Side 3 af 3

Re: Mad-tråden

Indlæg: 30. dec 2015, 22:46
af Henrik_sdk
Friske fritter er kommet højt på listen herhjemme efter vi har fået actifry... :mrgreen:

Re: Mad-tråden

Indlæg: 30. dec 2015, 23:55
af el_serpiente
nc8000 skrev:Ser godt ud, det har jeg på min ønskeseddel. Vi skal have nyretapper til nytårsmiddag med håndskårne grovfritter og hjemmerørt bernaise


Det her må være en af mine allerstørste favoritter, det er intet mindre end fantastisk. (jeg gider normalt ikke selv tænde for fritøsen her om vinteren (hvor den ikke kan stå udenfor) da jeg syntes at det får hele huset til at lugte af grillbar)

Jeg ville virkelig gerne smage kobe kød jeg håber at det smager godt, må jeg spørge hvor det er købt?

Re: Mad-tråden

Indlæg: 31. dec 2015, 10:27
af Loca
Kobe kødet er købt i MENY Centerparken Valby, det utrolige er at de faktisk ikke har annonceret med det. Jeg så blot et skilt i butikken om at de måske fik kobe kød til nytår.

Re: Mad-tråden

Indlæg: 31. dec 2015, 11:20
af nc8000
Vores Meny i Kalundborg har også haft det nogle gange, har dog ikke haft råd til at købe det

Re: Mad-tråden

Indlæg: 31. dec 2015, 11:56
af jacobask
Det er bestemt også meget højt på min liste over ting der skal smages. Her har vi fået fingrene i bison filet fra nogle fritgående europæiske bisson der går i området (som jeg har forstået det). Engang imellem betaler det sig at have bonderøvs-venner, og særligt når det gælder adgang til lækkert dansk kød!

Re: Mad-tråden

Indlæg: 31. dec 2015, 21:50
af nc8000
Så er nyretapperne spist og de var godt nok lækre og så fik de følge af sådan en sag

Billede

Re: Mad-tråden

Indlæg: 2. jan 2016, 00:07
af Loca
Jeg skylde måske lige at melde tilbage om kobe bøffen. Jeg halvede bøffen og tog den tynde ende først, de fik lige 2*30 sekunder på hver side og så hvile i 5 minutter. På panden:
Billede
og skåret ud: noget næsten gennemstegt til medium:
Billede
Og så den tykke ende skåret ud. Jeg vil tror det er sådan eksperterne ønsker den, rød:
Billede

Personligt foretrækker jeg den medium, så smager fedtmarmoreringen af mere. Vi er to voksne og 3 børn, der var 370 g kød, og det var faktisk rigeligt, vi ønskede ikke at spise mere, efter at have fået en lille forret. Og smagen: det bedste vi har smagt, det var vi alle enige om. Jeg er tit stødt på begrebet smeltet på tungen, men det er første gang jeg oplevede det.
Men det er nok ikke noget vi ville spise hver uge. Men en gang om året. Kan varmt anbefales
Jeg husker at have fået en 150 g hos MASH for 4 år siden til et firmaarrangement, det var den australske udgave, men det var slet ikke i nærheden af det jeg har købt.

Mad-tråden

Indlæg: 2. jan 2016, 00:28
af nc8000
Spændende, det skal prøves på et tidspunkt. Nyretapperne var det møreste oksekød jeg nogen sinde har fået og havde den mest fantastiske og dybt koncentrerede oksesmag og her er der absolut ingen fedtmarmorering. Det fik 2 minutter på hver side på en rygende varm grillpande og 5 minutters liggetid og var næsten blodrødt i midten. Fantastisk og til kun 200kr per kilo.

Re: Mad-tråden

Indlæg: 2. jan 2016, 11:40
af Mataugust
Jeg langtidsstegte et stykke kalveinderlår, ca. 5 timer til et kg. kød.
Fik ikke lige brunet det først, så det fik en omgang med creme bruleé brænderen.
Super mørt og lækkert. også som pålæg efterfølgende.

Re: Mad-tråden

Indlæg: 2. jan 2016, 11:59
af Loca
nc8000 skrev:Spændende, det skal prøves på et tidspunkt. Nyretapperne var det møreste oksekød jeg nogen sinde har fået og havde den mest fantastiske og dybt koncentrerede oksesmag og her er der absolut ingen fedtmarmorering. Det fik 2 minutter på hver side på en rygende varm grillpande og 5 minutters liggetid og var næsten blodrødt i midten. Fantastisk og til kun 200kr per kilo.


Jeg kendte ikke til nyretapper, men har lige læst lidt om det. Det lyder også virkeligt lækkert. Tænk om man kunne få fat i dem fra kobe koen. Må man spørge hvor du har fået fat i nyretapperne og så til den pris?

Re: Mad-tråden

Indlæg: 2. jan 2016, 15:15
af nc8000
Jeg bestilte dem hos min lokale slagter så jeg tror at det cirka er markedsprisen, der er bare ikke ret mange der kender det stykke kød og det er stort set aldrig til normal salg i en forretning

Re: Mad-tråden

Indlæg: 24. feb 2017, 21:05
af Peter Jensen
Billede

辣子鸡 (La Zi Ji)

Opskriften er simpel:

1. Hård dag med svigermor, på kontoret, hunden har spist din bedste bøf, indsæt selv årsag....
2. Ta en sød lille øko kylling og gå amok med en kødøkse.....
3. Steg den af to gange med lidt chilli og andre urter.
4. Server med ris...

Engelsk version af opskriften: http://themalaproject.com/chongqing-chicken-with-chilies-la-zi-ji/

Jeg anbefaler den kraftigt til dem der kan lide krydret kinesisk mad og ikke er bange for ben i maden. Hvis den skal være autentisk skal de udskårne kyllingestykker være fyldt med ben :-) Men den smager self. også fint baseret på kyllingebryst.