Mac som kildeRe: Mac som kilde

Indlægaf Kena » 25. jun 2016, 01:09

Endte faktisk med ikke at anskaffe Audirvana i sidste ende som jeg ellers skrev ovenover, da jeg periodisk alligevel oplevede lidt fejl. Dertil var jeg alligevel ikke indstillet på at ofre knap 500 kr på noget der ikke var helt perfekt. Nu spoler vi lige 3 år frem og Audirvana plus version 2.5 er anskaffet. Nu er det faktisk en god deal, da man får 3 måneders gratis Tidal Hifi med i købet. Da jeg alligevel ville til at køre med Tidal Hifi, var Audirvana "gratis". Man skal blot passe på i kke at lade sig registrere med en e-mail man tidligere har benyttet til at gratis prøveperiode. Jeg er glad for at Tidal Hifi fungerer direkte i Audirvana. Oplever rimeligt klart lyden som en forbedring i forhold til at benytte iTunes. Blot synes jeg at opleve en meget diskret skratten, lige som en LP. Det kan ikke være hastigheden der en en flaskehals, da jeg måler download til cirka 100 mb på min Mac mini. Dertil kommer at Mini'en er koblet på nettet med netværkskabel. Nå, jeg er slet ikke begyndt at pille ved indstillingerne endnu, da det først lige er taget i brug her til aften.
AudioQuest NightOwl Carbon & PowerBeats Pro & Chord Mojo
Kena

Brugeravatar
 
Indlæg: 665
Tilmeldt: 6. dec 2011, 16:33
Geografisk sted: Amager

Re: Mac som kilde

Indlægaf kvik » 25. jun 2016, 10:21

Jeg bruger stadig 2.2.4, er lidt lunken overfor at få Tidal/Quboz/DSD med i købet ved en 2.5 opgradering. Til gengæld har jeg været rigtig tilfreds med lyden, siden opgraderingen fra 1.5.x til Plus 2. Remote-app'en er også ganske udemærket.

Kena, Mojo tager vel DSD, du kan prøve at upsample, jvf denne tråd. Og Damien om det samme i sin blog på hjemmesiden:

PCM to DSD upsampling
(Starting with Audirvana Plus release 2.5.1)

This is the ultimate step in upsampling to send to the DAC the closest signal to the one used internally in its DAC chip immediately before the conversion to analog. This enables, with native DSD compatible DACs, to bypass all digital filters and processing done in the DAC chip by those done by Audirvana Plus.

The Mac computer CPU is much more powerful than the DAC chip and thus enables to use much more sophisticated upsampling algorithms to give strongly increased sound quality.
kvik

Brugeravatar
 
Indlæg: 4718
Tilmeldt: 28. jul 2011, 01:27
Geografisk sted: Norge

Re: Mac som kilde

Indlægaf Ostebaronen » 11. dec 2023, 19:06

Hvis nogle af jer bruger Apple Music, så kan jeg anbefale at benytte sig af LosslessSwitcher, som hjælper med at skifte bitrate på din DAC, da macOS ikke selv gør det.

Man kan finde det her og hente under releases: https://github.com/vincentneo/LosslessSwitcher

Billede
Mmm... Ost...
Ostebaronen

Brugeravatar
Code Poet
 
Indlæg: 2481
Tilmeldt: 17. maj 2011, 10:00
Geografisk sted: Søllerød

ForegĂĄende

Tilbage til Computerlyd og software til det.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

cron