Tråde og indlæg på engelskTråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Claus-DK » 6. okt 2012, 14:31

Der har fra start af været konsensus om at enkelte indlæg på engelsk ikke var til nogen skade og jeg tror at de flertallet er enige heri..

Nu har vi så fået et underforum på engelsk og der har meldt sig ret kompetente personer under fanerne de sidste par dage, jeg synes som udgangs punkt at det ville være dejligt hvis vi kan benytte disse ekstra kompetencer, men jeg ønsker på ingen måde at vi skal til at lege englændere og skrive på engelsk, jeg ælsker vores sprog og Hoved-fi er og skal vedblive med at være på dansk..

Solderdude´s corner er så undtagelsen der bekræfter reglen, det er blevet åbnet fordi han er en meget stor kapacitet indenfor elektronik og gerne vil hjælpe gør det selvere, så det synes jeg stadig er et godt tiltag..

"Problemet" er så at Frans har og vil tiltrække en del brugere fra det store udland, men hvad skal vi sige til dem ??
Flere vil meget gerne deltage, men på grund af sprogbarrieren vil det blive noget kritisk for dem, dansk er jo et sprog plaget af anderledes ordstillinger og en masse ord der staves ens men udtales forskelligt og betyder vidt forskellige ting.
En kost kan jo både være noget man fejer med og den mad vi spiser, bare for at nævne et eksempel og det kan et oversættelses program slet ikke håndterer..

Jeg synes ikke vi skal have flere engelske afdelinger end der er nu, for det vil gøre det hele totalt uoverskueligt og der vil opstå dobbelttråde på forskellige sprog og det vil ende ud i det totale kaos, hvis man forestiller sig et forum hvor måske en 3. del af sproget er på et andet sprog, det går simpelthen ikke, vi er et dansk/nordisk forum og det er jeg 100% indstillet på at vi skal blive ved med at være..

Jeg vil også gerne have at vore udenlandske medlemmer skal være velkommen og have mulighed for at deltage aktivt, men synes ikke rigtigt vi kan forlange at de bruger år på at lære at læse og forstå dansk..

Så 64.000 kroners spørgsmålet er skal vi ændre på noget ??

Jeg synes selv at enkelte indlæg rundt omkring gerne må være på engelsk, men ville være lidt ked af hvis det ender op med at dominere vores DANSKE forum og hvis vi bare lukker dørene op for at der startes tråde og deslige vil vi blive løbet over ende i løbet af X antal måneder år, det kan ikke være anderledes vi er omkring 20 millioner der snakker nordisk, men der er mindst en ½ milliard der kan engelsk, så lidt matematik vil hurtigt føre frem til at vi vil drukne i engelsk og det går jo ikke...

Jeg er selv mere eller mindre snotforvirret selv og trænger til nogle input, så skriv skriv skriv musik17

musik14 musik14 musik14 musik14
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 11378
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Alpha » 6. okt 2012, 14:58

Claus-DK skrev: jeg ælsker vores sprog og Hoved-fi er og skal vedblive med at være på dansk..

Ja tak :grin: .
Claus-DK skrev:Så 64.000 kroners spørgsmålet er skal vi ændre på noget ??

Et engelsk subforum er helt fint. Lad os nu se hvordan det virker i praksis. Formodentlig begynder det at leve sit eget liv 8-) .
Alpha

 
Indlæg: 541
Tilmeldt: 16. apr 2011, 13:50
Geografisk sted: midtjylland

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf DavidB » 6. okt 2012, 16:52

Jeg er også mest til det danske, men syndes det er interessant når kompetente mennesker bliver tiltrukket. Men har vi ikke mange kompetente danskskrivende på forummet?
Hvis der bliver lukket op for engelske tråde og mange kompetente folk fra den store verden bliver tiltrukket vil det nok ende med at mange spørgsmål og tråde vil blive startet på engelsk for at få de kompetente folks besyv med.
Men jeg er egentlig også tiltrukket af muligheden for et engelsk underforum.
Jge kan godt lide det "lokale" i dette forum vidende at vi ikke er langt fra hinanden så tour, udlån og meets er let at håndterer.
Men som Alpha skriver.... lad os se hvorden det virker i praksis og lad os se hvad det udvikler sig til.
DavidB

Brugeravatar
 
Indlæg: 779
Tilmeldt: 18. aug 2012, 21:04
Geografisk sted: Værløse

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Claus-DK » 6. okt 2012, 17:48

Jeg deler helt og holdent jeres opfattelse, men det er altid rart at få andres syn på sagen, jeg er ejer og sådan, men jeg er jo hverken klogere eller bedre end alle andre her på siden og det sidste jeg vil er at trække noget ned over ørerne på folk, så jeg har fra start af altid spurgt til holdninger og meninger blandt vores medlemmer inden jeg har ændret noget eller taget ny initiativer..
Det er jo også styrken ved et mindre forum som vores, en sådan proces er jo helt umulig hvis der er lige så mange medlemmer og deraf meninger som på f.eks hejfej og head-fi..

Jeg sætter altid stor pris på feedback..
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 11378
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Niels » 6. okt 2012, 19:22

Unbanned forever.

Ring a bell?

Accepter hvad der er sket og lad det udvikle sig. Du kan ikke lave det om nu.

Hvad jeg er lidt ked af, er den leflen for at få medlemmer, som er af en speciel støbning. Jeg har intet mod "dude", men hvad er det der gør ham så god, at han skal sparkes ind i dette forum?
Jeg tænker igen ; "Unbanned forever"

Skråplan.

Mvh. Niels
Niels

 

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Claus-DK » 6. okt 2012, 20:43

Jeg forstår ikke helt hvad du mener ??
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 11378
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Ostebaronen » 6. okt 2012, 21:10

Postkurt skrev:Unbanned forever.

Ring a bell?


NC8000 blev aldrig banned her på siden, hans profil blev slettet efter eget ønske. Han er stadig velkommen tilbage hvis han får lyst til det engang i fremtiden.
Mmm... Ost...
Ostebaronen

Brugeravatar
Code Poet
 
Indlæg: 2333
Tilmeldt: 17. maj 2011, 10:00
Geografisk sted: Søllerød

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Niels » 6. okt 2012, 22:57

Folk skal helst melde sig ind pga. interesse ikke fordi de lokkes med piedestaler. NC's "unbanned forever" steg ham åbenbart til hovedet, eftersom han mente at kunne smide folk ud herfra. Måske en lidt dårlig henvisning, men det var den bedste jeg lige kunne komme på.

Jeg er glad for alle nye medlemmer. Lad os ikke danne for meget hieraki.

Hvad angår sprog, så finder vi nok ud af at kommunikere uden for mange regler. Det plejer at fungere udemærket.
Niels

 

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Claus-DK » 7. okt 2012, 00:03

Ahh på den måde..
Jeg vil gerne prøve at forklare lidt om hvordan det hele foregik med Frans entre hertil..
Frans har en dybfølt interesse for elektronik og har levet og arbejdet med det hele sit liv, så der er slet ingen tvivl om at han har interessen for vores hobby.
De sidste par år har han mere eller mindre ageret boksebold for visse medlemmer på et andet forum, jeg forlod selv samme forum, da jeg ikke selv havde lyst til verbale tæv på daglig basis, han var så noget mere sejlivet end jeg og har fået mange flere tæv, alt sammen fordi vi havde vores meninger (som ikke er de samme) og vores meningers mod..

Frans har et dybfølt ønske om at hjælpe andre og jeg ved at flere medlemmer her på siden har nydt godt af både hans hjælpsomhed og generøsitet, jeg har været penneven med ham i 3-4 år og jeg har ofte skrevet til ham om ikke han havde lyst til at blive medlem her, hvilket han har afslået alt for mange gange.

For ikke så længe siden fik han så nok tæv og vi har skrevet lidt mere sammen på det sidste og jeg spurgte ham atter om han havde lyst til at deltage på den ene eller anden måde her på siden, som følge af det fik jeg et hav af artikler hvor jeg stadig mangler at poste en del, fine dybtgående artikler som vi alle kan blive klogere af..

Han foreslog så for et par uger siden at jeg jo kunne lave en tråd med hans mail og han kunne oprette sig som bruger, således vore medlemmer kunne få hjælp til deres forskellige projekter og det var, synes jeg, en lidt dum måde at gøre tingene på, for hvis man bare kunne skrive og få svar på dette og hint ville det jo ikke rigtig gavne vores fællesskab og han ville måske komme til at skrive de samme mails om og om igen..

Derfor foreslog JEG at lave et underforum til ham, hvilket han kraftigt afviste, da han mente det ville give ham en særstatus som han ikke havde lyst til at have, efter et hav af mails hvor vi så har diskuteret forskellige løsninger fik jeg overtalt ham til at vi prøvede det underforum som netop er opstået, vi er begge lidt i tvivl om, om det er en god idé, men synes det er et forsøg værd..

Frans har ingen særstatus her på siden, ingen specielle rettigheder, han er en god ven af mig, men dem har jeg faktisk en del af her på siden, jeg ser også dig som en god ven, godt nok en ven jeg aldrig har set, men det forhindrer mig ikke i at holde af dig og værdsætte dine inputs, så det ser jeg ikke som noget problem, skulle jeg rense hoved-fi for dem jeg holder af på et personligt plan ville der ikke være så pokkers mange tilbage..
9musik 9musik 9musik 9musik 9musik 9musik 9musik

Jeg har kendt Frans længe nok til at vide at han ikke forventer nogen form for særbehandling fra nogen, selv om han sikkert kommer til at fortjene det når først der kommer liv i hans lille del, i den mindst besøgte del af forumet..

Tingen med "Unbanned forever" vil jeg også gerne kaste lidt lys over, jeg vil ALDRIG smide nogle på porten, hvis man overholder landets love, er der meget vide grænser for hvad jeg accepterer, vil jeg lige starte med at sige.
NC´s titel var en lille intern spøg mellem ham og jeg, som bunder ud i at han på et eller andet tidspunkt har været banned på stort set alle de fora han har været en del af, men da han er et meget moralsk menneske som jeg holder meget af og vil komme til at savne meget, så ved jeg at han vil overholde loven og derfor aldrig ville give mig en grund til at banne ham, så hans titel havde intet med særstatus at gøre, det var simpelthen en lille spøg fra min side af, set i bagklogskabens ulidelige klare lys kan jeg godt se at den kunne misforstås, men for 1½ år siden hvor vi var 30-40 medlemmer som alle mere eller mindre kendte hinanden fra andre fora, var de fleste klar over hvad der var joken i den titel..

Titlerne var noget jeg hyggede mig med at lave i starten af vores forums levetid, da Burning spurgte til hvor mange indlæg det krævede at blive "headphonus supremus" (en rang på Head-fi) svarede jeg 14 eller sådan noget, som var det antal indlæg han havde på det tidspunkt og gav ham hans titel, igen en lille spøg blandt en tæt flok som alle kendte hinanden, der følger ingen særstatus med titlerne på nogen måde, det gør der heller ikke på de andre titler som jeg har givet folk i forumets levetid, de er enten en lille spøg eller en måde at vise anerkendelse for deres arbejde for siden, Ostebaronen fik sin titel som "tak" for hans hjælp med vores design, Mage fordi han er en STOR mand, Vaskebjørnen fordi han laver kabler, vores lokale viking får også nok en titel på et tidspunkt, det er næsten umuligt for mig at lade være.. rulle6 rulle6 musik14 musik14

For at gøre en lang historie kort så har Solderdude ingen særstatus på siden, han kan bare ikke tale dansk og vil gerne hjælpe folk og når vi nu havde kendt hinanden i flere år synes jeg at jeg ville give ham muligheden for det, mere ligger der ikke i det, jeg håber også det kan være med til at gøre hoved-fi endnu bedre, jeg vil selvfølgelig blive lidt trist til mode, hvis han udsættes for slag under bæltestedet og eller tilsvininger, men det gælder sådan set for alle medlemmer, så det er egentligt ikke noget specielt.

Jeg holder utroligt meget af den tone og hjælpsomhed vi udviser hinanden her på siden, faktisk er det noget jeg bruger meget mere energi på at dyrke end selve hobbyen, det er mit lille forsøg på at gøre verden til et bare en lillebitte smule bedre sted at være og jeg bliver så stor jeg kan tisse ind på 2. sal hver gang jeg læser om den utrolige venlighed der er på siden.
Når Mataugust hjælper Stollesen med at sælge grej..
Når Postkurt kører en lang tur for at levere en forstærker til et andet medlem.
Når Toppe tager et par Højtalere med til undertegnede fra lyngby.
Når medlemmer kvitterer for en lånetur med en dejlig review.
Når Ostebaronen lodder et kabel for et medlem.
jeg kunne komme med eksempler hele natten, men så bliver jeg bare så slatten indeni at jeg begynder at tude og ikke kan læse hvad jeg skriver..

I synes sikkert ikke at det er noget særligt i gør, men jeg føler mig som en lille del af årsagen til venligheden og det giver mig en utrolig stor glæde i mit daglige liv.

Der gik da lidt roman i den der..

9musik 9musik 9musik 9musik 9musik
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 11378
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Henrik_sdk » 7. okt 2012, 01:19

oven i den smøre, så syntes jeg osse vi skal have en svensk tråd ruller1
Billede
Henrik_sdk

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 2044
Tilmeldt: 1. apr 2011, 23:46
Geografisk sted: Ringsted

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Buyer no 1 » 7. okt 2012, 15:34

Claus-DK skrev:NC´s titel var en lille intern spøg mellem ham og jeg...


Som jeg har forstået det, er titler bare noget vi bruger lidt for "sjov"(fordi funktionen nu engang er der på et phpBB-forum), og ikke noget der på nogen skal tages alvorligt. Formålet med vores "titler" er vel netop at der IKKE skal være en rangorden?

Hvis ikke det allerede står der, var det måske en idé, at forklare det et sted i velkomstsektionen ...?
Buyer no 1

Brugeravatar
 
Indlæg: 3687
Tilmeldt: 1. apr 2011, 15:40
Geografisk sted: Region Hovedstaden

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Buyer no 1 » 7. okt 2012, 15:52

Med hensyn til sprog er det min holdning, at man skal udtrykke sig på det sprog man bedst kan gøre det på. Om det er dansk, engelsk, kinesisk eller sågar norsk, er underordnet. Det er ikke sproget der er det afgørende, men det man skriver.

Som andre er jeg også tilhænger af, at tage problemerne efterhånden som de opstår.
Buyer no 1

Brugeravatar
 
Indlæg: 3687
Tilmeldt: 1. apr 2011, 15:40
Geografisk sted: Region Hovedstaden

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Claus-DK » 7. okt 2012, 16:09

lige præcis det er kun for sjov, det er på ingen måde for at rang opdele medlemmer, bare noget jeg synes er sjovt og er slet ikke ment som værende andet..
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 11378
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Niels » 7. okt 2012, 16:35

Hej der.

Jeg har intet mod de, iøvrigt, morsomme og rammende titler, der er her på forum, Jeg har blot formuleret mig umådeligt klodset (også) denne weekend. Undskyld, tag ikke mere notits af det. Billede

Hmm et svensk forum; ikke tale om så kommer Carina bare og blander sig :-)
Niels

 

Re: Tråde og indlæg på engelsk

Indlægaf Claus-DK » 7. okt 2012, 16:58

Du har intet at undskylde Niels og skal det være svensk for at lokke Carina hertil, vil jeg bestemt overveje det...
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 11378
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev


Tilbage til Forslag og kommentarer

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst