Side 2 af 3

Re: Bage-fi

Indlæg: 14. feb 2013, 02:48
af toppe
Claus-DK skrev:HUSK at bruge en ordentlig margarine når i bager, det har en større betydning end i tror...


Du spammer, Claus - der skal ikke margarine i mine brød ruller1 ruller1 ruller1

Men det er vist vigtigt at bruge margarine i wienerbrød - det skulle give et bedre resultat end smør...

Re: Bage-fi

Indlæg: 14. feb 2013, 18:31
af pof
Har I prøvet at ælte gær og sukker sammen? Ret sær oplevelse.

Re: Bage-fi

Indlæg: 15. feb 2013, 11:08
af librarian
pof skrev:Har I prøvet at ælte gær og sukker sammen? Ret sær oplevelse.

Det vil jeg helst undgå, men hvad sker der, hvis man gør det?

Re: Bage-fi

Indlæg: 15. feb 2013, 11:17
af pof
Man sidder med en tør og en halvtør ingrediens og nulre dem sammen. Pludselig sidder man med noget helt flydende.

Re: Bage-fi

Indlæg: 15. feb 2013, 11:30
af librarian
pof skrev:Man sidder med en tør og en halvtør ingrediens og nulre dem sammen. Pludselig sidder man med noget helt flydende.

OK. Tak for info :-)

Re: Bage-fi

Indlæg: 15. feb 2013, 13:53
af toppe
pof skrev:Man sidder med en tør og en halvtør ingrediens og nulre dem sammen. Pludselig sidder man med noget helt flydende.


Der findes sikkert en meget fin kemisk forklaring på det :-)
Jeg er en doven hund og bruger som regel tørgær - jeg tror ikke det vil have helt sammen effekt...

Re: Bage-fi

Indlæg: 15. feb 2013, 16:58
af Claus-DK
Det sjoveste at ælte er 3 dele Maizena og 2 dele vand, det giver en blanding der har meget spøjse egenskaber og der er ingen der ved hvorfor det er sådan..

Et sikkert hit hvis man har børn..

Re: Bage-fi

Indlæg: 15. feb 2013, 17:13
af toppe
Claus-DK skrev:Det sjoveste at ælte er 3 dele Maizena og 2 dele vand, det giver en blanding der har meget spøjse egenskaber og der er ingen der ved hvorfor det er sådan..

Et sikkert hit hvis man har børn..


Hvis jeg husker korrekt kaldes det for 'en newtonisk væske' - der var et afsnit af Mythbusters hvor Adam dansede rundt på sådan en opløsning.

Re: Bage-fi

Indlæg: 15. feb 2013, 17:46
af Claus-DK
Ja jeg vil tro man kan gå på det hvis man bare husker at trampe godt, men står man stiller synker man i..

Re: Bage-fi

Indlæg: 15. feb 2013, 18:03
af toppe
Claus-DK skrev:Ja jeg vil tro man kan gå på det hvis man bare husker at trampe godt, men står man stiller synker man i..


Yep, så længe han bevægede sig var der ingen problemer

Sv: Bage-fi

Indlæg: 15. feb 2013, 20:13
af vaskebjørnen


Rettet så det ikke kun er link

Sendt fra min Galaxy Nexus med Tapatalk2

Re: Bage-fi

Indlæg: 15. feb 2013, 20:33
af toppe
Ja, det var den udsendelse.


Re: Bage-fi

Indlæg: 15. feb 2013, 21:05
af Claus-DK
Det sjove ved lige netop det forsøg er at der er ingen der kan forklare hvorfor det opfører sig på den måde, jeg kan ikke lige huske hvilket universitet det var, men der var et forskerhold på 18 der arbejdede med denne problemstilling i et helt år, uden at knække nøden...

Vi bryster os med at være så hulens kloge og vi kan ikke gang finde ud af hvad der sker når man blander stivelse og vand..

Sv: Bage-fi

Indlæg: 3. mar 2013, 21:59
af vaskebjørnen
Har lige bagt en Banan-Chokolade kage :grin:
Billede

Den smager ret godt

Sendt fra min Galaxy Nexus med Tapatalk2

Re: Bage-fi

Indlæg: 3. mar 2013, 22:02
af pof
Der er for langt til Næstved...

Re: Bage-fi

Indlæg: 29. jan 2014, 13:38
af Sorensiim
(Cross-posting fra G+)

Supernemt hjemmebagt franskbrød
Billede
Indtil videre har vi ikke købt lyst brød i år (jaja, det er stadig januar, men alligevel) så det er i hvert fald godkendt af familien. Heldigvis er det så nemt at bage at selv i en fortravlet børnefamilie kan man finde tiden til det. Mængden passer lige til en enkelt franskbrødsform fra Søstrene Migræne, juster selv efter behov.

Ingredienser:
350g mel
1/4 pakke gær
2 dl lunkent vand
2 dl tykmælk
2 dl havregryn
1 tsk salt

Sådan gør du:
Opløs gæren i det lunkne vand og bland det sammen med tykmælken i en skål. Tilsæt havregryn og salt og rør det godt sammen. Jeg bruger en håndmixer med dejkroge, en rigtig røremaskine vil sikkert gøre det nemmere. Er du til motion så brug en grydeske. Tilsæt melet lidt ad gangen, mens du rører dejen grundigt sammen - den bliver rimelig bastant til sidst. Når du har en ensartet klump dej hælder du den i en smurt fom. Pro tip: Brug en VÅD trægrydeske, så kan du let smøre dejen ud til den ligger jævnt fordelt helt ud i hjørnerne. Dæk den til (jeg putter formen i en frysepose) og lad den hæve på køkkenbordet i 1½ time. Herefter tager du afdækningen af og tænder ovnen på 200 grader. Når ovnen er varm skærer du med en kniv et 2-3cm dybt snit på langs af brødet. Det gør at det hæver pænt og kontrolleret op i ovnen og ikke bare flækker sidelæns med masser af pac-man formede skiver til følge. Sæt brødet midt i ovnen og giv det 35 minutter. Når du tager det ud af ovnen skal det ud af formen med det samme og sættes til afkøling på en måde så bunden kan "ånde" - derfor risten på billedet herunder. Ellers vil der dannes kondens og du får en svampet bund i stedet for en sprød skorpe.

Kombinationen af tykmælk og havregryn gør at det holder sig frisk i flere dage og mætter bedre - godt til ungernes madpakker eller til eftermiddagssulten! Jeg bruger en blanding af 50% discount hvedemel og 50% durummel, men prøv dig frem - 20% majsmel giver en flot farve og ekstra sprød skorpe.

Re: Bage-fi

Indlæg: 9. dec 2014, 14:36
af toppe
Jeg har købt et par støbejernsplader og forsøger at bruge dem som bagesten. Hold da op sikke en forskel det gør! Jeg bagte pizzaer i går og fik en rigtig lækker sprød kant og en god bund - det kan anbefales.
I dag prøvede jeg at bruge dem til alm brød, og resultater var ganske tilfredsstillende :-)

Billede

Hvis jeg ikke var så doven burde jeg vende brødet undervejs, da varmefordelingen i min ovn ikke er så god... :roll:
Næste skridt er en pizzaspade, sådan en må jeg eje nu.

Re: Bage-fi

Indlæg: 9. dec 2014, 14:42
af Anda
toppe skrev:Næste skridt er en pizzaspade, sådan en må jeg eje nu.

Billede

Re: Bage-fi

Indlæg: 9. dec 2014, 14:56
af crazydazy95
Lækkert ser det i hvert fald ud Toppe, det kunne godt være, at støbejernsplader var noget man skulle eksperimentere lidt med! :-)

Re: Bage-fi

Indlæg: 9. dec 2014, 15:20
af toppe
crazydazy95 skrev:Lækkert ser det i hvert fald ud Toppe, det kunne godt være, at støbejernsplader var noget man skulle eksperimentere lidt med! :-)


Jeg læste lidt om det her: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/bagesten-og-pizzasten
Han foretrak støbejern frem for sten. Jeg købte disse:
https://www.bilka.dk/hus-og-have/grill-og-udekoekken/grilltilbehoer/rotisseri-grillriste-og-grillplader/charbroil-stoebejernsplade/p/100099804
https://www.bilka.dk/hus-og-have/grill-og-udekoekken/grilltilbehoer/oevrigt-grilltilbehoer/dancook-pizzapande/p/100017543?point=3&event=32&pp=

@Anda: Fed spade! Så mangler jeg bare en lidt for kort og stram T-shirt, billige solbriller og stramme, hullede jeans... ;-)