Side 1 af 1

Pizza-fi

Indlæg: 22. okt 2021, 12:37
af Kolind
Ud fra diskussion om køkkenmaskiner, er det tydeligt at der er brug for et pizza-fi topic.
Biddrag gerne med billeder af din pizza, eller diskussion af hvilken opskrift der spiller.

Re: Pizza-fi

Indlæg: 22. okt 2021, 15:25
af Claus-DK
Her er lidt fotos af Detroit pizza, efter Brian Lagerstroms opskrift, nem at finde på youtube.

Det første er lige inden den ryger i ovnen.

Jeg kan ikke anbefale nok at prøve denne Pizza, men den er lidt farlig for når man først har lavet den en gang kommer man nok aldrig til at lave andre typer pizza.

Re: Pizza-fi

Indlæg: 23. okt 2021, 01:35
af Henrik_sdk
Hvor køber i jeres mel henne, jeg har næsten lige hentet en pakke 00 fra Rema som jeg skal øve med..

Re: Pizza-fi

Indlæg: 23. okt 2021, 09:59
af Claus-DK
Jeg bruger bare ganske almindeligt mel, som regel fra Rema.

Re: Pizza-fi

Indlæg: 26. okt 2021, 12:58
af Kolind
Den ser lækker ud. Jeg lavde 7x pizza i fredags med udmærket success. Det blæste lidt meget dog, så min ovn blæste ud et par gange, til stor fustration. Des mere grund til at drømme om en indendørs pizzaovn. Eller bare gå i gang med detroit style i stedet. Så er det jo knap så høj tmperatur, right?

Re: Pizza-fi

Indlæg: 26. okt 2021, 16:22
af Claus-DK
Ved Pizzaer får ovnen alt hvad den kan trække den gør lidt forbi 250 grader, vil skyde på 275. Så kører jeg med luft ikke varmluft, bare så varmen bliver fordelt bedre. Boller bager jeg med over og undervarme uden luft.

Re: Pizza-fi

Indlæg: 26. okt 2021, 23:13
af Kolind
Ok. Vores ovn går til 300 grader faktisk. Og det giver udmærkede resultater med et bagestål. Når det så er sagt er det stadig et lidt andet resultat at bage ved 450 grader som i en dedikeret pizza-ovn. Det gælder naturligvis kun hvis man går efter den napolitanske stil med en tynd bund uden al for meget fyld.

Nogle gode erfaringer på tomatsovsen ? Jeg er pt. stor fan af urtekrams tomat passata. Den tilsat noget frisk basilikum, salt og lidt olie. Let og hurtigt og med et rigtigt fint resultat syntes jeg.

Re: Pizza-fi

Indlæg: 26. okt 2021, 23:20
af Claus-DK
Jeg bruger bare hakkede tomater af et tilfældigt mærke, en sjælden gang rigtige tomater som jeg lige blender.
Jeg bruger ikke de der ½fabrikata eller færdige saucer, det hele laves fra bunden, det tager lidt længere tid, men det smager bare langt bedre.

At bruge mange penge på en ovn der går til en million grader og så bruge noget fabriks fremstillet tomatsauce er bare forkert, det er lidt som med musikafspillere crap in crap out.

Bare følg den video jeg har linket til. Der kan man så variere med forskellige chillisaucer i stedet for flakes, men pas på hvis du bruger den her, den er dælme kras med kras på. Husk endelig MASSER af hvidløg og de skal skæres i små stykker ikke gennem en af de der pressere, så får det ikke den rigtige smag.
IMG_20210902_162621.jpg
IMG_20210902_162621.jpg (1.27 MiB) Vist 9504 gange


Jeg ville hellere bruge friske chillier, men dem der er sjove er svære at opdrive uden for de større byer..

Re: Pizza-fi

Indlæg: 26. okt 2021, 23:47
af Kolind
Hakket tomat er vel mindst lige så meget halvfabrikata som tomat passata? Det er sådan groft sagt pureret vs groft hakket? Så slipper du bare selv for at mose dem. Jeg syntes at lige Urtekrams passata smager rigtigt lækkert og fint bare af tomat nemlig. Det kunne være at nogen havde erfaringer med en anden god variant, eller bare et mærke af hakket tomat som sparker mere røv end nettos. Nogle sværger til Mutti angiveligt. De smager også af en andelse mere, men ikke i niveau med Urtekrams for mig.
Enig i de færdige saucer dog. Det bliver hurtigt lidt kunstigt og alt for meget løg og mærkelige ting.

Death sauce with liquid rage ? :D Jeg tror at jeg springer over :P

Re: Pizza-fi

Indlæg: 26. okt 2021, 23:50
af Peter Jensen
Hvis du siger hvor de friske skal købes i kbh kan jeg godt sende nogle :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Pizza-fi

Indlæg: 27. okt 2021, 00:04
af Claus-DK
Ahh jeg troede det var en færdig tomat sauce med det navn.

Det er mit indtryk at den forskel der er på de forskellige hakkede tomater er vandindholdet og man koger jo en masse vand af, til det har lige den konsistens det skal have/jeg vil have.
Jeg laver altid en hel gryde og så smider jeg det i en frysepose, hvor jeg lige klipper et hjørne af så den virker som en sprøjtepose og så har jeg til 2-3 pizzaer.. Når jeg har taget det savs der skal til, kommer der lige sådan en af de der poseklemmer på, jeg synes faktisk det smager bedre efter nogle dage i køleskabet..

Efter 30 år i fødevare branchen ved jeg også, at der meget ofte absolut ingen forskel er på hvad der er i beholderne på de forskellige "house brands" og mærkevarer, dermed ikke sagt der ikke er forskel. Jeg bruger oftest de mærker fordi jeg ved, at det ofte er mærkevaren, bare med en anden etiket.

Vi har også Oregano fra haven, det gror som bare f..... og har udkonkurreret skvalderkål i flere bede og bierne er vilde med deres lilla blomster. Basilikum er lidt mere sårbar og har svært ved at klarer vinteren, men der køber vi så bare en plante eller to hver år og sætter den ude i vores højbed, jeg har sådan en "afdeling" hvor jeg har gjort lidt ekstra ud af at lave jorden med lækker gødning fra store dumme heste, sammen med kompost fra genbrugspladsen, er det noget der både kan smages og ses. Den oregano vi bruger i maden gror også der, den vi bruger som bunddække er lidt mere flad i smagen...

Vi køber som regel tomaterne i rema eller lidl, så Nettos kender jeg ikke.

Jeg købte den chillisauce fordi det er den der er sidste trin i mange af de videoer på "Hot one´s" og jeg ville se om det virkeligt var så stærkt som de siger og det er det.
IMG_20210902_162827.jpg
IMG_20210902_162827.jpg (2.41 MiB) Vist 9498 gange




Du er en lækker mand Peter..

Re: Pizza-fi

Indlæg: 3. nov 2021, 23:51
af Troels
Har lige købt en Morsø medio gasgrill. Det er noget der virker. 300 grader svider både pizzaer og, som her, flammkuchen i en ruf. Billede

Sendt fra min IN2013 med Tapatalk