Den første regel i 2021Den første regel i 2021

Indlægaf Claus-DK » 31. dec 2020, 14:02

Den første regel i 2021 er vi taler ikke om 2020..
Det har været et vildt år i år, både på det personlige plan og ude i verden.
Et alt overskyggende emne i år har været Coronaen, den kan man ikke komme udenom. Allerede i Januar skrev mine kinesiske kontakter til mig at jeg skulle se at få købt mundbind og håndsprit for denne gang var det alvor, jeg havde jo tillid til at når Søren Brostrøm stod på TV og sagde at "det var der ingen grund til at bekymre sig om", at så var der ikke så meget jeg skulle tage stilling til. Hvilket jeg skrev og blev mødt af vantro fra den anden side. "Du SKAL tage det her alvorligt, folk dør af det her" var reaktionen den anden vej..

Måneden efter begyndte virussen så at begynde at dukke op, sådan for alvor i EU, der gik ikke lang tid før Italien var i knæ, jeg begyndte sådan på det personlige plan at mene at "Nu må de fanme se at vågne op derinde hos vores politikere" der var beretninger om skifesten der havde været de rene smittebomber, folk der kom hjem fra dem kunne ikke blive testet og gik glade ud og smittede lokalområderne, samtidigt kunne man læse at Danmarks Corona værn, var et par plakater i lufthavnen som et flyfuld fra Italien naturligvis ikke kunne læse og tag direkte ned i Metroen.

Efter de episoder og lidt til, stod det klart at nu var det kun et spørgsmål om hvornår rammer det Danmark sådan for alvor, det skete så i Marts og jeg skulle starte i praktik i April.. Det var noget skidt, jeg var på det tidspunkt det der hedder SKPer altså i det man kalder skole praktik.. Det kan der skrives mange ting om, men jeg orker ikke at forklare hvor tåbelig en ordning det er, det er en parkering af primært unge mennesker som får et svendebrev for at sidde og lege de arbejder, mens de ser Youtube og Netflix. det er i min optik en skandale at det overhovedet findes..

Vi blev jo så i starten af Marts sendt hjem og kunne sidde bedre i sofaen og se netflix end på "arbejdet" så det var jo fedt nok, min praktik blev udsat til Maj, jeg havde skrevet kontrakt og alt var i orden, så for mig var den første nedlukning en slags ferie.
Det gav jo en uhyrlig masse tid jeg skulle bruge på noget fornuftigt og jeg satte fokus på at udvikle og få min butik til at kører bedre.

Første punkt var at jeg tog imod et super tilbud fra en stor anerkendt Shopify partner om at redesigne min butik, det var ikke så dyrt omkring 5000 kroner og jeg fik billeder af hvordan det skulle se ud og havde en god dialog om hvad jeg kunne tænke mig og hvad de synes var gode idéer.
Alt var fint og det gik rapt i starten, der gik cirka en 1-2 uger efter betalingen og det hele var 90 % på plads og færdigt. Derfra begyndte problemerne så at vælte ind, der blev ikke svaret på mine beskeder på Skype, eller der blev svaret men det kunne tage dagevis, ikke særligt dynamisk og godt.
De ting jeg gerne ville have ændret blev til noget helt 3. eller overset og det blev mere og mere frustrerende, når de kunne lave 90 % på 2 uger kunne lave 90%, hvorfor skulle de så tage måneder at få de sidste småting på plads ??
Det blev bare mere og mere trægt, nu var det 5 uger, så 6 og 7 og så videre. Jeg var ved at være godt træt af det hele.
Så jeg tog kontakt til min indledende kontakt person og fik intet svar, hmm jeg prøver en af de andre mails der var svaret den der "Mailerdemon" adressen findes ikke...FÅRK...
Jeg havde stadig en smule kontakt med ham der lavede det og tiggede og bad om de ikke nok ville lave det sidste og ville vide hvad der foregik ??
Efter et par uger i panik, gik jeg på google og fandt firmaet og tog kontakt via deres kontakt formular, svaret jeg fik var "Vi aner ikke hvem du er og har ingen aftaler med dig" De mente jeg var blevet skammet, så jeg spurgte ind til hvad sådan en redesign normalt kostede og fik svaret mellem 25 og 30 kilo, altså cirka 5 gange mere end jeg havde betalt, sagen var ret tydelig for mig nu det var et svindelnummer jeg var udsat for..

Nu var gode dyr rådne, men jeg havde heldigvis betalt med PayPal og levede der en en dispute, der kom ingen reaktion fra "firmaet" og når det ikke sker lukke Paypal for den varme hane. Det gjorde dem opmærksomme og fik dem til at reagere.
Hvorfor jeg dog gjorde sådan og vi havde jo så godt et samarbejde osv. osv.
Jeg var blevet godt gammeldags sur og skrev at når shoppen var som den skulle være og det i indenfor 3 uger, ville jeg aflyse min dispute.

Lige pludselig havde jeg bukserne på og bestemte, jeg ville stadig gerne købe produktet, så jeg fik det redigeret færdigt og lovede at aflyse min dispute, hvilket jeg ikke gjorde. Nu begyndte det at være lidt sjovt for nu stod de jo med håret ned af ryggen og tiggerpotten i hånden og spurgte om jeg ikke nok ville lukke den dispute ??
Det gjorde jeg ikke, jeg vidste at hvis jeg ikke reagerede ville den aflyse sig selv når der var gået 3 måneder.
Jeg er en ærlig mand og ville ikke snyde nogen, de havde lavet det job de var hyret til, på den anden side så havde de snydt mig sagt de var fra et firma de ikke var en del af og ikke mindst irriteret mig ud over alle grænser..
Så det endte med at eg bare lod det fare og betalte dem for deres arbejde, med 3 måneders forsinkelse..
Der var lidt småjusteringer hist og pist, men Shopify er ret let at kode i og efter nogle timers arbejde var de ting på plads og jeg havde en fin ny og frisk butik..

Næste punkt Jan, Feb og Marts havde været ret gode måneder for mig og jeg benyttede den kapital det gav mig til at udvide mit udvalg.
Men hvor skulle jeg sætte mit fokus ? Skulle jeg fortsætte i samme stil, satset på medlemmerne her på siden ? skulle jeg bare satse på hr. og fru Jensen og sælge billigt og overprissat skrammel ?? Det gav mig nogle uger i tænkeboks, hvor vil jeg hen ??
Jeg blev kontakte kort efter af Linsoul, det er en stor forhandler i Kina og blev tilbudt at købe til nogenlunde priser gennem dem, Det gjorde at mit sædvanelige problem med mængderne forsvandt og jeg kunne bare købe 3-5 af hver model og teste og se om det kunne sælges og spille musik.
Det var der at det viste sig for mig at vejen frem var trådløs, de trådløse ting var ved at blive ret gode, de var stadig et stykke fra de kablede ting, men man er bare nød til at se i øjnene at alle ikke er nørder indenfor lyd og i særdeleshed ikke indenfor hovedtelefoner og bare gerne vil have god og nem lyd i ørerne.
Så mit fokus gik fra Hoved-fi til alle de andre og selvom vi er et stort og godt fælleskab er der cirka 5 millioner der er købeklare og ikke medlem her.
Hvordan får jeg fat i dem ?? var så næste punkt Facebook, blev der hvor jeg begyndte at arbejde med at komme mere ud, der blev boostet opslag og det gav en masse besøg og lidt øget salg, så det var jo fint nok, men jeg følte stadig jeg ikke rigtigt kom ud over kanten.

I April tror jeg det var fik jeg så en mail med en video fra en nystartet facebook reklamefyr og aftalte at "det prøver vi" efter nogle startvanskeligheder kom vi i gang, min annoncekonto var blevet lukket på grund af datingreglerne på Facebook og det for en reklame jeg havde lavet med en Facebook ansat på teamviewer og jeg løb sur i at forhandle med robotter og folk der ingen indflydelse har.
Men Aske var mere hjemme i det spil og fik åbnet min konto og vi kom i gang.
Jeg fik en masse besøg og salget gik også op, desværre slet ikke nok til at det kunne betale sig at gøre som jeg gjorde, så efter en måned trak jeg mig ud med et lille tab, det var ikke annoncerne der var for dyre, det var det ekstra som ham fyren skulle have i løn der var for stort.

Så jeg rettede mit blik mod google og fik installeret nogle apps i shoppen og smed penge i det projekt, det kunne godt svare sig og jeg nød at følge min ROI "return of Investment" meget nemmere end at sidde og forsøge at tolke data fra min Facebook pixel. Så det lod jeg køre og opdagede at det ikke gjorde den store forskel om jeg brugte appen eller bare google egen funktion til mine kampanger, så jeg valgte at smide flere penge efter google og spare lidt på appen og slettede den, det gik nogenlunde lige op.
So far so good.

