Mad-tråden



Mad-tråden

Indl√¶gaf Aquila » 17. apr 2011, 22:53

Ja, det kan ikke passe at det kun er Claus og Jeg som er glade for mad, så her kan vi diskutere god og dårlig mad. (Så må vi se hvor dårligt et koncept det bliver, jeg er ved at få lavet her)

Jeg vil starte ud med at sætte et par diskussioner i gang.
Bland andet mener jeg at Bearnaise sovs er det samme som at √łdel√¶gge maden.
At forskellen på sauce og sovs er når der er nok af det :-D

Hvad kan I godt lide af mad, udover HiFiFreaks sandwiches? :P
WESTONE ES5!!!!
Aquila

Brugeravatar
 
Indlæg: 907
Tilmeldt: 1. apr 2011, 18:30
Geografisk sted: Kolding.

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf Sandrenseren » 18. apr 2011, 00:23

Bearnaise er cool nok hvis det er lavet rigtigt, altså ikke det der Knorr pulver dims..

Bortset fra det ville jeg √łnske at jeg ikke var s√• glad for mad, det er sgi sv√¶rt at holde den slanke linie n√•r det hele smager kanon.. Okay, h√•nden p√• hjertet er der nok ikke s√• meget tale om at holde den slanke linie som at sigte efter den, h√¶h..

Jeg synes generelt det er sk√¶gt at lave mad, jeg hader bare opvasken bagefter. Det resulterer ofte i at jeg blot skyller af og s√• er n√łdt til at vaske lidt op inden jeg kan lave mad dagen efter, det sutter bare.. Lykken er et k√łkken der er lige klar til at blive brugt og nogle gode rytmer p√• head-fi'en, selv om det er lidt sv√¶rt n√•r man ogs√• skal lytte efter om tingene br√¶nder p√•.

En hurtig og nem hverdagsfavorit til de dage hvor det ikke skal være for avanceret:

- snit lidt l√łg og hvidl√łg efter temperament og kyl i gryde.
- i med lidt skinkestrimler og evt. cocktailp√łlser hvis det skal v√¶re lidt bonusagtigt.
- tilsæt peber og basilikum, oregano, rosmarin eller hvad du nu synes om, husk at smage undervejs.
- når det har summet lidt hælder du frosne ærter i og måske en skefuld creme fraiche hvis du kan lide det lidt klistret.
- i mellemtiden har du kogt en gang pastaskruer eller lignende i en gryde ved siden af og n√•r de er f√¶rdige h√¶lder du dem over i gryden med skinken og √¶rterne og r√łrer rundt.

S√• er det bare at g√• l√łs p√• sagerne og m√•ske rive noget parmesan ovenp√•, det er guf for b√•de b√łrn og voksne.

Nemt og hurtigt, det kan laves på den tid det tager at koge pastaen.
Sandrenseren

 
Indlæg: 210
Tilmeldt: 1. apr 2011, 22:48
Geografisk sted: Hedehusene

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf helledie » 18. apr 2011, 09:18

N√•r du skriver skinkestrimler, er det s√• dem du k√łber til evt. pizzatopping? Og basilikum/rosmarin er det frisk eller t√łrret? :)
helledie

Brugeravatar
 
Indlæg: 658
Tilmeldt: 1. apr 2011, 14:33
Geografisk sted: Randers

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf Burning777 » 18. apr 2011, 10:34

Mad??? Er det ikke det konen kommer ind med n√•r hun en sj√¶lden gang (p√• visse betingelser) bev√¶ger sig ud af k√łkkenet.... :shock:
Desktop: Meier Daccord ff --> Meier Classic ff --> Beyerdynamic DT-1770 Pro
Portable: iPod Classic --> CLAS --> Meier Quickstep --> Etymotic ER4XR / Beyerdynamic T51p / Tzar 350
Burning777

Brugeravatar
headphoneus supremus extraordinaire
 
Indlæg: 3909
Tilmeldt: 2. apr 2011, 07:58
Geografisk sted: Herning

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf helledie » 18. apr 2011, 10:43

Jeg laver oftere mad end konen derhjemme :) Det er jo sjovt at lave mad.

Har lige fået sådan en her:

Billede



Den gl√¶der jeg mig meget til at pr√łve. For dem, der ikke ved hvad det er - er det en minipizza ovn.
helledie

Brugeravatar
 
Indlæg: 658
Tilmeldt: 1. apr 2011, 14:33
Geografisk sted: Randers

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf Sandrenseren » 18. apr 2011, 11:17

helledie skrev:N√•r du skriver skinkestrimler, er det s√• dem du k√łber til evt. pizzatopping? Og basilikum/rosmarin er det frisk eller t√łrret? :)


Det er lowtech med de der pizzatoppings og t√łrrede urter.
Sandrenseren

 
Indlæg: 210
Tilmeldt: 1. apr 2011, 22:48
Geografisk sted: Hedehusene

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf brian » 18. apr 2011, 12:15

Her er en gud chili-oksek√łdssuppe som er hurtig at lave, s√• man mister for meget head-fi tid.

400g oksek√łd svitses med 1 l√łg.
2 peberfrugter, 1-2 fed hvidl√łg og 1-2 frisk chili snittes og tils√¶ttes.
1 ds chili-b√łnner og 1 ds hakkede tomater tils√¶ttes.
3dl oksebuilion tilsættes og 20min simretid senere er den i vinkel.

Og selvf√łlglig smager man l√łbende p√• sagerne og salter efter behov...

Brian
brian

Brugeravatar
Forhandler
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 11. apr 2011, 15:41
Geografisk sted: Slagelse

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf Aquila » 18. apr 2011, 12:23

Brian: Det kunne godt v√¶re noget som skal have en pr√łvetur, nu hvor de gamle forlader hytten her i p√•sken - det lyder godt nok l√¶kkert.
WESTONE ES5!!!!
Aquila

Brugeravatar
 
Indlæg: 907
Tilmeldt: 1. apr 2011, 18:30
Geografisk sted: Kolding.

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf nc8000 » 18. apr 2011, 15:20

Da jeg har f√•et konstateret diabetes skal jeg spise en frygteligt masse fiberrige og langtidsholdbare gr√łntsager (l√¶s k√•l) s√• jeg har komponeret 2 opskrifter p√• coleslaw (som jeg heldigvis kan lide). Da det jo samtidig skal v√¶re kalorielet s√• er der ikke majorn√¶ser og lignede i.

Grunddressingen består af 3-4 spiseskefulde Miraclewhip light (den helt fesne lyseblå) og 3-4 spiseskefulde af 0,5% creme fraiche, skyr eller lignende samt lidt salt or kværnet peber.
I denne blanding kommes enten reven skal af en citron eller reven skal af en appelsin (citron til hvidk√•l og appelsin til r√łdk√•l).
S√• r√łres der et par spiseskefulde af en eller anden balsamisk eddike (de kan f√•s med mange sp√¶ndende smagsvarianter, jeg er lidt vild med en med granat√¶bler) eller lidt s√łd chilisovs eller lignende.
S√• omkring 500-750 gram fint snittet hvidk¬®l eller r√•dk√łl, 200-300 gram revet gulerod og 1-2 revne √¶bler (mad√¶bler som Bramley eller Bel de Boscop er bedst).
Hvis det er en r√łdk√•ls blanding sk√¶rer jeg appelsinen fra tidligere i sm√• stykker og blander i, hvis det er hvidk√•ls blandingen presses citronen fra f√łr ned i.
S√• r√łres/rystes det hele godt sammen og hviler lidt s√• det kan tr√¶kke smag ind i k√•len.

Spises 300-400 gram til et m√•ltid sammen med 150 gram magert k√łd eller fisk og et glas r√łdvin til.
nc8000

 

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf Kolind » 19. apr 2011, 01:27

nc8000 skrev:Da jeg har f√•et konstateret diabetes skal jeg spise en frygteligt masse fiberrige og langtidsholdbare gr√łntsager (l√¶s k√•l) s√• jeg har komponeret 2 opskrifter p√• coleslaw (som jeg heldigvis kan lide). Da det jo samtidig skal v√¶re kalorielet s√• er der ikke majorn√¶ser og lignede i.

Grunddressingen består af 3-4 spiseskefulde Miraclewhip light (den helt fesne lyseblå) og 3-4 spiseskefulde af 0,5% creme fraiche, skyr eller lignende samt lidt salt or kværnet peber.
I denne blanding kommes enten reven skal af en citron eller reven skal af en appelsin (citron til hvidk√•l og appelsin til r√łdk√•l).
S√• r√łres der et par spiseskefulde af en eller anden balsamisk eddike (de kan f√•s med mange sp√¶ndende smagsvarianter, jeg er lidt vild med en med granat√¶bler) eller lidt s√łd chilisovs eller lignende.
S√• omkring 500-750 gram fint snittet hvidk¬®l eller r√•dk√łl, 200-300 gram revet gulerod og 1-2 revne √¶bler (mad√¶bler som Bramley eller Bel de Boscop er bedst).
Hvis det er en r√łdk√•ls blanding sk√¶rer jeg appelsinen fra tidligere i sm√• stykker og blander i, hvis det er hvidk√•ls blandingen presses citronen fra f√łr ned i.
S√• r√łres/rystes det hele godt sammen og hviler lidt s√• det kan tr√¶kke smag ind i k√•len.

Spises 300-400 gram til et m√•ltid sammen med 150 gram magert k√łd eller fisk og et glas r√łdvin til.


Hvis du fors√łger at undg√• sukker-vognen, er s√łd chili sovs vel et no-go? eller hvad? M√•ske er det bare mig som indtager obskure m√¶ngder chili sovs musik14
Grej
- Indsæt i dine tanker her en sej sætning efter eget valg..
Kolind

Brugeravatar
 
Indlæg: 1428
Tilmeldt: 1. apr 2011, 13:02
Geografisk sted: Holbæk

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf nc8000 » 19. apr 2011, 08:31

Jeg bruger omkring en spiseskefuld til >1 kg gr√łntsager s√• det betyder n√¶ppe noget, det er udelukkende for at give et smagspift
nc8000

 

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf claus » 29. jun 2012, 23:17

lavede saltbagte kartofler, her til aften. 1kg kartofler 08kg groft salt. kartofler og salt blandes sammen, og puttes i en stege so og s√• ind i ovnen i 90 min ved 200gr. s√• skal jeg da lige love for at t√łrsten melder sig. (efter vand). n√•r kartoflerne er spist.
mvh claus
claus

Brugeravatar
 
Indlæg: 174
Tilmeldt: 16. nov 2011, 20:57
Geografisk sted: √Örhus(Kolt)

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf Kolind » 30. jun 2012, 00:19

I morgen begiver jeg mig ud i at lave pulled pork på grillen - Det skal nok blive spændende!
Grej
- Indsæt i dine tanker her en sej sætning efter eget valg..
Kolind

Brugeravatar
 
Indlæg: 1428
Tilmeldt: 1. apr 2011, 13:02
Geografisk sted: Holbæk

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf Ostebaronen » 30. jun 2012, 01:55

Bruger du kul eller briketter til formålet? Sidst jeg lavede pulled pork var i ovnen, og der fik grisen også over 10 timer ved 100 grader. Hvordan du har tænkt dig at styre det på grillen er jeg meget interesseret i :D
Mmm... Ost...
Ostebaronen

Brugeravatar
Code Poet
 
Indlæg: 2335
Tilmeldt: 17. maj 2011, 10:00
Geografisk sted: S√łller√łd

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf Sorensiim » 30. jun 2012, 14:01

Jeg har en tendens til at lave kylling i stegeso lige så ofte jeg får chancen...

Billede
Guler√łdder, et stort l√łg, peberfrugter og hvad man ellers har lyst til (f.eks. hvidl√łg) hakkes groft og smides i bunden af stegesoen, rodes rundt med gener√łse m√¶ngder af salt. Kyllingen deles i 4 og gnides med salt og peber inden den placeres ovenp√• gr√łntsager og urter. L√•g p√• stegesoen og ind i en kold ovn der s√• t√¶ndes p√• 200 grader. Lad den hygge sig der i 45 minutter og tag l√•get af. Ovnen skrues op til 220 (Grill-funktionen kan med fordel benyttes) og s√• f√•r den lige et kvarter for at g√łre skindet l√¶kkert gyldent. Server med kartofler, ris eller pasta og sovs efter hum√łr - alternativt kan man rode kogt pasta rundt i gr√łntsagsblandingen kyllingen l√• p√•. Giver superl√¶kker og saftig kylling hvor smagen kommer indefra k√łdet og ikke kun ligger p√• skindet. Lader man k√łdet k√łle af er det suver√¶nt i sandwich dagen efter!
The best things in life are free. The second best are very, very expensive.
All the gear but no idea | Komfort-mod til Ultrasone & Beyerdynamic | Mine faste testnumre
Sorensiim

Brugeravatar
 
Indlæg: 4908
Tilmeldt: 13. jun 2011, 14:42
Geografisk sted: Skanderborg

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf Ostebaronen » 30. jun 2012, 16:58

Hvis du er glad for gris, vil du måske kunne lide det her billede.

Billede

Forrige fredag var vi et par mand om at lave noget mad til et arrangement for nogle af de aktive p√• kollegiet. K√łdet best√•r af 2 kamstege som ses ude i siderne, midten best√•r af m√łrbrad. Det hele bundet sammen med bacon.
Mmm... Ost...
Ostebaronen

Brugeravatar
Code Poet
 
Indlæg: 2335
Tilmeldt: 17. maj 2011, 10:00
Geografisk sted: S√łller√łd

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf Anda » 30. jun 2012, 18:10

Ostebaronen skrev:K√łdet best√•r af 2 kamstege som ses ude i siderne, midten best√•r af m√łrbrad. Det hele bundet sammen med bacon.

Det fa'me smukt! rulle2
HiFiMAN HE-6 | Yamaha M-4 | Palmer Monicon | Audio-GD SA-1.32 | Gustard U10
Grejliste
Anda

Brugeravatar
 
Indlæg: 2233
Tilmeldt: 15. nov 2011, 00:46
Geografisk sted: K√łbenhavn V

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf Kolind » 1. jul 2012, 00:18

Ostebaronen skrev:Bruger du kul eller briketter til formålet? Sidst jeg lavede pulled pork var i ovnen, og der fik grisen også over 10 timer ved 100 grader. Hvordan du har tænkt dig at styre det på grillen er jeg meget interesseret i :D


Jeg ville egentligt have brugt kul, men det kunne man altså ikke lige få der hvor jeg var, så det blev med briketter tændt med gastændingen på grillen (læs, ingen tændvæske og andet snask)
Sm√• 4 kg nakkefilet med ben fik 8 timer p√• weberen. Hver time fik √łffen noget sauce p√• sig, et par briketter og to h√•ndfulde v√•dt tr√¶flis p√•. Det med at styre varmen var ikke s√• slemt. Det er jo bare at justere lidt p√• luftspj√¶ldene. Den var 125-150 grader varm s√•dan lidt svingende op og ned alt efter hvor l√¶nge l√•get var af hver time og hvor meget nye briketter og v√•dt tr√¶ fik p√•virket varmen. Den opskrift jeg fulgte p√•stod at 130-150 grader var fint. Alts√• jo l√¶ngere jo bedre ved jeg godt, men jeg st√•r sgu ikke tidligt op en l√łrdag morgen for at grille min aftensmad !!
Resultatet var glimrende desuden.. !
Grej
- Indsæt i dine tanker her en sej sætning efter eget valg..
Kolind

Brugeravatar
 
Indlæg: 1428
Tilmeldt: 1. apr 2011, 13:02
Geografisk sted: Holbæk

Re: Mad-tråden

Indl√¶gaf Buyer no 1 » 1. jul 2012, 00:25

Note til mig selv: Skal lade være med at læse denne tråd omkring natmadstid :-)
Buyer no 1

Brugeravatar
 
Indlæg: 3685
Tilmeldt: 1. apr 2011, 15:40
Geografisk sted: Region Hovedstaden

Sv: Mad-tråden

Indl√¶gaf vaskebj√łrnen » 1. aug 2012, 20:13

Sorensiim skrev:Jeg har en tendens til at lave kylling i stegeso lige så ofte jeg får chancen...

Billede
Guler√łdder, et stort l√łg, peberfrugter og hvad man ellers har lyst til (f.eks. hvidl√łg) hakkes groft og smides i bunden af stegesoen, rodes rundt med gener√łse m√¶ngder af salt. Kyllingen deles i 4 og gnides med salt og peber inden den placeres ovenp√• gr√łntsager og urter. L√•g p√• stegesoen og ind i en kold ovn der s√• t√¶ndes p√• 200 grader. Lad den hygge sig der i 45 minutter og tag l√•get af. Ovnen skrues op til 220 (Grill-funktionen kan med fordel benyttes) og s√• f√•r den lige et kvarter for at g√łre skindet l√¶kkert gyldent. Server med kartofler, ris eller pasta og sovs efter hum√łr - alternativt kan man rode kogt pasta rundt i gr√łntsagsblandingen kyllingen l√• p√•. Giver superl√¶kker og saftig kylling hvor smagen kommer indefra k√łdet og ikke kun ligger p√• skindet. Lader man k√łdet k√łle af er det suver√¶nt i sandwich dagen efter!

Det er godkendt herfra :-)

Sendt fra min Galaxy Nexus med Tapatalk2
WARNING:DO NOT ATTEMPT TO DRIVE OR OPERATE HEAVY MACHINERY WHILE PLAYING YOUR AIR GUITAR

[GEAR] On the go: Ipod 160GB : Qusp LOD : Alo RX : Future Sonics Atrio
vaskebj√łrnen

Brugeravatar
Kabelsnedker
 
Indlæg: 2165
Tilmeldt: 19. nov 2011, 15:13
Geografisk sted: Næstved

Næste

Tilbage til Andet-fi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 2 gæster