blev også min tur til at få afprøvet Valco - hermed mine indtryk.

Først og fremmest er bygge kvaliteten og fornemmelsen med hvor solid hovedtelefonen er absolut godkendt i min bog. Der var intet der virkede løst eller dårligt samlet. Den er måske en lille bitte smule plastik agtig, men ikke på nogen dårlig måde for mig. Pasformen var fin og den sad godt på hovedet. Jeg kunne måske godt have ønsket mig 10% større kopper, selvom der jo egentligt var plads nok i dem. De var lette og rare at have på, både når man sad med dem på kontoret, når jeg cyklede eller gik. Jeg havde ikke umiddelbart nogen problemer med hverken skip eller lignende, måske lige udover at den løb tør for strøm selvom jeg føler mig overbevist om at jeg havde sat den til USB på kontoret. Muligvis har den ikke laddet alligevel, jeg blev i hvert fald lidt overrasket.

De har helt klart humor deroppe i Finland, og jeg er ret vild med at de ikke tager sig selv for seriøst men gerne laver en sjov manual. Som nævnt er stemmen der siger "Connected" og "Power On" også noget liiiidt andet end hvad jeg ellers har hørt i div. Chi-Fi. Dejlig alternativ til den almindelige manual og stemme!

Da jeg satte den på hovedet og lyttede første gang var oplevelsen nok lidt undervældende. Retfærdigvis skal det siges at jeg gik direkte fra den Fostex TH-900 som jeg har liggende på kontoret, og det er bare noget helt andet. I sammenligning lød Valco lidt ulden. Efter noget tid hjalp det dog på det og jeg syntes den kom til at være helt ok. De er relativt neutrale, og stikker ikke så meget af i top eller bund. Personligt savnede jeg dog ikke noget i bunden hvilket jeg ellers tit har gjort med div. Shure hovedtelefoner, så godkendt herfra. Syntes måske stadig de er en lille smule uldne i lyden, men skal være ærlig at sige at jeg ikke direkte sammenlignede dem med konkurerende Sony eller Bose varianter. Det er derudover ikke noget man bemærker hvis man bruger dem på gaden eller i et kontor miljø med middel støj.

ANC´en fik jeg også afprøvet et par gange, hhv. kontor med baggrundsstøj og en tankstation med ditto. Her må jeg desværre sige at Valco skuffede mig - jeg syntes simpelthen ikke at der var noget at hente i de to tilfælde. På tanken blev lyden blot ændret til lidt højere toner, den var ikke lavere eller mindre markant. Bare underlig. På kontoret blev afdæmpet snak reduceret en smule, men langt fra så meget som jeg ville have troet eller syntes at huske at andre mærker kan levere.

Alt i alt syntes jeg Valco er et fint produkt helt generelt, og et ret godt køb når man tager den yderst rimelige pris i betragtning. Jeg kan godt anbefale den i prisklassen, hvis man da ikke lige har et stort behov for ANC´en.

Tak til Claus for at sende den på tur. Da jeg har et par "Heavys" påvej fra Kickstarter, som kan meget af det samme, så vil jeg gerne springes over i lodtrækningen denne gang.
Peter Jensen

 
Indlæg: 893
Tilmeldt: 23. maj 2016, 12:31
Geografisk sted: København

Re: TourtrĂĄd: Anmeldelse af Valco VMK20

Indlægaf Niels » 6. aug 2022, 19:55

Da Claus annoncerede denne tour, blev min interesse vakt. Mit kendskab til BT-baserede hovedtelefoner begrænser sig (i grove træk) til mine Momentum M2 OEBT, så her var da en fortræffelig mulighed for at udvide min horisont desangående.

Nu er det blevet min tur til at ytre mig om finnernes fortræffeligheder og eventuelle svagheder.

Udstyr.
VMK20 kommer i en kompakt hardcase, hvor de ligger fint fikseret og sikkert. Der er net med lynlås til de medfølgende kabler (3,5 mm til spilledåsen samt usb til at lade). Der medfølger ligeledes adapter til flyrejsen..

Alt i alt udmærket uden at være prangende – helt sikkert godkendt.

Byggekvalitet, og komfort.
Der er meget plastik, men det ser ud til at være af god kvalitet og virker meget tillidsvækkende. Justering af hovedbåndet går stramt men præcist, og virker som om det kan holde i mange år med intensivt brug. Knapperne virker fint og sidder fornuftigt, så betjeningen foregår let og ubesværet.
Polstring på hovedbånd og puderne er af fin kvalitet og jeg har siddet med dem på i timevis uden gener (bortset fra lidt varme ører selvf.) . Der er ikke muligt med mine Senn’s, som hele tiden minder dig om, at du har hovedtelefoner på knolden. Valco er faktisk ret komfortable, og den lille vægt betyder meget her.
Absolut godkendt.

Betjening.
Jeg har ikke oplevet udfordringer i forbindelse med brugen af bøfferne. Alt har fungeret intuitivt uden hjælp fra manual. Tilslutning med BT virkede let og og jeg har ikke oplevet udfald.
Absolut godkendt.

Lyd.
Det virker som om finnerne har arbejdet bravt med at tune lyden. Den er meget lineær uden fokus på specifikke områder.
Senn. Momentums diskant er bedre, men det samlede lydbillede er mere ubalanceret.
Bas og nedre mellemtone er lidt “mudret” i min verden, men det skal nok se lidt i lyset af at jeg (uden egentlig sammenligning) er en hund efter “lyse” og “skarpe” hovedtelefoner á la BD T70, ATH-R70x & STAX.
ANC fungerer, men jeg må desværre konstatere, at det er på et lavere niveau end det Sennheiser Momentum præsterer. Senn´s anc fjerner fuldstændigt gener fra en voldsom trafikeret vej, mens Velco´s ditto blot dæmper støjen en smule.
Lyden er absolut godkendt men ANC kunne ha´ været bedre implementeret.


Konklusion.
Samlet set er jeg udemærket tilfreds med præstationen.
Super komfort, dejlig let betjening og glimrende lyd uden at “pottemånen” blive lænset.

Tak for lån til Claus - det har været en fornøjelse.
5musik
Niels

 
Indlæg: 65
Tilmeldt: 11. maj 2020, 19:04


Tilbage til Hovedtelefoner

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 10 gæster