Claus-DK skrev:Kafferistning er en regulær videnskab, er det ikke nemmere at købe ristede bønner og så bare selv kværne dem ??
Du kan aldrig nogensinde få kontrol over temperaturen i en stegepande og det kan have en uønsket effekt på de ønskede aromastoffer som bliver dannet ved bestemte temperaturer og ødelægges hvis det bliver 20 grader varmere..
Jeg siger IKKE at man ikke kan få en god kaffe, når man selv rister, men det er meget svært at få samme resultat hver gang, men det har jo også sin charme..
En måde man kunne styre tingene mere præcist som hjemmerister er med en varmluftpistol og så få lavet en skål hvor den varme luft får bønnerne til at blande sig og blive ristet mere jævnt, så kan man fuske med tid og temperaturer med en fornuftig kontrol..
Tjo, jeg er da sikker på, at hvis jeg går til The Coffee Collective og betaler dem 80kr for 250g, så får jeg et bedre resultatet, for de kan riste bønnerne bedre og mere ensartet, Men jeg er ikke overbevist om at jeg får en bedre kaffe, ved at købe en gammel supermarkedskaffe, som er ristet måske indenfor det seneste år...
Selvfølgelig, vil jeg kunne få et bedre resultat ved at købe en semi-pro rister, men jeg tror nu at mine eksperimenter ikke er helt ved siden af - der er nu noget særligt ved helt frisk ristet kaffe
Desuden har jeg valgt en bønne, der helst ska ristes mørkt, og i følge min kaffe-pusher er den nemmer at have med at gøre for en hjemmerister....