(Nu ogsĂĄ) Skandinavien pĂĄ EPO(Nu ogsĂĄ) Skandinavien pĂĄ EPO

Indlægaf Sweppesfetterlein » 9. jun 2018, 15:14

Efter en årrække med helt fænomenale plader fra norske bands har visse forskere hentydet til overdreven brug af medicinske præparater. EPO virker dog ikke lige som den mest oplagte synder her ruller1

Jeg ved sgu ikke helt hvad der er sket eller hvad de propper i vandet deroppe, men der er saftsusme drøn på tonerne for tiden. Lidt for enhver smag faktisk - også de audiofiles højborg nr 1: kvindevokaler (uhh kan I mærke hvordan der gik et sus igennem termo g-strengen dér?). Susanne Sundførs back-to-basics akustiske og helt igennem smukke album 'Music For People In Trouble' burde være biens knæ for førnævnte connoisseurs.
Ved godt det er Jootoob, så I må sgu gætte jer til lykvaliteten, som også er fænomenal:
https://m.youtube.com/watch?v=Abet-OycQpE

I en helt anden boldgade finder vi de gamle black metal pionerer Ulver og hvad de selv kalder deres 'pop album'. Den er nu fyldt med alt mulig andet såsom post-punk, electronica, goth rock, trance og en vis 80er melankoli, der passer som fod i hose. Pladen starter fedt men bliver overraskende bedre henad vejen. Produktionen er overdådig på den gode måde og leveres med hvad der føles som ekstra stor soundstage:
https://m.youtube.com/watch?v=FPewKGoPhHA

Jeg er egentlig først lige begyndt på en række af virkelig fede musikere fra det (helt) gamle Danmark (vi savner dig Norge!) og kunne nævne de næste 20 i flor på stående fod....men jeg har noget Mexikansk mad hyggende i køkkenet der skal pusles om, og det kunne da også være at andre havde nogle af de samme ideer som undertegnede....men lad os lige for god orden skyld holde Lene Nystrøm ude af tråden til at starte med. Aqwa er også dansk alligevel 9musik
Senest rettet af Sweppesfetterlein 18. jun 2018, 17:48, rettet i alt 1 gang.
Smør til folket!
Sweppesfetterlein

 
Indlæg: 266
Tilmeldt: 4. jul 2017, 23:18
Geografisk sted: Nordjylland

Re: Norge pĂĄ EPO

Indlægaf Sweppesfetterlein » 9. jun 2018, 20:14

Også fra sidste år (2017 var et svedigt år for Norge musikmæssigt) har vi Major Parkinson og deres 'Blackbox'. Jeg er helt vild med det her album. Fra den dybe mørke mandevokal, der minder om en gotisk cabaret udgave af Tom Waits, til den elegante men også hårdtslående rock musik med den alt for geniale inkorporering af 'Somewhere Over The Rainbow' temaet. Produktionen er tip top og især det moderne elektroniske islæt gør det dejligt zippende og livligt i øregangene (specielt hvis man ejer en planar rulle6 ):
https://majorparkinson.bandcamp.com/album/blackbox

Til den lidt mere eksperimentale side finder vi elephant9, som på deres sidste par skiver nu helt har adopteret Dungen guitarist, Reine Fiske. Det går over stok og sten med raflende firkantede orgelriffs ovenpå en vild basgang og tordnende jazz rock trommer fra Torstein Lofthus, som pt nok er én af mine yndlingsdaskere. Han er gal på den fede måde. Bandet har efter mødet med Reine også fået mere yin til deres yan, og paletten har derfor også bredet sig ud i mere laidback guitarornamentationer til Krautrock til et eller andet der nok får et navn på et tidspunkt.
Hold pĂĄ hat og briller: https://m.youtube.com/watch?v=p0shpdKVHM0
Smør til folket!
Sweppesfetterlein

 
Indlæg: 266
Tilmeldt: 4. jul 2017, 23:18
Geografisk sted: Nordjylland

Re: Norge pĂĄ EPO

Indlægaf Sweppesfetterlein » 11. jun 2018, 16:31

Mere fra Norge der snildt kan konkurrere med en saftig myseost? Jamen der er da masser af godter tilbage. Hvad med lidt til Floyd ganen? Der findes efterhånden RIGTIG mange bands der kører den legendariske Pinkus Floydus modus, så det er da ikke originalitet I skal kigge alt for meget efter ved Airbag. De rammer dog et dejlig flydern svirvlende rock univers, der går ganske godt sammen lammekød og rosiner:
https://airbagsound.bandcamp.com/album/ ... w-on-earth

Norge stod faktisk også for en af de mest succesfulde prog rock plader i nyere tid, Wobbler's From Silence To Somewhere. Jeg nævner den lidt i samme flæng som førnævnte, da vi heller ikke her finder verdens mest originale tilgang til musik, men hvis man godt kan lide Jon Andersons vokal fra Yes med dertilhørende bas i overdrive, fløjte fjollerier og en dejlig analog lydproduktion, samtidig med at de her gutter virkelig kan spille røven ud af bukserne, så ender man faktisk op med noget rigtig interessant:
https://wobbler.bandcamp.com/album/from ... -somewhere

For at runde dette knap så originale indslag af i samme skuffedarium tænker jeg først og fremmest på en kold spansk suppe. Yes gazpacho! Der er dog også et norsk band med samme geniale navn. Der kan også være en vis 'kulde' forbundet med musikken, men det er nok fordi vi her forbinder os i Radiohead/Porcupine Tree territorie, hvor følelser er meget svære og ofte næsten angstfyldte. Oh yes emo spansk suppe serveret med lidt norsk Floyd flute til:
http://gazpachoworld.com

Jeg vender tilbage med lidt anderledes til ganen næste gang...knap så flødet.
Smør til folket!
Sweppesfetterlein

 
Indlæg: 266
Tilmeldt: 4. jul 2017, 23:18
Geografisk sted: Nordjylland

Re: Norge pĂĄ EPO

Indlægaf CHIbsen » 11. jun 2018, 20:02

Der er da et par af dem her, jeg skal have tjekket ordentlig ud, efter det første hurtige lyt :-)
AKG K401, K500, K501, K601
AKG K141, K240 Sextet, K270 Playback, K280 Parabolic
AKG K3003
CHIbsen

Brugeravatar
 
Indlæg: 206
Tilmeldt: 27. jul 2017, 20:52
Geografisk sted: Skjern

Re: Norge pĂĄ EPO

Indlægaf Sweppesfetterlein » 11. jun 2018, 23:31

Lyder godt CHIbsen thumbs
Du må godt melde tilbage om eventuelle favoritter. Det kan være jeg kan finde noget i samme boldgade.

Jaga Jazzist. Kanon navn og kanon musik. Deres Starfire plade fra forrige år er skidego - specielt hvis man godt kan forestille sig et helt igenem unikt tag på Mogwai med spøjse og dog meget chillern næsten hypnokraut rytmer. Det er også dejligt melodisk på en lidt anderledes måde. Passer godt til cykelture gennem byen om natten:
http://jagajazzist.com

Metal? Ja på en måde, men norske Leprous er også meget andet. Der er sikkert mange derude der sværger til 'rækti hævi medl', men de kan så baske lidt i de hårtslående guitar riffs, når keyboards bliver for meget. Er ikke mit yndlingsband personligt, men Bilateral pladen er begyndt at tale lidt til mig:
https://m.youtube.com/watch?v=vyBKvx38txk

Næ nej hvis det skal være metal med lidt viftende arme og store ambitioner, så foretrækker jeg klart Seven Impales fremgangsmetode med grumsede næsten brutale horn riffs. Deres debut er virkelig svedig (den anden plade Contrabasso er også rigtig fed!) og beviser at man sagtens kan lave original musik i dag:
https://sevenimpale.bandcamp.com/album/city-of-the-sun
Smør til folket!
Sweppesfetterlein

 
Indlæg: 266
Tilmeldt: 4. jul 2017, 23:18
Geografisk sted: Nordjylland

Re: Norge pĂĄ EPO

Indlægaf Krellef » 17. jun 2018, 14:23

TAK for at have introduceret mig for Major Parkinson rullw3
Krellef

 
Indlæg: 416
Tilmeldt: 29. mar 2017, 19:13
Geografisk sted: Randers

Re: Norge pĂĄ EPO

Indlægaf Sweppesfetterlein » 17. jun 2018, 21:26

Hey no problemo Kristian, min fornøjelse.
Kan desværre ikke anbefale lignende bands, da de må siges at være temmelig unikke i lyden.
Smør til folket!
Sweppesfetterlein

 
Indlæg: 266
Tilmeldt: 4. jul 2017, 23:18
Geografisk sted: Nordjylland

Re: Norge pĂĄ EPO

Indlægaf Krellef » 17. jun 2018, 22:07

De laver edder-drøn-hak'me noget fee' musik :-)
Krellef

 
Indlæg: 416
Tilmeldt: 29. mar 2017, 19:13
Geografisk sted: Randers

Re: Norge pĂĄ EPO

Indlægaf Sweppesfetterlein » 17. jun 2018, 23:26

Jeg er helt enig rullw3
Den forrige skive Twilight Cinema er ogsĂĄ rigtig cool. Lidt mere sailor agtig men stadig den der dystre gotisk inspirerede moderne prog rock, der ruller sĂĄ dejligt.
Smør til folket!
Sweppesfetterlein

 
Indlæg: 266
Tilmeldt: 4. jul 2017, 23:18
Geografisk sted: Nordjylland

Re: (Nu ogsĂĄ) Skandinavien pĂĄ EPO

Indlægaf Sweppesfetterlein » 18. jun 2018, 18:11

Som I nok allerede har bemærket, så er jeg typen der taler og agerer sådan lidt på gefühl og jam og mange gange har svært ved at holde mig til én ting ad gangen...hvilket nogle gange kan virke naivt og andre gange direkte stupidt. Set i forhold til denne tråd betyder det blot at jeg nu gerne vil brede mig lidt mere ud...ikke fordi Norge er løbet tør for spændende musikere men mere fordi jeg faldt over en del svenske og finske udgivelser fra senere år i min samling. Musik som er virkelig spændende og i mange tilfælde totalt overset af den gængse skandinav, der ellers udadtil, generelt, virker interesseret i god musik på tværs af forskellige genrer. Problemet med det er ofte, at man selv skal finde det...og vide hvor man skal lede til at starte med.
Efter at have været den der 'der er krafteddermame ingen go moderne musik - det lyder alt sammen på samme måde og der er ingen der kan spille SOM I DE GOE GAMLE DAGE-gutten' i laaang tid med snedige snobbede afvisninger af andre menneskers favorit musik; ja så skete der et eller andet på et tidspunkt. Der blev åbnet en dør i min hjerne og ligepludselig kunne jeg finde nydelse og merit i genrer, der før havde sendt mig ud af vinduet.
Lang historie kort: jeg har efterhånden fået skrabet lidt af en musiksamling sammen, der måske mest af alt lægger vægt på musik, der specielt på disse breddegrader er lidt under radaren om så at sige.

Sverige!!!! Frem med snusen, Black Sabbath skiverne og de blå Pripps! Nahh hvad med en go surströmning og lidt lækker musik fra Anna Von Hausswolff i stedet for? Orgelekvilibrist med en stemme og en stil der krydser veje med en del forskellige genrer og med et feel der går lige i sokkerne på undertegnede. Hvad man ender op med lyder opløftende overjordisk og især hendes brug af kirkeorgel i musikken nærmest indklistrer albummet Dead Magic i denne helt igennem pudseløjerlige soniske 'opdrift'.
Kunstnerisk pop/rock med en skøn analog produktion:
https://annavonhausswolffmusic.bandcamp ... dead-magic
Smør til folket!
Sweppesfetterlein

 
Indlæg: 266
Tilmeldt: 4. jul 2017, 23:18
Geografisk sted: Nordjylland

Re: (Nu ogsĂĄ) Skandinavien pĂĄ EPO

Indlægaf Sweppesfetterlein » 19. jun 2018, 16:16

Fra den vinterramte finske ødemark finder vi Tenhi, der efterhånden er ved at have nogle år på bagen. Det kan til stadighed undre at de ikke er mere kendte blandt audiofile, når man hører den mørke baryton stemme a la Pete Steele fra Type O (rip) og de rislende akustiske elementer omkring. Darkwave møder folk i en gletscherspalte - og så et ordentlig skud af den der skønhed vi finder heroppe nordpå, når alt fryser til is og skoven er fyldt med bare træer og døde blade: https://tenhi.bandcamp.com/album/saivo
Smør til folket!
Sweppesfetterlein

 
Indlæg: 266
Tilmeldt: 4. jul 2017, 23:18
Geografisk sted: Nordjylland

Re: (Nu ogsĂĄ) Skandinavien pĂĄ EPO

Indlægaf CHIbsen » 19. jun 2018, 16:32

Nu har jeg investeret i Major, Hauswolff og Wobbler
Mon ikke det bliver interessant.

Tapatalk
AKG K401, K500, K501, K601
AKG K141, K240 Sextet, K270 Playback, K280 Parabolic
AKG K3003
CHIbsen

Brugeravatar
 
Indlæg: 206
Tilmeldt: 27. jul 2017, 20:52
Geografisk sted: Skjern

Re: (Nu ogsĂĄ) Skandinavien pĂĄ EPO

Indlægaf Sweppesfetterlein » 20. jun 2018, 15:09

Fedt thumbs

Hvis det er mere i rockens tegn, så kan jeg da yderligere friste med lidt sonisk svensk sildesalat i form af Agusa. Ét af de der få bands der rent faktisk lyder som i de goe gamle dage. Det er instrumentalt, men hvis man er glad for boblende hammond orgel, wah wah guitar og en rytmesektion der sparker nums, så går man ikke helt galt i byen. Produktionen er levende og varm og stilmæssigt er vi et eller andet sted imellem psykedelisk rock og højt græs:
https://agusaband.bandcamp.com/album/h-gtid

Selvsamme guitarist var ogsĂĄ med i et tilsvarende old school lydende projekt kaldet Hooffoot, dog mere til den flydende og melodiske jazz rock side. Der er dog stadig hans umiskendelige guitar implementeret og det svinger sgu som en sommerkjole pĂĄ en bavian.
Perfekt chillout plade lørdag formiddag med en stærk kop kaffe og en kælen boaslange i skødet:
https://hooffoot.bandcamp.com/releases
Smør til folket!
Sweppesfetterlein

 
Indlæg: 266
Tilmeldt: 4. jul 2017, 23:18
Geografisk sted: Nordjylland


Tilbage til Musik

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster