Din equalizer løsningDin equalizer løsning

Indlægaf Daf » 12. apr 2022, 15:37

Jeg tænker der må være andre end jeg der bruger equalizer og at vi skal have en tråd til informationer og inspiration.

Jeg bruger 2 løsninger:

Den første er en RME ADI-2 dac fs, som har indbygget parametrisk equalizer, foruden crossfeed m.m.

Den anden løsning er på min mac. Her bruger jeg Soundsource og Waves q10 equalizer. Soundsource er software til at styre lydkilde og lyd output og Waves q10 equalizer er en "plugin", som virker via Soundsource.

Hvad bruger I ? Eller hvorfor bruger i ikke equalizer ?
Daf

 
Indlæg: 1310
Tilmeldt: 16. jun 2011, 19:38
Geografisk sted: Odense

Re: Din equalizer løsning

Indlægaf Claus-DK » 12. apr 2022, 17:22

Jeg bruger det aldrig, jeg har brugt det tidligere, men nĂĄr man sidder i min situation gĂĄr det ikke at bruge en EQ for sidder jeg og fintuner lyden til mn smag pĂĄ alle de modeller jeg nu har i min biks, lyder de alle sammen ens og jeg ville ikke kende til svagheder og styrker i de forskellige produkter.
Det skal være sådan at når Svenbent fra Tappernøje skriver til mig og beretter at han købte den og den hovedtelefon, men A har for meget bas og B er for skrigende i vokalen, så skulle jeg helst have model C og kunne sige den her er der større sandsynlighed for at den passer til din smag, i det mindste har den mindre bas end A og er mere blød i toppen end C..
Det kan jeg ikke hvis jeg fintuner lyden til det lyder lige præcis som jeg gerne vil have det..

Så jeg er velsignet/forbandet til at høre alt uden EQ altid, så jeg ved hvordan mine produkter lyder lige ud af kassen..
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12489
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Din equalizer løsning

Indlægaf Morten K » 13. apr 2022, 09:16

På mit stue anlæg bruger jeg ikke equalizer. Jeg følger ikke jeg har brug for det, men det kan jo godt være jeg går glip af noget jeg ikke ved. Dog har jeg skiftet std. rørene i min Little Dot Mk II for at få en blødere/varmere lyd og det er jo også en slags equalizing :-)

På mit PC/mobile setup bruger jeg den indbyggede EQ i Lotoo S1. Der er meget store forskelle på de EQ settings man kan bruge og derfor bruger jeg dem. De er navngivet efter musik genre, og passer faktisk i mine øre godt til den genre de er opkaldt efter.
/Morten

Hovedtelefoner:
  • B8 (købt hos hoved-grej.dk)
  • Audeze iSine 20
  • Denon AH-D1100
  • Shozy Form 1.1
  • Apple Airpod Pro
DAC/Amp (PC/mobil): Lotoo PAW S1
Hovedtelefon forstærker (stue anlæg): Little dot MKII
Morten K

 
Indlæg: 18
Tilmeldt: 8. sep 2021, 12:53

Re: Din equalizer løsning

Indlægaf Daf » 13. apr 2022, 13:15

Da jeg begyndte at overveje equalizer, måtte jeg selvfølgelig først sætte mig ind i hvilke muligheder jeg havde, om jeg kunne få mine forestillinger indfriet. Jeg læste faktisk også manualen til min rme dac, inden jeg købte den.

I rme-manualen står der følgende overvejelser, som jeg finder meget overbevisende:

"While no equalization as well as listening only straight linear has been a mantra for many years, research has proven that no ears are identical, and that especially in near-field listening (with phones) the biological differences alone make individual equalization mandatory. No two pairs of ears hear the same thing, that’s a fact. Additionally personal taste makes people like different sound signatures, which can easily be copied or made more similar (equalized...) on different headphones using a good EQ. The advantages of using an EQ outweigh any alleged disadvantages - which so often turn out to be wrong at closer inspection." ... "These days many people suffer from hearing loss in varying degrees. No matter if it is biological, from abuse or an accident - hearing impaired is a plague of modern times. And – no surprise when thinking about it – it never affects both ears identically. The number of people having one sided hearing problems is huge, but they have learned to live with an industry that totally ignores them. Although the solution is as simple as logical – have the EQ be adjustable independently for left and right."

Jeg er helt sikkert i målgruppen for det her produkt, min hørelse er målbart ikke hvad den har været tidligere i mit liv.
Daf

 
Indlæg: 1310
Tilmeldt: 16. jun 2011, 19:38
Geografisk sted: Odense


Tilbage til Lydkilder

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster