Sony WH-1000XM4Sony WH-1000XM4

Indlægaf Ole » 11. aug 2020, 23:26

Sprang lige på sådan et sæt her - nu jeg igen er begyndt at pendle lidt med DSB igen.

Alt nedenstĂĄende skal tages med et gran (en spand) salt, da det blot er mine meget subjektive udgydelser :grin:

Fysisk fremtoning
Virkelig fin kvalitet carry hardcase - ville ønske den var en bitte smule større, så der var plads til hovedtelefonerne hvor den kunne holde hovedbånd indstillingen, så den ikke skal indstilles hver gang ved brug. Det er dog samme problem på alle andre bærbare bøffers carry case jeg har prøvet.

Hovedtelefonerne selv er i ren plastic og pleather, men virker som en ok kvalitet og meget meget behagelige at have på - de ligger i hård konkurrence med mine HD800S og de Beoplay H6 jeg engang havde angående komfort, hvilke er de to bøffer jeg anser for at være de mest komfortable jeg nogensinde har prøvet. Den lave vægt på Sonyerne hjælper nok også til.

Som alle lukkede hovedtelefoner er der selvfølgelig ikke rigtig luftgennemstrømning til ørene, så temperaturen stiger en anelse, men de virker langt fra så varme som hovedtelefoner med rigtige læderpuder.

Kun ganske få knapper og ellers et touch control panel på højre kop. Alt er fint responsivt og logisk sat op. Kan også godt lide at hovedtelefonerne kan foldes sammen, så de ikke fylder særlig meget.

Features
Gider ikke gennemgå de forskellige features. Dog vil jeg nævne at noise cancellation er ualmindelig god og betydeligt bedre end de Sennheiser PXC550, Sennheiser Momentum Wireless og Dali IO-6 jeg tidligere har ejet - og naturligvis også bedre end mine AirPods Pro. Auto pause funktionen når de tages af har også virket upåklageligt for mig. Kunne godt tænke mig multi point connection til 3 enheder og ikke kun 2 - men det er nok bare mig der er "grådig", da det er fint konkurrencedygtigt med hvad der ellers er på markedet pt.

Lytteindtryk pre brain-burn-in
Lyd som de er standard uden EQ. Lidt rigeligt bas kvantitet i lidt for lav kvalitet i forhold til min præference - synes især at bassen ikke er stram nok i det. I øvre mids virker kvindelige vokaler dog umiddelbart fint klare i det og hovedtelefonerne har heller ikke en egentlig indelukket lyd som nogle lukkede hovedtelefoner kan have. De ruller dog en smule tidligere af i toppen end jeg foretrækker og hiver heller ikke super mange detaljer ud af musikken. Akustisk guitar lyder i øvrigt ganske godt på dem, imens klaver kunne lyde bedre.

Hmm fandt også en DSEE Extreme knap i Sony appen - ved ikke helt hvad den gør, men det lyder umiddelbart som - ikke at der kommer et slør over vokaler, men at de virker marginalt mindre klare. Til gengæld er der måske et minimalt løft i treble eller noget lignende effekt for bas/nedre mids virker ikke så dominerende, som hvis funktionen er slået fra.

Hvorom alting er - som jeg erindrer mine Sennheiser Momentum Wireless, så slår de Sonyerne med hensyn til lydkvalitet, men havde til gengæld en middelmådig noise cancellation (sikkert derfor de lød bedre også) og ikke nær den samme komfort. Dali IO-6 havde mindre bas, men klart den bedste lyd - det der generede mig med dem var dog at de var ret store i det og ikke rigtig kunne foldes sammen.

Det kan måske godt lyde lidt negativt, men det er rent faktisk ikke så slemt, som det måske kunne fremstå. Det er jo ikke tale om en type hovedtelefon til kritisk lytning og kan man komme forbi det med bassen, har de egentlig en lyd, som man umiddelbart godt kan holde ud at lytte til i længere tid. Kombinerer man dette med features, kvaliteten af noise cancellation samt at de er super behagelige at have på hovedet, så begynder de alligevel at virke som et ret attraktivt produkt til pendling eller arbejde i lidt støjende omgivelser.

Hvis jeg skulle have et par trådløse hovedtelefoner, der alene var til derhjemme og uden behov for noise cancellation ville jeg dog nok se om der var noget med bedre lydkvalitet.
Ole

Brugeravatar
 
Indlæg: 479
Tilmeldt: 6. feb 2012, 19:50
Geografisk sted: Kolding

Tilbage til Uden kabler

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst