Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf LarsHP » 1. sep 2016, 20:46

Jeg har fået tilsendt min Hoved-grej No. 1 hovedtelefon lidt før de andre, der har bestilt denne mass-drop pakke fra hoved-grej.dk, da jeg bor i Norge og kun var i Danmark i en uges tid. For at undgå for meget bøvl med moms, fik jeg derfor mit sæt tilsendt - dog uden de ekstra puder, som netbutikken (ved Claus-DK) endnu ikke modtaget. Derfor kan jeg i skrivende kun udtale mig om den i "stock condition". Tilbudet er ikke længere tilgængelig på siden, så jeg kan desværre ikke linke til mere info derfra. Prisen for pakken var kr. 799,- hhv. kr. 999,- afhængig af, hvornår man slog til.

Pakken består af hovedtelefonen, der har beryllium-drivere, kopper af rigtigt træ og metalbøjle og ditto hængsler - og skal være identisk med MSUR N550 (og en tilsvarende model, der kaldes B6 fra bl.a. BossHiFi mv. på Aliexpress), men har Hoved-grej logo:
Billede

samt en transportæske, der er semi-hård med stof på ydersiden og filt på indersiden og har en lomme af mesh til kabel etc.:
Billede

Endvidere er kablet også lidt anderledes end på N550. Der er tale om et 2 meter stofbeklædt kabel med 3,5mm stereo mini-jack stik. Stikkene, der går ind i hovedtelefonens to kopper, er af 2,5mm mono mini-jack typen. Mht. det aktuelle kabel vil jeg mene, at vi ligger over forventet niveau i forhold til prisen. Det jeg har fået har ikke 6,3mm adapter, men til gengæld er stikket et ordentligt et, med metalhus og metalspiralrør(?!), som aflaster kabel-stik overgangen. Det medfølgende kabel ser ud til at være det, som følger med den anden og tilsvarende hovedtelefon, der hedder DB B6:
Billede

Her er et link til MSUR N550:
http://www.aliexpress.com/item/100-Orig ... 05f6041957

Af ovennævnte fremgår det, at der er tale om følgende:
100% walnut wooden ear housing
Impedance: 32ohm
Sensitivity: 105dB
Frequency Response: 5-25000Hz
Rated input power: 10mW
Maximum input power: 1000mW
Weight:261g
Cable length:2M
50mm Beryllium alloy driver
Accessory: 1pcs detachable cable 3.5mm/6.3mm adaptor

Billede
Denne graf, der angiveligt skal vise frekvenskurven for N550, fortæller om en fremhævet bas og diskant - eller tilbagetrukket mellemtone om man vil. Jeg ved ikke hvorfra målingen og grafen kommer (altså om det er en rigtig måling af N550), men den foreløbige prøvelytning fortæller mig, at det ikke er helt galt, det grafen viser. Mere om det senere.

Inde i puderne er der en tyk skumring, som jeg ikke ser pĂĄ N550 modellen, men som er pĂĄ den lignende model B6 (se link).
http://www.aliexpress.com/item/100-Orig ... 9667&tpp=1

Billede

Ringen af tyk skum fungerer som en såkaldt "bass lens" (dvs. den tilbageholder alt andet end bassen), men en klar ulempe er, at selv mine ikke-så-store ører er i god kontakt med skummet, hvilket giver en følelse af at have stoppet det ydre øre til og dermed en mere lukket fornemmelse end godt er. Det er ikke direkte ubehageligt, men giver en subjektiv oplevelse af, at der er et fysisk slør mellem selve driveren og øret. End anden og væsentlig ulempe er, at skummets tryk mod det ydre øre gør, at puderne måske ikke forsegler rigtigt rundt om ørerne, så noget dybbas mistes.

Mine bedømmelser af konstruktionen:

Den fysiske fremtoning som helhed er helt klart over det jeg vil forvente af en hovedtelefon til under kr. 1000,-
Et lille OBS er, at Hoved-grej No. 1 mere ser ud til at være en B6 variant, end en MSUR N550. Uanset så er de to meget ens. Vi har her beryllium-drivere, ægte trækopper (efter at have set efter med lup tvivlte jeg først på, at det faktisk var rigtigt træ og trodede, at måske var dekoreret MDF, men efter at have åbnet og set indersiden, er tvivlen gjort til skamme), metalbøjle og ditto hængsler med pæn finish. I tillæg et pænt aftageligt kabel med (tilsyneladende) guldbelagte stik og en transportæske, der virker solid og dog ikke for tung. Alt dette til under en "tusse". Det må virkelig være value for money efter min mening.

Hele konstruktionen er imidlertid ganske "sprød". Med det mener jeg, at alt jeg banker på eller rører ved, giver overraskende meget lyd og vibration fra sig. Dette gælder både selve kopperne, der lyder meget hule og dermed resonante, metalbøjlen og hængslerne, der klikker og livligt giver lyden videre til kopperne - samt kablet, der transporterer vibrationer ("mekanisk lyd"?) videre via stikket til kopperne. Hvis noget skulle forbedres på denne hovedtelefon, ville det derfor være oplagt at dæmpe kopperne kraftigt, så de ikke spiller som en guitarkasse. Konstruktionsmæssigt er dette min største anke ved denne hovedtelefon. Min umiddelbare tanke er, at det må kunne svare sig at klistre noget vibrationsdæmpende materiale strategiske steder inde i kopperne. Det skal ihvertfald prøves.

At kablet er 2 meter er ikke min kop te. Jeg ville helt klart have foretrukket et 1,2 meter kabel til transportabel brug. Til hjemmebrug er 2 meter OK, men lidt i den korte ende. Som et kompromis mellem de to brugsomrĂĄder fungerer det fint...

Her er sĂĄ et par billeder jeg har taget af mit eksemplar (med demonterede puder og kabel):
Billede

Billede

Næste omgang er lytteindtryk. De kommer fortløbende...
Senest rettet af LarsHP 6. sep 2016, 13:37, rettet i alt 10 gange.
Squeezebox Touch (Fidelity Audio digi. mod.) > Audio-gd Ref 7.1 DAC > Audio-gd Master-6 > HiFiMan HE-6
HiFiMan HM-901s > Atrox V2 > HE-6
Bærbart: HiFiMan HM-901s (Bal. amp) > Unique Melody Miracle
LarsHP

Brugeravatar
 
Indlæg: 641
Tilmeldt: 11. nov 2011, 21:58
Geografisk sted: Tromsø, Norge

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf LarsHP » 1. sep 2016, 20:46

Umiddelbare lytteindtryk:

Diskanten har helt klart mere niveau end ønskeligt. Diskanten lyder ikke tør eller ubehagelig - der er bare for meget af den. Det virker som om det ekstra niveau heldigvis ligger højere oppe i frekvens, end grafen ovenfor tilsiger. Vokaler kan gå fri af problemet i en del tilfælde, for så pludselig at vise det alligevel, når der kommer markerede S eller T lyde. Det skulle betyde, at toppen ligger omkring 6-10KHz. Samtidig mener jeg at høre, at den øverste diskant er rullet af allerede efter de 10kHz. Med andre ord er det ikke bare frit frem at dæmpe diskanten ukritisk, da den øverste diskant da helt vil bortfalde.

Mellemtonen er som nævnt noget tilbagetrukket, men lyder ganske klar, selvom den bliver sløret lidt af et forhøjet niveau i den øverste bas. Jeg har derfor heller ikke så meget at sige om det nu i første omgang. Mere lytning kræves.

Bassen er lidt vanskelig at blive klog på. Der er rigeligt af den, uden at den er alt for dominerende. Nogle spor giver markant basniveau, mens andre virker mere neutrale. Jeg har p.t. den opfattelse, at bassen ruller tydeligt af i dybbassen, men da basniveauet generelt er forhøjet, så mærkes afrulningen først, når der er tale om under måske 30Hz, mens når tonerne ligger i midtbassen, så er der helt klart mere end neutralt niveau. Mht. kvaliteten af bassen er jeg også lidt undrende. På den ene side gengives eksempelvis en vibrerende basstreng med god definition, men når det kommer til trommeslag og andre bastransienter, så virker bassen ikke så fast og kontant, som jeg ville have forventet ud fra førnævnte veldefinerede basstreng.

That's all for now!
Squeezebox Touch (Fidelity Audio digi. mod.) > Audio-gd Ref 7.1 DAC > Audio-gd Master-6 > HiFiMan HE-6
HiFiMan HM-901s > Atrox V2 > HE-6
Bærbart: HiFiMan HM-901s (Bal. amp) > Unique Melody Miracle
LarsHP

Brugeravatar
 
Indlæg: 641
Tilmeldt: 11. nov 2011, 21:58
Geografisk sted: Tromsø, Norge

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf LarsHP » 3. sep 2016, 11:29

Ovennævnte umiddelbare lytteindtryk er tydeligvis før tilspilling / "burn in". De var baseret på de første få timers lytning - lige fra æsken (og med kunstlæderpuderne, der sidder på fra producentens side).

Min oplevelse med Hoved-grej No. 1 er, at lyden helt klart ændrer sig til det bedre efter adskillige timers musikalsk motion. Jeg har til sammenligning haft AKG K701, som efter et genstridigt rygte at dømme skulle få mere bas mv. efter tilspilling i 70-100 timer. Det var ikke min oplevelse - og heller ikke målbart hos InnerFidelity. Denne hovedtelefon ændrer sig derimod - efter min subjektive opfattelse. Nu, når jeg har hørt hovedtelefonen spille yderligere nogle timer, er et par væsentlige ankepunkter væk.

For det første er det som om driverne har "rømmet på sig", for at bruge en analogi fra den menneskelige stemme: Man vågner op med en grødet stemme og efter at have rømmet på stemmebåndet og drukket et glas vand, er stemmen meget klarere. Mere konkret lyder det som om, at sløret, jeg tilskrev forhøjet niveau af øvre bas, er væk. En anden væsentlig virkning af dette er, at der nu er mere sammenhæng i lyden - særligt mellem bas og mellemtone. Lyden er faldet meget mere på plads.

Den anden ting er, at jeg ikke længere oplever dybbassen som afrullet, tvært imod. Jeg er lidt usikker på, hvad præcis det skyldes - sandsynligvis er det flere ting. For det første er motion af en drivers ophæng kendt for at give dybere og mere bas. For det andet virker det som om puderne nu slutter tættere til rundt om ørerne, hvilket også giver mere bas (især dybbas). Den tredje faktor vedrører selve testningen: Jeg har nok lyttet til (sinus) test-tonerne ved et lavere niveau, end jeg plejer, hvorved jeg i så fald er blevet snydt til at tro, at der er en afrulning i den aller dybeste bas (jævnfør "equal loudness contour"-kurven).

Mht. den lidt underlige kvalitet i bassen er jeg stadig ikke helt sikker på, hvad det er, jeg hører, men jeg begynder at få det indtryk, at det kan dreje sig om en ujævn frekvenskurve, sådan som grafen ovenfor viser det. Her er vi inde i fortolkningen af, hvad man hører, men jeg vil prøve at forklare: Når jeg hører akustisk bas - typisk kontrabas og pauker i hhv. jazz og klassisk orkestermusik - så lyder det ikke, som om der er for meget bas. Akustisk musik indeholder ikke ret meget dybbas. Når jeg derimod hører produceret musik med meget dybbas (dvs. med synthesizere og/eller manipuleret med lyden af akustiske instrumenter), er der flere spor, hvor bassen ligger klart over det, jeg opfatter som neutralt. Disse iagttagelser kan pege på, at der kan være en pukkel i dybbassen. Samtidig ser jeg at frekvenskurven viser et markant dyk ved 200Hz, som ifølge en ekspert skal være det frekvensområde, hvor trykket i brystet kommer fra, når man spiller med højttalere ved høje niveauer. Ser man disse faktorer i sammenhæng, kan der være en forklaring på det lidt underlige, jeg oplever med bassen: at der på den ene side er en veldefineret bas, men at anslag fra trommer ikke opleves så hårdtslående, slet og ret fordi frekvensområdet, hvor anslaget ligger, reproduceres ganske meget lavere i forhold til midt- og dybbassen. Ifølge grafen er der omkring 12dB forskel, så det er ganske meget.

Mellemtonen er efter mere tilspilning kommet meget mere til sin ret. Den er ikke overdøvet af bassen i samme grad, og nu lyder den ganske klart og uforvrænget. Den spiller fortsat andenviolin i forhold til især bassen og midt-diskanten, men på ren vokalmusik lyder det godt, og det er kun i nogle tilfælde, at S og T lyde bliver overdrevent gengivet. Alt i alt er mellemtonen god, men er ikke det, jeg lægger så meget mærke til, når jeg hører på Hoved-grej No.1.

Med hensyn til diskanten mener jeg grundlæggende det samme, som før tilspilning, men fornyet sinustone-lytning siger mig, at toppen(e) ligger ved 6kHz og i mindre grad også 8kHz, hvorefter kurven dykker lidt, men ikke så meget som først antaget (igen jævnfør "equal loudness contour"-kurven). Dermed vil det ikke være nær så vanskeligt at dæmpe diskanten, som først antaget.

Alt i alt er jeg meget mere tilfreds med lyden nu, end efter de første timers lytning. Før havde jeg en sådan lidt ... hmmm ... halvutilfreds oplevelse, mens jeg nu er dér, hvor jeg føler, at det er en helt OK lytteoplevelse - uden at vi dog er ovre i noget high end. Det, der generer mest, er støj fra kabelet, når jeg rører lidt på mig under lytningen, så det siger jo indirekte, at lyden ikke er så tosset endda.
Squeezebox Touch (Fidelity Audio digi. mod.) > Audio-gd Ref 7.1 DAC > Audio-gd Master-6 > HiFiMan HE-6
HiFiMan HM-901s > Atrox V2 > HE-6
Bærbart: HiFiMan HM-901s (Bal. amp) > Unique Melody Miracle
LarsHP

Brugeravatar
 
Indlæg: 641
Tilmeldt: 11. nov 2011, 21:58
Geografisk sted: Tromsø, Norge

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf Claus-DK » 3. sep 2016, 11:45

Du skulle vel ikke have nogle andre puder liggende, du kan smide pĂĄ ??
Det er ikke filtpuder, det er memoryfoam pleather puder, der er med..

Flotte billeder du tager. thumbs thumbs
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12594
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf kvik » 3. sep 2016, 12:16

Hvis det er de alm pleather Brainwavz HM5 puder, sĂĄ har jeg et ubrugt par, jeg kan sende videre nordpĂĄ i dag. Lars, bare send din adr pĂĄ PM, hvis det har interessse. Ellers dukker puderne fra Claus vel ogsĂĄ op pĂĄ et tidspunkt.
kvik

Brugeravatar
 
Indlæg: 4691
Tilmeldt: 28. jul 2011, 01:27
Geografisk sted: Norge

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf Claus-DK » 3. sep 2016, 12:41

De er på vej, de ramte Köln i går klokken 20:48, min F5 knap er blevet godt slidt den sidste uges tid..

Scheduled delivery:
Tue 9/06/2016 by 6:00 pm
KLIPLEV DK

Er hvad de skriver...
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12594
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf Mingo » 3. sep 2016, 15:51

Hvor er det dog en fornøjelse at læse denne gennemarbejdede lyttetest.
Du har virkelig lavet et flot stykke arbejde, så vi andre har en helt klar opfattelse af, hvordan denne hovedtelefon opfører sig!
Nu glæder jeg mig til at modtage mit eksemplar - især på baggrund af den sidste del af din rapport.

Jeg går ud fra, at det blot er et tilfælde, men jeg kendte for en del år siden en LarsHP, der boede i Struer kommune. Det er vel ikke dig?
Mingo

 
Indlæg: 215
Tilmeldt: 3. apr 2011, 06:50
Geografisk sted: Struer

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf LarsHP » 3. sep 2016, 18:04

Jeg har igen-igen rettet på teksten i første post. Først og fremmest præcisering mht. skum-ringens angivelige funktion og spørgsmålstegn ved hvad trækopperne er lavet af.

@ Claus-DK:
Jeg tror, jeg venter til jeg fĂĄr filtpuderne tilsendt ... med mindre HiFiMans filtpuder kan bruges?
Hvordan piller man puderne af? Er de klistret pĂĄ, sĂĄ man mĂĄ flĂĄ dem af?
Tak for komplimentet for billederne. Det tager jeg til mig med et stort grin - for det er ikke mig, der har taget dem. De er snuppet fra Aliexpress-annoncen for B6... ;-)

@ Kvik:
Tak for tilbudet. Jeg venter hellere på, at Claus-DK sender mig mit sæt Brainwavz filtpuder i posten.

@ Mingo:
Mange tak.
Jeg har dårligt nok været forbi Struer, så jeg er ikke den LarsHP, som du kendte.
Squeezebox Touch (Fidelity Audio digi. mod.) > Audio-gd Ref 7.1 DAC > Audio-gd Master-6 > HiFiMan HE-6
HiFiMan HM-901s > Atrox V2 > HE-6
Bærbart: HiFiMan HM-901s (Bal. amp) > Unique Melody Miracle
LarsHP

Brugeravatar
 
Indlæg: 641
Tilmeldt: 11. nov 2011, 21:58
Geografisk sted: Tromsø, Norge

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf Claus-DK » 3. sep 2016, 18:33

Det er stadig nogle flotte billeder.
De sidder med en krave, ingen lim..Ligesom pĂĄ f.eks Beyer dt880/990/770
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12594
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf LarsHP » 4. sep 2016, 08:46

Sent i går aftes fjernede jeg puderne, der som nævnt har indbygget "bass lens" i form af en ring af skum, satte nogle velourpuder fra HiFiMan på - og voila! - så var den underlige bas væk. Faktisk var ikke bare dybbas-pukkelen væk - så at sige AL bas var væk ... og nedre mellemtone også. Leonard Cohen lød som en kastreret falset-sopran. Diskant for alle pengene og ikke meget andet.

Sakse-sakse, klippe-klippe. Efter at have lagt to lag med 1mm filt og endnu et stykke filt med stort hul i (en "bass lens", jeg havde fra før af) mellem øret og driveren, så kunne jeg høre bas også - selvom dybbassen fortsat ikke helt er med endnu, og der fortsat er for meget diskant(!). Med andre ord kræves der endnu et lag filt, for at få trukket frekvenskurven ned i nogenlunde vater. Uanset så er der nu bas at høre, men den underlige kvalitet er der heldigvis ikke længere, fordi dybbas-pukkelen er HELT borte. Hurra! Samtidig er der kommet smæk for skillingen i bassen. Med andre ord er den tykke ring af skum det, der forårsager pukkelen i dybbassen og den deraf mærkelige bas. Væk med den. Hvem i himlens navn er den klovn, der har fundet på den?

Efter at have fået på det rene, hvad driveren kan (ganske vist med nogle lag filt), så er jeg ganske optimistisk med hensyn til at få modificeret denne hovedtelefon til at blive forbløffende god for pengene, hvis ikke vanvittig god for pengene.

Now we are talking!
Squeezebox Touch (Fidelity Audio digi. mod.) > Audio-gd Ref 7.1 DAC > Audio-gd Master-6 > HiFiMan HE-6
HiFiMan HM-901s > Atrox V2 > HE-6
Bærbart: HiFiMan HM-901s (Bal. amp) > Unique Melody Miracle
LarsHP

Brugeravatar
 
Indlæg: 641
Tilmeldt: 11. nov 2011, 21:58
Geografisk sted: Tromsø, Norge

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf Claus-DK » 4. sep 2016, 09:39

De rigtige puder kommer snart til dig..

Den der filtring er en underlig idé, den laver det om til onear i stedet for rundt om øret fordi den er så tyk og så forsvinder både bas og isolation, lidt skør idé på et par hovedtelefoner, er min umiddelbare tanke.
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12594
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf LarsHP » 5. sep 2016, 11:48

Ny edit af første post: Min tvivl om kopperne er af ægte træ, er gjort kraftigt til skamme. Når jeg åbner, er det med al ønskelig tydelighed klart, at dette er rigtigt træ. Det er også blevet klart, at ikke bare kopperne er "sprøde" - også baffelen (hvorpå driveren er monteret) er meget sprød og dermed villig til at gå i resonans.

Her vil jeg prøve at klistre noget selvklæbende hæftemasse på (Pritt, Blu-tack etc.). Siden det aldrig hærder og samtidig er blødt, anser jeg det som et godt materiale til formålet. Endvidere har jeg en ca. 4mm skum-skive og nogle fibre (taget ud af min HE-6), som jeg vil montere ind i koppen - også for at dæmpe, men her tænker jeg på lyd fra driveren hhv. udefra.

Og så læste jeg liiiige denne her kommentar igen, og som virker meget genkendeligt nu:

I have N550. I was planning on writing a a full review on those but I've been too busy lately. Long story short: amazing headphones considering I got those for $80. Bassy/ V-shape soundsignature. Eq is recommended. Very nice detailed highs. Cymbals, bells and such sound realistic. Despite all the bass N550 are very detailed.
Build quality is the best I've seen in headphones of this price. It is pretty great for headphones at any price. Cups are real wood, finish on the cups is great and metal hinges and headband look great. Pads are about the same thickness or maybe a bit thicker than HM5 pads. Unfortunately they don't appear to be memory foam. Very comfortable though. Detachable cables. Short and long version. To my ears the longer cable smears the detail a bit so I prefer the shorter one. It is kind of weird that they have the shorter cable included. These are very large headphones...I doubt anyone would want to use these as portable option.
Drivers are beryllium. Supposedly very thin...2 microns. Something usually seen on electrostatic headphones or some high end planar models.
I've been planning on several mods. Whole structure of the headphones is so loud that it has to affect the sound on some level. When you tap the ear cup you can hear the metal headband ringing. Some damping inside the cups and maybe a piece of tape...or strap of leather around the headband should do the trick. Cables could propably use upgrade too. The shorter cable is the better one imo, but it is very thin. It is like a cable for iems. There could be room for improvement I guess.
Most important thing would be a pad upgrade. So far I have tried only HM5 velour pads. Those pads tame the bass and enhance detail. Unfortunately sound became clinical and sterile. There is no body in the mids anymore. It helps to push the cups towards my ears for optimal sound. When I do that the sound is very clean and balanced...it even made my T5p sound grainy in comparison. I'm thinking that HM5 or hifiman hybrid pads might be a good match.
These headphones have so much potential that I don't mind if I have to spend as much on mods as I did on the headphones. Even without mods I highly recommend these for people who know how to use eq or are looking for bassy headphones.
I also noticed that these are listed on VE's site. I don't know who made these... There is a company called Shenzhen JIANLONG WSUR Trade Co., Ltd. which claims to be the manufacturer. There are so many different rebrands of these headphones available that it is allmost impossible to tell who is the oem... There are also headphones that have the same cups and headband assembly but don't have the beryllium drivers.
EDIT: It is true that it is hard to find credible reviews off these headphones. But I've seen some opinions and talked with few people who are familiar with Msur and know more about headphones than some average amazon reviewer. One user preferred these over Beyerdynamic DT880, other one liked these better than Yamaha MT220 and one person who owns a lot of high end flagship headphones considers N650 to be a good value headphone.

http://www.head-fi.org/t/797683/msur-n6 ... t_12328379

Og i en post lidt senere skriver samme bruger:
I actually put my T5p on sale. T5p's still have better mids but n550's have more refined highs, better bass, equal soundstage and detail retrival... Add matching build quality.. for 10% of the price it is a no brainer really :)
Squeezebox Touch (Fidelity Audio digi. mod.) > Audio-gd Ref 7.1 DAC > Audio-gd Master-6 > HiFiMan HE-6
HiFiMan HM-901s > Atrox V2 > HE-6
Bærbart: HiFiMan HM-901s (Bal. amp) > Unique Melody Miracle
LarsHP

Brugeravatar
 
Indlæg: 641
Tilmeldt: 11. nov 2011, 21:58
Geografisk sted: Tromsø, Norge

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf Claus-DK » 5. sep 2016, 16:17

Jeg kan så oplyse at de alle kommer fra et firma der hedder winintone, de laver rigtigt mange af de ting der er af træ og til salg i Kina..
De der WSUR der omtales er umulige at komme i kontakt med i øvrigt, jeg bestilte 200 par hos dem, via deres officielle salgskanal, i Maj og har rykket flere gange, INTET..

Jeg tror mange kinesere skyder dem selv i foden, med den måde de laver deres ting på, jeg har i flere år søgt efter nogle gode inears i en ensartet kvalitet og med eget design, en sisyfos opgave skulle jeg hilse og sige, de bruge standardhuse med forskellige drivere i og sælger dem endda selv, ved siden af en model med anden indmad til en højere pris, samtidigt er der INGEN der kan se forskel på to drivere, man skal virkelig vide hvad man skal kigge efter og selv der er det for en som jeg, ofte et skud i tågen og et spørgsmål om tillid til den jeg handler med..
Så når man ser to ens inears på f.eks aliexpress og den ene koster 8 og den anden koster 15 er det ikke den samme vare, men det kan man ikke se, det kan du ikke læse, specifikationerne er de samme om de koster 30.000 eller 100 fra 5-8 Hz til omkring de 20.000 K.Hz, der er ganske enkelt kun ørerne der kan kende forskel.

Jeg oplevede det samme med mine Takstar, det væltede frem med "ens" hovedtelefoner med alle mulige mærker, men der var ingen af dem der kom fra Takstar, de var ikke lige så gode, eller nogle var sikkert, andre måske endda bedre, det er ganske enkelt umuligt at vide, er lidt kernen i det hele..

Det er så også, en af grundene til at jeg prøver med mit eget brand, jeg håber ganske enkelt på at mine kunder har tillid nok til at vælge de lidt dyrere modeller i min biks frem for de Billige i Kina og samtidigt stole på at det IKKE er det samme produkt, om det er muligt vil tiden vise..

Jeg har en mistanke om at det brænder på i Kina, de taber store summer og produktion til "lavtlønslande" , hvor ironisk det så end lyder og de aner ikke hvad de skal stille op, de har altid kunne tryne alle andre på prisen, men det er nu en saga blot, Vietnam er f.eks meget billigere, så de er blevet ofre for deres egen taktik.
Jeg kan læse mig til, i de mails jeg får at de er meget meget villige til at springe over hvor det er lettest og levere en dårliere varer billigere, det er det de kan og ikke ret meget mere, hale deres marked er baseret på at de er billigst og det er de ikke mere...

Det lyder måske skidt, men for mig er det fantastisk, jeg kan få lavet alle mulige justeringer på mine produkter, de bliver som regel lidt overraskede når jeg spørger om de ikke kan lave det bedre, for jeg betaler gerne den latterlige merpris der er på et godt kontra et dårligt produkt.
Forskellen på prisen med den bedste driver og den billigste driver i en inear, er simpelthen peanuts for danskerenes pengepunge,vi taler om en forskel på under 100 kroner med moms og hele svineriet, det har bare ikke været muligt for mig før.
Jeg er en mikroskopisk fisk, som plasker uvidende (og glad) rundt mellem de store hajer, men nu er de store hajer ved at finde et nyt sted at jage, byttet omkring Kina er blevet for småt i forhold til deres størrelse, der er dog masser af føde når man kun har lille appetit og en lille krop at mætte...

Undskyld jeg gĂĄr lidt offtopic her..
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12594
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf LarsHP » 6. sep 2016, 13:25

2. MODIFICERING og lytteindtryk:

Jeg har nu klistret godt med Pritt (selvklæbende hæftemasse) på baffelen plus lidt inde i koppen, hvor jeg også har lagt skummet og fibrene fra min HE-6. Desuden har jeg to lag 1mm filt med hul i centrum på ca. 2 cm diameter. De to lag filt er faktisk meget som den "bass lens", der er i de medfølgende puder, men er meget tyndere og dermed mere gennemtrængelig for mellemtone og øvre bas.

Her nærmer vi os en ganske god balance. Det lyder fortsat mørkere end neutralt, men det er ikke helt galt. Bassen har masser af vægt og er generelt af god kvalitet, men trommeslagenes "punch", "slam" etc. - dvs. impulser og transienter i basområdet - er fortsat ikke så fremtrædende, som jeg gerne ville have det. Det bliver nådesløst afsløret med HE-6 som sammenligningsgrundlag. Med andre ord har jeg nok fået for meget dybbas i forhold til resten af frekvenserne, selvom det er muligt, at vi her er inde i en begrænsning, der ligger i driverens egenskaber. Mellemtonen er meget mere med nu, og diskanten opleves ikke som så ujævn. Sibilans er ikke noget problem. Dette virker lovende!

Her kommer jeg nok til at øge hullets størrelse på det ene lag filt og måske blokkere de tre huller i baffelen. (Se billederne i første post: De tre ovale hvide "klistermærker" rundt om driveren dækker aflange huller i baffelen og har hul i sig.)
Squeezebox Touch (Fidelity Audio digi. mod.) > Audio-gd Ref 7.1 DAC > Audio-gd Master-6 > HiFiMan HE-6
HiFiMan HM-901s > Atrox V2 > HE-6
Bærbart: HiFiMan HM-901s (Bal. amp) > Unique Melody Miracle
LarsHP

Brugeravatar
 
Indlæg: 641
Tilmeldt: 11. nov 2011, 21:58
Geografisk sted: Tromsø, Norge

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf Claus-DK » 6. sep 2016, 16:22

Uhhhh det her er spændende, billeder billeder.
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12594
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf Burgunder » 6. sep 2016, 21:09

Hvis der er for meget bas, så skal de bare gøres (halv)åbne :idea:
Burgunder

 
Indlæg: 206
Tilmeldt: 4. apr 2011, 13:46

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf LarsHP » 6. sep 2016, 22:24

Hensigten med en LUKKET hovedtelefon går da tabt. Jeg vil hellere gå modsat vej: lukke ventilerne, så det bliver en slags trykkammer. Det vil både isolere bedre og tæmme dybbassen. Det vil være en win-win situation i dette tilfælde.
Squeezebox Touch (Fidelity Audio digi. mod.) > Audio-gd Ref 7.1 DAC > Audio-gd Master-6 > HiFiMan HE-6
HiFiMan HM-901s > Atrox V2 > HE-6
Bærbart: HiFiMan HM-901s (Bal. amp) > Unique Melody Miracle
LarsHP

Brugeravatar
 
Indlæg: 641
Tilmeldt: 11. nov 2011, 21:58
Geografisk sted: Tromsø, Norge

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf Claus-DK » 6. sep 2016, 22:49

jeg tænker lidt at man kan bruge de tre huller der er i kopperne, prøve at lukke dem og se hvad der sker, hvad med et eller 2 af dem lukket ??
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12594
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf LarsHP » 8. sep 2016, 02:30

Nu har jeg testet lukning af hullerne i koppen. Bassen forsvandt nærmest, så det dur ikke. Når jeg fylder hullerne i baffelen med hæftemasse, så reduceres bassen ikke noget særligt, og jeg bilder mig ind, at der kommer mere smæk i bassen. Fortsat ikke så meget som på min HE-6, men nu er det kun bestemte spor, jeg synes der mangler noget smæk, mens på andre er der nok. Der er fortsat godt med midt- og dybbas uden jeg synes det bliver for meget.

Foruden nævnte lukning af huller i baffelen har jeg udvidet hullet i det ene (af to) lag filt, så der er kommet mere øvre mellemtone og diskant. Dermed lyder mellemtonen mere åbent og det slør, jeg synes der var over især kvindestemmer, er borte. Der kommer nogle gange med herrestemmers S-lyde en hvislelyd, som jeg tilskriver plastikgitteret foran driveren, men det er kun af og til / på enkelte spor.

Jeg synes ærlig talt, at det lyder knald godt nu og bedre end jeg havde forventet.

Alle mine kommentarer efter modificering er ikke med Brainwavz HM5 puderne, men nogle (få år) gamle HiFiMan puder, der forøvrig er en anelse for store.

EDIT: Nu med billeder:

Billede

Billede

Billede

Billede

Link til mine kommentarer pĂĄ Head-Fi:
http://www.head-fi.org/t/797683/msur-n6 ... t_12848103
Senest rettet af LarsHP 8. sep 2016, 11:29, rettet i alt 1 gang.
Squeezebox Touch (Fidelity Audio digi. mod.) > Audio-gd Ref 7.1 DAC > Audio-gd Master-6 > HiFiMan HE-6
HiFiMan HM-901s > Atrox V2 > HE-6
Bærbart: HiFiMan HM-901s (Bal. amp) > Unique Melody Miracle
LarsHP

Brugeravatar
 
Indlæg: 641
Tilmeldt: 11. nov 2011, 21:58
Geografisk sted: Tromsø, Norge

Re: Hoved-grej No. 1 (MSUR N550 oem)

Indlægaf telum » 8. sep 2016, 08:50

fedt! Jeg glæder mig til at se nogle foto's af dine mods!

Er der nogen der har overvejet at sende et par i retning af SolderDude, han plejer at give den pænt gas med diverse mods :-)
telum

Brugeravatar
Ridder af Hoved-fi
 
Indlæg: 1712
Tilmeldt: 12. apr 2011, 12:32
Geografisk sted: Dronninglund

Næste

Tilbage til Hovedtelefoner

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 6 gæster

cron