I mellemtiden havde jeg fundet nogle gode mærker indenfor TWS og også et ultrabilligt mærke der lavede både almindelige inears og trådløse ting. velkommen til Mifo, Sabbat og Auglamour efter nogle måneder med forhandlinger var de tre mærker på plads.

Jeg havde i noget tid solgt skumpropper, de blev egentligt købt hjem så jeg kunne yde en bedre service og vedlægge lidt skumpropper når jeg solgte inears, en lille gave jeg håbede mine kunder ville være glade for, noget der viste at jeg tænkte på dem og ville give dem lidt ekstra, noget de ikke gør de andre steder.
Jeg skiftede også til konsekvent at skrive en lille takkemail til ALLE kunder, det var noget jeg havde gjort i et godt stykke tid til dem jeg nu synes jeg gad at gøre det til, nu blev det ændret til alle kunder uanset hvad de købte, før var det primært til dem der smed et lidt større beløb, men alle kunder er kunder og bør behandles ens, så det måtte jeg i gang med.

Tilbage til skumpropperne, de var begyndt at sælge helt godt og det så bare ud til at vokse og vokse, så der lagde jeg mine ressourcer og fik mange flere typer og størrelser hjem, de er blevet mere eller mindre godt modtaget, det er og var stadig den gængse type der trækker læsset, men det hele var og er der kunder til og det er kun rart at kunne tilbyde løsninger til de fleste kunder.

Så sagde min skumpropfyr, du skal have de her til Airpod pro, de af jer der kender mig ved at jeg ikke er den store fan af Apple, men jeg tænkte at jeg jo ser flere og flere med dem i ørerne og de havde vel også brug for skumpropper, så det tog jeg også ind og de sælger ganske ok også.

Hmmmm tilbehør så ud til at være et område for mig, jeg fik udvidet i pude afdelingen også læderpuder, vinklede læderpuder hybrider velour, stof alle mulige forskellige typer har jeg på lager nu, det er stadig HM5 puder der trækker det læs, men det sælger jævnt og fornuftigt, det er ikke voldsomt dyrt at have på lager, alle skumpropper og puder koster jo mindre end 15 sæt OLLO i indkøb. Så det er og var en måde jeg kunne udvide mit sortiment og blive mere synlig på søgemaskiner, så mit pudeprojekt er også gået ganske godt.

I juli fandt jeg udaf efter årsregnskabet at 2019 havde været det bedste år for mig og fik hammeren 35.000 i ekstra skat, det gjorde lidt nas alle de ekstra penge lå jo på lageret, det var jo ikke sådan at det skattepligtige beløb bare stod og drev den af på min konto, jeg har altid investeret i min butik og ikke mig selv og har til dato ikke trukket en bøjet 5øre i løn til mig selv og det efter snart 10 år ikke en skide krone på den private konto.
Det kan virke idiotisk, ikke at skumme fløden af sit arbejde, men det har givet mig en lille robust virksomhed, jeg skylder ingen penge nogen steder og har lave driftsomkostninger så hvis og når jeg får/har en periode med nedgang, har jeg ikke de store udgifter og kan bare "grave mig ned og vente på bedre vejr" det er et trygt sted at være og jeg kan jo se hvordan branchen generelt har det de dør alle sammen og det er uendeligt trist, vi har haft 3-5 stykker her i forhandlerafdelingen som ikke findes mere. Expert er død, Fona er død, de store avancer og er forsvundet go kunderne migrere til nettet og steder som Amazon og eBay og andre.
Det kan jeg ikke gøre noget ved, jeg kan ikke konkurrere på priser med kinesere der hverken betaler moms eller skat og tilmed får støtte af vores egen regering, det er jo bedre at vi som land støtte AliBaba end vores egne butikker og arbejdspladser, eller noget..

Hvad jeg kan gøre er at være hurtigere, yde en bedre service og være lidt dyrere end de billigste, så det er hvad jeg skal og den vej jeg skal, min opgave er at levere gode produkter til rimelige priser og få kunderne til at huske hvem jeg er.

Fragten har i år været spændende, det ekstra tryk der har været på branchen bløder jo igennem til en webshop, for med flere pakker er der flere forsinkelser og forsvindinger, det kan ikke være anderledes og når jeg selv sender dobbelt så mange pakker som sidste år vil jeg have dobbelt så mange problemer og det gælder kun hvis det kun var mig der var den ekstra belastning af systemet, det er jeg bare ikke og andelen med bøvl er væsentligt større end hvad jeg tidligere har oplevet. Jeg prøver efter bedste evne at holde overblikket over mine forsendelser og kontakter mine kunder om problemerne før de kontakter mig, det er ikke altid det lykkes, men for det meste er jeg et skridt foran og prøver at yde så god en service og hjælpe så meget jeg nu kan, men det er et lidt kritisk punkt og jeg håber fragtfirmaerne får opgraderet og oprustet til at kunne følge bedre med.

Coronaen har været rigtig god for min butik, online handlen er kun gået en vej i år og det er op op op og jeg har været klar til det opsving i årevis, jeg er også ved at nå et punkt hvor jeg "har varer nok" forstået på den måde at jeg har fået opbygget et fornuftigt udvalg og jeg nu mere skal fylde hylderne op igen og ikke hele tiden investere i at udvide, det er lidt et vendepunkt af de store for det begynder at kunne ses på min bankkonto, jeg er på ingen måde rig og pengene vælter ikke ind, desværre og jeg trækker stadig ikke nogen løn til mig selv, men det er begyndt at kunne anes i horisonten at jeg snart kan købe en stor pose Haribo Matadormix og bare nyde hele posen med god samvittighed. Jeg har arbejdet for den pose i snart 10 år, så den bliver nydt med stor fornøjelse.

Hvad skal der så ske i 2021 ??
Jeg har smidt et par prøveballoner efter gaming headsets og det har ikke været en kæmpesucces de sidste 3-4 år, det er et lidt svært marked synes jeg og der er nogle store producenter der sidder ret tungt på det marked, jeg har også altid ment at de fleste gaming headsets har været noget bras for nu at sige det mildt. Jeg er dog også opmærksom på at vi har en stor gruppe ret ukritiske forbrugere med stor købekraft der bruger de headsets. BØRN alle ungerne har et headset fra de fylder 4, dem kan deres forældre ligeså godt købe hos mig i stedet for Elgiganten og det er her jeg vil prøve at bruge min energi det næste år.
Jeg vil have specielt fokus på Playstation, der er lige kommet en ny model og de står efterhånden i rigtigt mange hjem, PCere er naturligvis også i horisonten, men mit fokus skal være på et 3,5 mm jack stik der kan sættes i en PScontroller og bruges med f.eks en laptop, så de der USB ting vil jeg holde mig fra i første omgang, dem med jackstik kan bruges til det hele, dem med USB kun til PCer og laptops. Så almindelig logik siger at USB versionerne har mindre potentiale..
Jeg har allerede det første mærke på plads OneOdio og har flere nye modeller på vej som jeg skal teste her i starten af 2021, det bliver spændende at se hvordan det kommer til at gå. Jeg håber min næse for gode billige hovedtelefoner vil kunne bruges på headsets også.

Jeg vil også gerne have flere fullsize med Bluetooth i butikken, men det er svært for mig at finde noget jeg tror på og synes er godt nok. Bose, Sony og nu også Apple sidder meget tungt på det marked, sammen med en masse noname skrammel fra supermarkedskæderne.
Men også et område hvor jeg vil se om jeg ikke kan få lidt flere modeller.

Jeg har flere brands i søgelyset, sådan nogle lækre eksklusive inears, men er lidt i tvivl om der fortsat vil være et marked for ting med kabler, der vil naturligvis altid være dem der gerne vil have den bedste lyd på farten, men jeg kan jo også se at 3 ud af 4 inears jeg sælger er uden kabler og det virker lidt forkert at satse på noget der bliver mindre og mindre.

Jeg har også lavet en aftale med et nyt facebook firma, et med erfaring denne gang om det bliver godt kan kun tiden vise.

En ting er sikkert det er stadigt sjovt at have butik, det er stadig dejligt med kontakt til kunderne og jeg holder stadig af at sælge gode ting til gode priser.

Som altid en stor tak til medlemmerne her, i er stadig meget vigtige for mig og giver mig en daglig glæde. Jeg ved godt at min aktivitet her er faldende, men det giver bare ingen mening for mig at skrive og anbefale mine kollegaers produkter og jeg lavede en gang en regel om at jeg ikke måtte skrive om det jeg selv sælger, jeg ville gerne skrive meget mere om mine ting. Jeg er dog ret glad for den regel, så det er lidt svært for mig på det punkt.

Måske skal der indføres en klausul om at "hvis det er dig der betaler og står for forumet i det daglige" så gælder der andre regler ?
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12101
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Den første regel i 2021

Indlægaf Mataugust » 1. jan 2021, 00:16

Jeg har noget full-size Bluetooth fra lidl, og det lyder bedre end prisen antyder. Det store problem er komforten, så det skulle nok være der dit fokus skulle ligge. Især hvis du vil sælge til masserne.

Er forhandlerafdelingen ikke til at skamrose dine egne produkter?

Godt nytår og god vind.

Sendt fra min LON-L29 med Tapatalk
Audioquest Diamond-->Denafrips Ares
--> Luxman LV-107u --> Tap --> AKG K872/Grado GS1000
Thorens TD320 -->Trichord Dino
Mataugust

Brugeravatar
 
Indlæg: 2543
Tilmeldt: 25. sep 2011, 22:37
Geografisk sted: Slagelse

Re: Den første regel i 2021

Indlægaf Claus-DK » 1. jan 2021, 02:28

Jo forhandler delen burde bruges til sådan noget, men jeg er den eneste forhandler og enesponsor og alt det der, min drøm var jo at der ville være flere der kunne se fordelen af at være en del af siden, men det har været op af bakke i en grad der er lidt svært at beskrive og en forhandler del med en forhandler er lidt kedelig.
Jeg er heller ikke sikker på at der er nogen der gider læse indlæg der, så det er meget krudt at bruge på noget som det måske kun er få der læser.

Jeg har nu heller ikke i sinde at skamrose mine produkter, jeg vil heller ikke svine dem til og begrave dem, jeg prøver at være så neutral og ærlig som muligt. Troværdighed er ret vigtigt for mig.

Jeg tror også det ville give lidt mere liv på forumet, hvis jeg deltog lidt mere og det mangler vi i ret høj grad, så det er også med den hat på det kan være godt.

Komforten har altid været vigtig for mig, hvad nytter det med verdens bedste lyd, hvis man får ondt i ørerne af hovedtelefonerne ?? Så komforten er i min optik fuldt ud lige så vigtig som lyden, måske endda vigtigere i det daglige, jeg vil hellere gå lidt ned i lyd kvalitet end jeg vil ofre på komfortsiden..
Og komforten er af en eller anden grund ufatteligt overset af mange mange producenter. Det er dog kun godt for så kan jeg sælge flere puder thumbs thumbs
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12101
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Den første regel i 2021

Indlægaf mage » 1. jan 2021, 13:54

Hvordan gik/går det med Linzol? Er denne kontakt stadig "aktiv"?

Eller rettere sagt Gold Planar GL2000..... var det noget?

Mage
Bundgas! Bundgas! Bundgas!
mage

Brugeravatar
Danmarks største hoved-fier
 
Indlæg: 806
Tilmeldt: 1. apr 2011, 18:04
Geografisk sted: 6818 Årre

Re: Den første regel i 2021

Indlægaf Claus-DK » 1. jan 2021, 19:17

Der er ikke blevet svaret på mine sidste 2-3 mail til Linsoul, måske har fyren fundet et andet job, måske gide de mig ikke. Svært at vide..

Men skal du bruge et sæt kan jeg da godt se om jeg kan få det hjem til dig.
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12101
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Den første regel i 2021

Indlægaf telum » 4. jan 2021, 14:43

Dejlig læsning Claus!

Mht. gaming-udstyr kunne du måske prøve at få nogle takstar-kloner med mikrofon ala den her:
https://www.pricerunner.dk/pl/94-4919733/Hoeretelefoner/Havit-H2015D-Sammenlign-Priserhttps://www.pricerunner.dk/pl/94-4919733/Hoeretelefoner/Havit-H2015D-Sammenlign-Priser

Jeg gætter på de meget eftertragtede HyperX Cloud 2 er af samme skuffe, men bare promoveret:
https://www.pricerunner.dk/pl/94-3043017/Hoeretelefoner/HyperX-Cloud-2-Sammenlign-Priser

Måske er det vare headband der er ens, for kopperne ser lidt forskellige ud. Hvis du kan finde nogle der lyder som et par Takstar Pro80 slår de 99/100 gaming headsets vil jeg mene og så et par prisvenlige, men store og bløde puder musik15
telum

Brugeravatar
Ridder af Hoved-fi
 
Indlæg: 1641
Tilmeldt: 12. apr 2011, 12:32
Geografisk sted: Dronninglund

Re: Den første regel i 2021

Indlægaf Claus-DK » 4. jan 2021, 18:18

Jeg har faktisk et sæt Havit på vej til test, det er dog ikke helt den model du linker til, det er deluxe verisonen med firkantede puder.

Dog skal det siges at de Onodio jeg har er mindst et trin over Pro80, specielt er den der hedder pro10 god, den imponere mig dagligt for tiden.
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12101
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev


Tilbage til Claus-dk's blog

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst