Resin stander 3. generationResin stander 3. generation

Indlægaf Claus-DK » 21. jun 2022, 19:03

Endelig kom mit glas hjem, det tager åbenbart næsten 3 uger at skære et stykke glas og slibe kanterne på det, men alt godt kommer til den der venter..

Jeg havde et stykke akrylglas i en passende størrelse, der blev sat tre baner dobbeltklæbende tape på, så silikonen ikke render ind under det emne der skal tages aftryk af..

Der blevet blandet silikone, jeg har suget alt luften ud med vakuumpumpen (håber jeg) og fået det hældt udover det hele både bord form og inddæmning, det var et værre svineri ruller1 ruller1
Jeg havde fået den geniale idé at blande det i en stor skål, tanken var at så ville boblerne kommer hurtigere ud, når de havde kortere at vandre, der havde jeg så ikke lige taget højde for at sådan en dum marieskål ikke er særligt velegnet til at skrabe det sidste ud af...
Jeg håber det er gået godt..

Min nye form er meget mere stram og skarp på alle måde, den er tyndere i godset, den gamle vejede 1,8 Kg, den nye omkring 600gram, det håber jeg er en fordel da jeg håber det vil belaste silikonen mindre når det skal ud af formen når jeg har støbt en stander, tyndere vægge skal der jo mindre vold til at bøje...

Så gør det heller ikke så ondt at skulle skifte den ud når den koster en 1/3 del og det er også en fordel, så jeg ikke har behov for at pine den og trække dødskampen ud..

Jeg er fuld af optimisme og positivitet og regner bestemt med at det bliver in bedste form nogensinde, indtil jeg laver en ny..

Jeg glæder mig også helt vildt til at lave den første stander i det nye format, jeg har lavet lidt eksperimenter på det sidste med mindre resin og dermed tyndere gods og det giver bare noget andet og flottere resultat når der kan trænge lyd igennem "væggen" Det kan ses på den blå/guld og den grøn/turkis, det ser bare så meget mere levende og nærmest flydende ud og nu bliver den lige cirka 1mm tyndere, det skal nok blive godt..
Den nye model bliver også bredere 10,5 i stedet for 9,5 cm, det betyder en del hvis kopperne er 10 cm i diameter..

Jeg håber jeg er klar til at sætte den første i gang i morgen aften, det bliver bare så godt..

Er der nogle forslag til hvilken farver den skal have ?? hvilket mønster ?? jeg har efterhånden et hav af farver på lager, over 30..

Jeg har også købt sådan en bagemåtte i silikone, den består af pyramider, planen er at den skal bruges som indlæg, først et tykt laf klart så skal måtten i, når det så er hærdet vil det blive penslet med kamæleon pigmenter og der hæles et tyndt sort dæklag på. så vil det klare der ligger foran pigmenterne være helt klart og uden "støv" fra pigmenter der er steget op, før lavede jeg dem omvendt, med den sorte nederst og den klare ovenpå og det giver nogle udfordringer, fejl er meget nemmere at skjule med sort, det klare udstiller det nærmest i stedet..
Eneste der kan give lidt udfordringer er at måtten bliver nød til at være i to ½ dele, bagemåtter er generelt på størrelse med en ovn og det er de færreste ovne der er 7o cm brede musik14 musik14

At tæve den i form er så væsentligt sværere med den sandwich konstruktion, jo ældre det bliver inden jeg former det, des mere hukommelse har det, det vil gerne vende tilbage til at være fladt, specielt er fødderne lidt mit smertensbarn der, men så bliver den bare en smule højere og det skader jo bestemt heller ikke..
Kunst skal jo heller ikke være som skåret med en lineal, det skal være lidt anderledes fra gang til gang..

Meget mere, meget snart.. rulle2 rulle2
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12489
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Resin stander 3. generation

Indlægaf kvik » 21. jun 2022, 20:55

Måske læser jeg med en halvt øje, men er det sådan, at du først støber en lang bane, hvorefter du så bøjer/presser den i omega-form?
kvik

Brugeravatar
 
Indlæg: 4604
Tilmeldt: 28. jul 2011, 01:27
Geografisk sted: Norge

Re: Resin stander 3. generation

Indlægaf Claus-DK » 21. jun 2022, 21:42

kvik skrev:Måske læser jeg med en halvt øje, men er det sådan, at du først støber en lang bane, hvorefter du så bøjer/presser den i omega-form?


Sådan noget i den stil..
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12489
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Resin stander 3. generation

Indlægaf CHIbsen » 21. jun 2022, 22:01

kvik skrev:Måske læser jeg med en halvt øje

Det der må da være Brønnøysund dialekt... :-)

Sendt fra min SM-G960F med Tapatalk
Pure Music►Violectric DHA V590►Spirit Torino Twin Pulse
CHIbsen

Brugeravatar
headphoneus supremus extraordinaire
 
Indlæg: 1344
Tilmeldt: 27. jul 2017, 20:52
Geografisk sted: Skjern

Re: Resin stander 3. generation

Indlægaf kvik » 21. jun 2022, 22:34

Næh, er nok min sprogfornemmelse, der svigter. Men, volapyt! :grin:
kvik

Brugeravatar
 
Indlæg: 4604
Tilmeldt: 28. jul 2011, 01:27
Geografisk sted: Norge

Re: Resin stander 3. generation

Indlægaf Claus-DK » 23. jun 2022, 16:18

Så fik jeg det første ud af min nye form og det er bare så fint, spejlblankt på alle sider..
Den første jeg har lavet har været i klar resin, med ikke mindre end 32 forskellige typer glimmer, konen er kørt med min telefon, da jeg havde glemt den ude i bilen, så ingen foto lige nu, men den bliver godt nok vild...
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12489
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Resin stander 3. generation

Indlægaf Claus-DK » 24. jun 2022, 20:23

Mens min glimmer amok stander står og hærder i den rigtige form og opnår stabilitet, er jeg gået i gang med en kamæleon stander..

Nu kan jeg jo vende min grundplade på hovedet under de indledende øvelser og det giver bare helt andre muligheder, det skal da udnyttes..
Så cirka ½t fuld form med klart resin og så har jeg lagt sådan en måtte her ovenpå.
IMG20220617123737.jpg
IMG20220617123737.jpg (1.6 MiB) Vist 537 gange

Med spidserne nedad, det vil når man vender den om jo give en masse små pyramider og håber jeg en helt fantastisk dybdevirkning..
jeg har så valgt at lægge lidt vægt ovenpå, så den ikke når helt samme dybde over det hele, så der vil være større pyramider i midten og mindre ude langs kanterne og og enderne..

Jeg håber det vil være med til at give en endnu større dybde/3D effekt, da jeg kom hjem fra jobbet tog jeg så silikonemåtterne af og det så bare perfekt ud, ingen bobler og et helt jævnt mønster også i midten hvor der er 2 måtter der støder sammen, hullerne er lidt dybere i midten og knap så dybe langs kanterne hele vejen rundt..
Det er så lækker når ens planer bare kører efter en snor rulle2 rulle2 rulle2

Så har jeg penslet den med kamæleon pigmenter, den samme som den jeg lavede til Peter, altså blå/lilla jeg gav den bare gas, og fyrede en masse i og brugte så 10 minutter med den blødste makeup pensel jeg har og håber at jeg har fået ramt alle sider i den en million (cirka) pyramider der er, så vender man den lige på hovedet og giver den et par kærlige klask på bunden, mens den stadig er i formen, så det er er for meget falder ud og man står tilbage med en så jævn pigmentering som muligt..

Mens jeg stod og penslede havde jeg så en bøtte "jet black", det sorteste sorte man kan få, til at stå og afgasse i min vakuum beholder, de første gange man bruger sådan en, bliver man noget overrasket over at se hvor meget luft der er i den resin man, egentligt regnede med var meget luft fattig...

Til sidste hælder man så den sorte tynde resin noget så forsigtigt ud over det hele, det gjorde jeg så langsomt jeg kunne, så jeg får "skyllet mindst muligt af pigmenterne skyllet af, det er jo bare støv der er penslet på så, her skal man være lidt forsigtig så det hele ikke bare bliver vasket af og svæver rundt i det sorte bagefter..

Der vil altid svæve noget op, det kan ikke undgås helt, det liger så som sådan en lille stribe på indersiden af standeren når den engang er færdig og ser sejt ud, da det jo også vil skifte farve..

Nu kommer så den store udfordring, at få det op af formen tidligt nok til at det stadig kan komme i form 2, det første lag er jo allerede ½ gammelt da det andet lag blev lagt på, de der sandwicher, giver mig lidt udfordringer og jeg har ikke lavet nok af dem til at kunne påstå jeg har helt styr på det, tager jeg den for tidligt vil kernen af 2. lag stadig være for blød og det vil også være noget skidt, jeg satser på klokken 3 i nat, man må lide for kunsten nogle gange når man laver de vilde ting, Klokken 3 vil det første lag være lige omkring 30 timer og det øverste 12 timer, når jeg rammer 30 timer + begynder tingene at blive vanskelige og under 12 er heller ikke godt, men det skal jo nok gå alt sammen, håber jeg...

En ting er sikkert jeg er så spændt på resultatet, at jeg alligevel ikke vil kunne sove...
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12489
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Resin stander 3. generation

Indlægaf Claus-DK » 25. jun 2022, 09:47

Lige et billede af noget af "pyramiderne fra Kliplev"
IMG20220625093251.jpg
IMG20220625093251.jpg (2.48 MiB) Vist 506 gange


Det viste sig at der opstod lidt problemer, ikke sådan med min plan og udseendet, mere nogle mindre detaljer..
Der skulle ikke have været puttet noget ovenpå den silikonemåtte, eller også skulle der have været et lidt tykkere klart resin, for man kan ligesom ane og se toppene og det meget meget tynde lag der er der hvor toppene er får resinen til at hærde i et lidt andet tempo, hvilket giver en vekslende hårdhed hen over overfladen, dette ville ikke være noget problem på nogen måde, med mindre man begynder at bøje og forme på emnet, hvilket jeg jo gør..
Det kan også være noget andet der driller, men jeg tror det er den vekslende hårdhed der er ond ved mig....

Så der er lidt ujævnheder i overfladen og det er lidt ØV ØV og tre gang ØV, jeg er lidt min egen værste kritiker for det betyder jo ikke så meget i den store sammenhæng, de lidt for høje topper giver jo bare endnu mere dybde og 3D i standeren og det er jo godt og de ujævnheder der er, er jeg ret sikker på kan poleres til nærmest ingenting..

Der er dog et stort problem, et eller andet skidt har forvildet sig ind i det klare resin og der er et lille fremmedlegme af noget rødligt et eller andet og det er bare så surt, det kan dog også repareres uden de store problemer.

Så i det store hele er det et meget vellykket projekt. rulle2 rulle2 rulle2 thumbs
Der er lidt ting der skal justeres på den næste jeg laver på den måde, så slutresultatet kræver mindre arbejde for at fremstå som jeg vil have det..
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12489
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Resin stander 3. generation

Indlægaf Claus-DK » 26. jun 2022, 13:23

pyramider i Kliplev, nu på video...
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12489
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Resin stander 3. generation

Indlægaf kvik » 26. jun 2022, 14:09

thumbs
imponerende
kvik

Brugeravatar
 
Indlæg: 4604
Tilmeldt: 28. jul 2011, 01:27
Geografisk sted: Norge

Re: Resin stander 3. generation

Indlægaf Claus-DK » 28. jun 2022, 21:39

kvik skrev:thumbs
imponerende


Ja og når man kigger nærmere efter er bulerne ude ved kanten blevet meget meget mindre.
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12489
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev


Tilbage til Claus-dk's blog

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst