Aune Jasper Tour IndtrykAune Jasper Tour Indtryk

Indlægaf Peter Jensen » 28. okt 2020, 22:54

Tak til Claus for en rigtig spændende tour og oplevelse. Aune Jasper er ikke kommet på markedet endnu, så her er mulighed for at høre en spændende og lidt anderledes IEM før din nabo - jeg vil klart anbefale alle tvivlere om at få meldt sig på turen asap. Især hvis man er vild med Aune´s huslyd som jeg personligt vil beskrive som klar lyd med fine detaljer og liggende et sted imellem neutral og musikalsk.

Aune Jasper virker genkendelig for os der har haft Aune produkter i hænderne lige så snart man får flået margarinepapiret af æsken. En sort kasse med Aune trykt på forsiden. En flot æske der gør det den skal uden at mase sig ekstra på.

Billede

Når man åbner æsken falder øjnene først på de mange skum propper som Claus har vedlagt, men herefter får man øje på den runde læderæske som medfølger til at transportere eller opbevare in-ears i. Den er super lækker og minder nærmest om det man får med ved et flagship produkt som Pola 39 eller Elysium - jeg var i hvert fald lidt imponeret. Nu kan vi ikke sige så meget om hvilke tips den ender med at komme med, men jeg har umiddelbart fuld tillid til at det bliver en rigtig fin pakke med nogle lækre accessories i.

Billede

Byggekvaliteten på selve in-earen er også absolut godkendt. De virker meget robuste og veludførte, man kan tydeligt se at det er et firma som kan sit kram som har lavet disse. Farven er dyb sort og huset er ikke specielt stort. Jeg vil umiddelbart kalde dem for middeltunge, syntes ikke de når helt op på Ikko OH1 niveau men det er heller ikke nogen hel let IEM. De sad rigtigt godt i mine øre, muligvis fordi de ikke er så store og dermed kunne mases godt ind. Derudover har de en forhøjning på "ryggen" som gjorde at de blev holdt naturligt på plads, mens det var som om tragus næsten kunne hvile på den lavere del af huset. Det er muligvis noget vrøvl jeg skriver for jeg fik ikke taget et billede og har dermed ikke kigget rigtigt efter, men det var lidt sådan det føltes. Jeg har ofte haft fit problemer med IEMs men disse sad bare rigtigt godt.
Kablet vil jeg ikke skrive om da Claus nævner det ikke er det endelige kabel. Jeg kan dog sige at det fungerede udemærket for mig.

Billede

Huset har en sjov rist på forhøjningen som næsten ligner at det er et semi-åbent design. Jeg spurgte min kone om hun tydeligt kunne høre musikken, men det var ikke umiddelbart tilfældet. Hun var dog lidt i gang med noget andet så tør ikke lægge alt for meget i det.

Det første jeg bemærkede ved lyden er hvor klar den er. Umiddelbart er den mere klar og mindre sløret end flere af de IEM´s jeg har hørt med balancerede armature, det var ret overraskende. I det hele taget syntes jeg ikke man får fornemmelsen af at man sidder med en dynamisk driver i hånden, så det er en ret anderledes oplevelse deres nye "Ultra linear driver with MG cone" giver. Som sagt er lyden meget klar, og jeg oplevede ikke nogen nævneværdig bleed fra bas til mellemtone eller til diskanten. Det er en hurtig og præcis lyd som jeg bedst kan beskrive som meget naturlig. Især i mellemtonen som jeg syntes er der hvor Jasper gør det bedst. Stemmer, Guitar og så videre står rigtigt klart og kommer lidt frem i lydbilledet, så i mine øre bliver det lidt en midcentrisk lytteoplevelse. Jeg vil altså ikke sige at den er specielt U/V formet, men på den anden side er den heller ikke analytisk eller kedelig at lytte til. I forhold til Ikko OH10 så er den meget mere klar og præcis i lyden, men har måske ikke helt så meget af den helt lave umph i bassen og er måske en kende mere naturlig og mindre musikalsk i sin tilgang. Jeg syntes egentligt ikke at der sådan rigtigt mangler bas, men man får bare ikke lige det sidste umph med.
I forhold til Pola 39 så er har Jasper ikke helt så mange detaljer med i lyden og man savner lidt den meget musikalske tilgang og luftige lyd som Pola har - men der er også en lidt unfair sammenligning når man kigger på priserne på de to. Jeg vil mene Jasper stiller lidt større krav til at det er en ordentlig indspilning, men så bliver man til gengæld også belønnet med en lækker klar og naturlig lyd.

Billede

Igen tak til Claus for en rigtig spændende tour. Jeg kunne sagtens forestille mig at Jasper flytter ind på addressed på et tidspunkt i en ikke alt for fjern fremtid. Han kan noget lidt andet end mine andre in-ears og er en utroligt vellydende og fin fyr. Jeg vil slutte som jeg startede og sige at Jasper bringer kære minder frem fra dengang jeg havde en Aune X1s stående på kontoret og nød dens klare naturlige lyd som umiddelbart tæver alt andet i samme prisleje. Jeg sidder lidt med samme fornemmelse med Jasper.

PS: Undskyld de lidt dårlige billeder, det gik lidt hurtigt med at få dem taget da de var på vej til at blive hentet af næste mand.
Peter Jensen

 
Indlæg: 837
Tilmeldt: 23. maj 2016, 12:31
Geografisk sted: København

Re: Aune Jasper Tour Indtryk

Indlægaf meier » 31. okt 2020, 08:44

Mine første indtryk:
Den er god thumbs
Jeg har den siddende i min ipad og her er lyden rar og jeg kan ikke sætte en finger på noget negativt.
Jeg fik lyttet et par timer i går, og det gik absolut problemfrit - det her er en IEM jeg sagtens kunne beholde og leve rigtigt fint med. (I øvrigt mens fruen så vild med dans en meter væk - så de isolerer vist fint....)

Kapslerne giver et meget solidt og lækkert indtryk, kassen er rigtig fin - dog er der noget mikrofoni i kablet, men ikke noget voldsomt. Jeg synes at pasformen er fremragende, så de blev lige puttet ind og sad rigtigt godt uden noget bøvl. Personligt er det her nok det jeg ville forvente af en CIEM, så ingen tvivl om, at der er et heldigt match med mine ører.

Jeg skal prøve med resten af afspilningskæden senere, men lige nu, så er indtrykke absolut positivt og jeg ville vælge den foran min egen Neo og (måske) selv Pola 39..... Sidstnævnt kunne noget helt specielt i (øvre) mellemtone og diskant, men jeg blev aldrig rigtigt gode venner med bas og (nedre) mellemtone.
Node2i - Tidal MQA, (Red Wine Audio Isabella - Audeze LCD2) (Teac UD505 - BD-T1/T5) (Sennheiser HDVD800 - hd800) (Stax SRM323II - Stax SR404) (X-canV3 - AKG701) (Schiit Valhalla - BD-T70) (Sony WH100XM3) (Shozy x neo CP) (Ollo S4R)
meier

Brugeravatar
 
Indlæg: 139
Tilmeldt: 1. jul 2012, 11:10
Geografisk sted: Nordsjælland

Re: Aune Jasper Tour Indtryk

Indlægaf tg » 6. dec 2020, 22:38

Aune Jasper

Normalt går jeg ikke så meget op i hvad der medfølger af æsker og lignende, da jeg typisk ender med at bruge min pelikan case alligevel. Jeg vil dog godt lige sige at den æske Jasper kommer i er ret lækker, faktisk kan jeg bedre lide den end den læderæske VE Elysium kom i.

De passer ret godt til mine øre, de er ikke særlig store og nemme at have i uden de stikker meget uden for øret.

Jeg har mest testet med min Radsone ES100, og lidt direkte ud af min telefon. Jeg har stort set kun brugt de silikone mikset med skumpropper Claus havde lagt ekstra ved (jeg tror snart jeg må få købt mig et sæt af dem, det er oftest dem jeg ender med på de her tours).

Bassen
Normalt kan jeg bedst lide en BA bas, gerne en der er præcis og ikke overdøver op i mellemområdet. En stram bas og ikke en rumble bas. Jasper har en super bas, den virker præcis, med punch, men uden at bløde ud over sit område. Den går relativ dybt ned, og gør det godt på et nummer som Bob Marley "Turn Your Lights Down Low".

Mellem frekvenser
I mellem området er der en dejlig klarhed, og der er masser af detaljer. Der er måske ikke helt så mange detaljer som den BA drevne Noble K10 jeg har, men det er godt og der er en dejlig musikalitet. De dybe mandestemmer som Leonard Cohen på "Thanks for the Dance", kan man mærke nuancerne i stemmen og hvordan den er summen af hans lange liv. Kvinde vokaler som Lana Del Ray med "Norman Fucking Rockwell" har masser af detaljer og man kan næsten mærke luften der kommer ud af hendes mund, eller det bilder jeg mig i hvert fald ind. Bestemt godkendt.

Høje frekvenser
Der er ikke rigtig noget der stikker af i de høje frekvenser. Der er ikke rigtig noget sparkle eller luft, og her synes jeg den falder lidt igennem. Det er ikke fordi den er dårlig og det lyder fint. Det er bare her den ikke helt kommer op og ringe. Den bliver så heller aldrig rigtig skinger i de høje frekvenser, så hvis man er lidt følsom overfor det, så vil de passe fint.

Der er en ok separering af instrumenter, ikke prangende (eller kunstigt), men det er muligt at adskille instrumenterne. Det er ikke en imponerende sound stage, men den er heller ikke kun inde i hovedet mellem ørene. Den passer godt til de intime optagelser, mens de store koncertoplevelser ikke helt kommer til sin ret.

På en eller anden måde minder de mig om mine B&W P7 som var de første "gode" hovedtelefoner jeg fik. Ikke at Jasper kan sammenlignes med et sæt full size hovedtelefoner, men de giver mig nogle af de samme følelse af musikken, og det er en god følelse.

Alt i alt kan jeg ret godt lide dem, og afhængig af prisen kunne jeg godt finde på at anskaffe mig et par.

Tak for Claus for at gøre denne prototype tour mulig.


Sendt fra min XQ-AU52 med Tapatalk
tg

 
Indlæg: 81
Tilmeldt: 25. dec 2016, 23:20

Re: Aune Jasper Tour Indtryk

Indlægaf Haagensen » 27. jan 2021, 13:43

første indtryk, da de blot blev smidt i min telefon som lydkilde Woow!
De skal selvfølgelig have en amp for at få hele billedet med, men allerede fra telefonen er man ikke i tvivl om at de kan levere et flot lydbillede.

Jeg er normalt ikke til in-ear, men Aunes Jasperen gør det dælme godt, både på lyden og komforten, 8 timer+ med lytning blev det til den ene dag, uden at jeg blev træt af lyden eller øm i ørene.

Lyden er dælme svær for mig at præcisere, de er umiddelbart "varme" i lyden, men så alligevel får man spillet et par numre, hvor man føler de er boostet lidt i de høje toner, men dog uden at det bliver for meget af det gode.
Bassen har en smule boost og de kan levere i hele spektret uden at det bliver mudret - de kan vitterlig få skærmen til at flimre med et par bas tunge sange der trækker helt ned, man glemmer helt at det er in-ears :-D

hele "mellemgulvet og toppen af denne er ret neutral og leverer til tider en imponerende naturlig lyd - jeg tror det er den del der gør dem så pokkers behagelige og naturlige i lyden.
For lidt at teste hvorvidt de ikke kunne blive for meget i de høje toner, så støvede jeg min gamle Aune T1'er af og lod den spille et par timer søndag eftermiddag, T1'eren er en rør/dac forstærker som med et russisk rør går en kende for højt op i de høje toner og mangler en smule i mellemgulvet - Selv her blev jeg på intet tidspunkt ramt af "harsk" lyd på trods af god volumen og massere af detaljer, så leverede Aunes Jasper til grænsen på et nummer, som jJannis Ian "breaking silence" (live), et nummer der ellers får de fleste højtalere og Hovedbøffer med en så detaljeret diskant til at virke en tand for "skarpt" til mine ører - det var jeg altså en del imponeret over.

De kan bestemt anbefales hvis man er til den varme side af lyden, eller finder "reference" lyd for skarp, men fortsat vil have alle detaljer med i den høje ende.

Personlig ville jeg gerne have haft lidt mere lyd og liv i mellemgulvet, men jeg overvejer ret kraftigt om ikke der skal smides et par i samlingen, de er altsĂĄ imponerende velspillende og velbyggede til prisen - Et par in-ears i den liga, det skal jeg i hvert fald have fundet mig :-D

Man bør ikke sammenligne med et par fullsize hørebøffer - men lyden minder mig meget om et par AudioQuest Nighthawks på en R2R dac fra Audio-gd, det vil sikkert give mening for de som har hørt et par.
Haagensen

 
Indlæg: 22
Tilmeldt: 30. mar 2020, 12:52

Re: Aune Jasper Tour Indtryk

Indlægaf Haagensen » 27. jan 2021, 13:51

PS.
Jeg smed et par medium skumpropper med, som er en smule højere - så at de ikke var i de 3 poser blandede.
Mangler man Bas, så er det bestemt et par andre "propper" man skal prøve med - Jasper´en kan dælme levere :-D
Haagensen

 
Indlæg: 22
Tilmeldt: 30. mar 2020, 12:52

Re: Aune Jasper Tour Indtryk

Indlægaf zenny » 10. feb 2021, 21:42

Aune Jasper

Lytteindtryk : Til denne lyttesession finder jeg den gode gamle Aune M2 frem og lytter til Patricia Barber, Modern Cool, Light my fire......
Det første jeg lægger mærke til er vokalen, den er blød og lækker samt midt centreret og fylder øret godt ud - Nice.

Trompet lyder flot, bækken klinger fint ud og baslinien gør opmærksom på sig selv uden at dominere lydbilledet.

Stemmen lyder nærmest tættere på end andre gode iems synes jeg .... måske er det tipsene (jeg bruger dem fra Ikko meteor)

Det blev en herlig aften med The Persuasions sings U2, det er værd at nævne at læbelyde, åndedræt er godt med, der er lidt flere detaljer end på de fullsize cans jeg plejer at bruge .......

Alt i alt en god præstation fra Aune, jeg synes deres top præsentention ligger i præsentationen af vokalen, der er mange gode detaljer og ingen træls lyttetræthed, det er som med meget andet her i livet et spørgsmål om smag og der findes andre iems derude med mere krudt i enten bas eller diskant - men hvad med et par der understøtter en god lytteoplevelse .......

Tak for lĂĄn til Claus og Hoved-grej.
zenny

 
Indlæg: 265
Tilmeldt: 11. maj 2011, 21:52


Tilbage til Hovedtelefoner

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 7 gæster