Fostex TH900 mk2Fostex TH900 mk2

Indlægaf CHIbsen » 12. jun 2022, 19:29

Fostex TH900 mk 2. Kvaliteten fornægter sig ikke.
TH900.jpg
TH900.jpg (124.84 KiB) Vist 2989 gange

De ankom lige inde weekenden for en uge siden. Nåede at hører dem kort på Violectric'en og så kom de med på camping sammen med Earmen TR-amp og Beyerdynamic T90. T90erne fik nu ikke meget spilletid på den campingtur. Selvom T90erne har et sundt detaljeringsniveau, så kan de slet ikke måle sig med Fostex'erne.
Meget er skrevet om TH900erne. Men alligevel blev jeg overrasket over lyden. Dyb bas. Ja. Men da ikke en der fylder det hele. Lidt frisk i diskanten. Jo det er den. Så musikken skal vælges lidt med omhu.
Earman får ikke det hele frem i TH900erne, og tæmmer heller ikke diskanten specielt godt.
Hver anden plade jeg hørte på campingturen endte med at være med Karel ancerl som dirigent. Gamle live optagelser. Det var godt. Isabelle Faust Mozart violin concertos på harmonia mundi fungerede også godt. Menahem Pressler Mozart piano concertos 23 og 27 blev lidt tynd i gengivelsen af klaveret.
Om TH900'erne lige kommer med på Camping igen ved jeg ikke. Det er lidt specielt at sidde ude foran vognen med et par temmelig røde hovedtelefoner.
TR-amp'en gør det ok. Men TH900 bliver meget bedre når grejet bliver bedre. Og de lyder absolut fantastisk på Violectricen.
Når jeg lytter til T90, Amiron eller HD650 så skifter lyden da sig om det et TR-amp, Hegel HD12 eller Violectric. Men slet ikke på samme måde som med TH900. Der er så meget mere hul igennem at alt høres.

Balanceret er ikke en religion for mig. Har hørt forstærkere der giver bøllebank til Vio'en som ikke har balanceret udgang. Jeg bruger det når det er der, og da der fulgte et balanceret kabel fra LQI med i handlen så var det det jeg startede med. Stor var overraskelsen da jeg skiftede til original kabel. Sikken en forskel (ikke til det bedre). På niveau med at skifte til en anden type puder. De gange jeg har balanceret et par hovedtelefoner, har det ikke givet den forskel. Så det kan ikke være hele forklaringen. Men på Violectric'en lytter jeg nu kun med LQI kablet. Det giver ingen mening at lytte til original kablet.
Dette er også den første hovedtelefon jeg har haft, der viser at min Violectric har en varm lydsignatur. Et godt match til TH900’erne. 789 Drop’en og TR-amp er lysere i lyden.

Komforten er god. På det punkt har jeg altid været glad for Beyerdynamic, der har ramt komfort rigtigt i deres hovedtelefoner, og jeg synes at Fostex’erne minder meget om Beyerdynamic i den henseende. men TTH900 er måske lidt slasket når man lægger dem fra sig. Pasformen er god. Hvis man som jeg bruger briller, så kan man hente den sidste lille procent i lyden ved at tage dem af, og lade puderne lukke rigtig til.

Jeg er jo igang med Brahms Symphony No 1 i alverdens udgaver. Det er lækkert. I det hele taget er jeg vældig fornøjet med at lytte til symfonier med TH900’erne. Orkesteret bliver gengivet med alle detaljer, og man kan høre hvor de forskellige sektioner i orkesteret sidder. Placeringen af soloinstrumenter sidder lige i skabet. Det er derfor jeg er faldet fuldsændig for dem her. Det de gør med orkestermusikken er liga over det en Beyerdynamic T90, Amiron eller Sennheiser HD650 kan gøre. Det er et helt andet indblik i musikken man får. Når de bliver parret med Violectric’en vel at mærke.
Lyttede også kort til almindelig rock musik (dog af ældre dato). For eksempel Elton John “funeral for a friend” fra yellow brick road. ved squtte rigtig. Måske jeg også kom til at spille lige højt nok. Men det var interessant med detaljerne, men diskanten var frisk.
I det hele taget har jeg oplevet at jeg skal lytte til musik ved lidt lavere lydstyrke end jeg måske tidligere har gjort med Spirit. Men det er vel også godt nok at lære det..
Lige nu er det Byron Janis der er i gang med Rachmaninovs 3. klaverkoncert. Alt er perfekt. Pianoet har både en klangbund og overtoner. Rummet er tilpas stort. Der sidder viola’erne og der sidder violinerne. Bare skønt.

Link til tidligere trĂĄd med mk1.
https://hoved-fi.dk/viewtopic.php?f=11&t=4597&p=82331&hilit=th900#p82331

Hvis man vil læse lidt mere om Brahms første, så er denne guide som Kvik fandt til mig udemærket:
https://theclassicreview.com/beginners-guides/brahms-symphony-no-1-a-beginners-guide/
-jeg har siden siddet og underholdt konen med ABA+coda og at der kommer alpe stykket første gang og henimod slutningen kommer det igen. jo, jo, hun var helt pjattet...
Pachanko Constellation Miniâ–şViolectric DHA V590â–şSpirit Torino Twin Pulse
CHIbsen

Brugeravatar
headphoneus supremus extraordinaire
 
Indlæg: 1500
Tilmeldt: 27. jul 2017, 20:52
Geografisk sted: Skjern

Re: Fostex TH900 mk2

Indlægaf CHIbsen » 22. jun 2022, 20:11

Jeg er vældig, vældig tilfreds med hvor lækkert det er at lytte til en symfoni med de her hovedtelefoner. Shopper lidt rundt imellem Brahms og Beethoven for tiden. Lidt Beethoven 5 og Brahms 4'eren. Beethoven 5. bruger rytme figuren kort-kort-kort-lang som brahms også bruger i 1'eren.
Men det er altså bare en fornøjelse, noget jeg ser frem til at jeg, at efter arbejde lige skal have en halv time med vellyd.
Pachanko Constellation Miniâ–şViolectric DHA V590â–şSpirit Torino Twin Pulse
CHIbsen

Brugeravatar
headphoneus supremus extraordinaire
 
Indlæg: 1500
Tilmeldt: 27. jul 2017, 20:52
Geografisk sted: Skjern

Re: Fostex TH900 mk2

Indlægaf tg » 22. jun 2022, 22:52

Da den var på dba (jeg tænker det er den samme) kredsende jeg meget om den, da jeg så havde besluttet mig for at købe den var den lige blevet solgt.
Dejligt at læse om den her så :-)Sendt fra min SM-G991B med Tapatalk
tg

 
Indlæg: 167
Tilmeldt: 25. dec 2016, 23:20

Re: Fostex TH900 mk2

Indlægaf CHIbsen » 26. jun 2022, 17:34

Ja prisen endte da med at være meget fornuftig thumbs og jo det er den samme.

tg skrev:Dejligt at læse om den her så :-)

Takker :-)
Pachanko Constellation Miniâ–şViolectric DHA V590â–şSpirit Torino Twin Pulse
CHIbsen

Brugeravatar
headphoneus supremus extraordinaire
 
Indlæg: 1500
Tilmeldt: 27. jul 2017, 20:52
Geografisk sted: Skjern

Re: Fostex TH900 mk2

Indlægaf CHIbsen » 21. jul 2022, 09:08

Fostex'erne og mine Spirit Torino er nærmest dimentrale modsætninger. Torino'erne spiller med pondus og dynamik. Det gør at når jeg lytter til en stryge kvartet så fremstår f.eks. violin med fylde og krop. Som når man faktisk står foran en violinst. TH900'erne maler mere et lækkert og yderst detaljeret billede af musikken. Men den der fornemmelse af at være tilstede i samme rum som udøveren mangler lidt. Jeg kan nu godt lide at befinde mig i begge verdener, og at kunne gå fra den en til den anden.
TH900 er også et udemærket analyse værktøj. Jeg har været i gang med at eksperimentere med 2 stk Audioquest Jitterbug på mac mini'en. 1 til harddisken og 1 til usb signal. Og efter i en længere periode at have spillet med og uden, så bliver konklusion ret entydig, at de er kommet for at blive. Her til morgen gennemførte jeg endnu en lyttetest og endte med at sidde og falde i staver over Diana Krall's The girl in the other room.
Ret lækkert.
Diana.jpg
Diana.jpg (49.83 KiB) Vist 2560 gange

En side note omkring V590'eren. Jeg har af flere omgange forsøgt med oversampling, men ender altid i position "off". Jo, musikken står skarpere aftegnet med oversampling, men der er et eller andet der ikke fungerer. Det er mere rart uden over sampling.
Pachanko Constellation Miniâ–şViolectric DHA V590â–şSpirit Torino Twin Pulse
CHIbsen

Brugeravatar
headphoneus supremus extraordinaire
 
Indlæg: 1500
Tilmeldt: 27. jul 2017, 20:52
Geografisk sted: Skjern

Re: Fostex TH900 mk2

Indlægaf CHIbsen » 14. aug 2022, 16:00

Der har været en mindre rokade som startede med TH900'erne kom ud på terrassen med Oppo'en. Elegia blev sendt hen til SPL'en og Spirit hjem til Vio'en.

Oppo'en finder ikke helt så mange detaljer frem som Vio'en. Der er buestrøg der lyder lidt mere fascinerende på V590'eren. Men det overordnede billede er nu gangske lækkert.
LQI kabel i XLR udgang. Og så er der vist 7W at lege med. Burde være nok...
Dejlig dynamik. Godt med pondus når fuld orkester spiller. Og violiner og fløjter ligger delikat oven over. De gode optagelser bliver lidt mere interessante.
Men det betyder også at albums nu bliver valgt fra. Det blev til René Jacobs i stedet for Otto Klemperer.

rene.jpg
rene.jpg (13.97 KiB) Vist 2103 gange


Hvis der er nogen der har anbefalinger til udgaver af Mozart's 41 sĂĄ lytter jeg gerne.
Pachanko Constellation Miniâ–şViolectric DHA V590â–şSpirit Torino Twin Pulse
CHIbsen

Brugeravatar
headphoneus supremus extraordinaire
 
Indlæg: 1500
Tilmeldt: 27. jul 2017, 20:52
Geografisk sted: Skjern


Tilbage til Hovedtelefoner

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

cron