god lyd og smartphonesgod lyd og smartphones

Indlægaf Claus-DK » 23. jun 2021, 21:04

De senere år er 3,5 mm udgangen forsvundet fra næsten alle mobiltelefoner, mest de dyre modeller, men jeg tror det vil brede sig nedefter og blive den "endelige" standard..
Det er jeg lidt ked af, ikke fordi at jeg er modstander af trådløs lyd, men fordi trådløs lyd, selvom den kan være god stadig er kablede hovedtelefoner underlegen.

Man kan opnå tabsfrit signal og det er da godt, hagen er så bare at der er meget lidt plads til udstyret i en TWS enhed og selvom man har et tabsfrit signal behøver det jo ikke lyde godt.

Der er to sider af mønten, den ene er signalet den anden er teknikken, begge dele bliver konstant forbedret, men for mig er der stadig et ret stort spring mellem mine kablede enheder og dem der der kører trådløst.

Man kan så investere i en Dongle løsning som f.eks en IKKO Zerda eller en af dragonflys modeller, det koster lidt kroner, men der er en stor gevinst i form af bedre lyd, her er bagsiden så at det er lidt bøvlet med den ekstra klump i enden på telefoner der bare bliver større og større, de nye flagskibe, har jo samme størrelse som en Android tablet havde for relativt få år siden, næsten 7 tommer, og det kræver store lommer (og rimer) eller en rygsæk når man skal på farten, ryksækken er meget langt fra at være en brugbar løsning og lommer kan jo kun være så store, en lille mand som jeg, skal jo have lommer der når knæet for at have plads nok..

Min telefon trængte til en udskifter, den er sådan set fin nok og gør det den skal, men jeg vil gerne have et bedre kamera og så skader det jo aldrig at få nyt legetøj.
Så de sidste par måneder, har jeg googlet og læst og set 100 vis af reviews af de nye modeller.
Det var ret hurtigt tydeligt at det måtte blive enten en Xiaomi Ultra 11, en oneplus9 pro eller Vivo x60 pro + (jeg gider ikke Iphones, så dem har jeg end ikke overvejet) problemt for alle 3 modeller er størrelsen og det manglende 3,5 mm stik.
Så så jeg en anmeldelse af Asus Zenfone 8, som godt nok ikke har helt så godt kamera som de tre andre, men ellers var on par med ydelsen og specifikationer. Den er "kun" 5,9 tommer og har 3,5mm jack. Den koster samtidigt væsentlig mindre end de 3 andre så det er 3 gode argumenter for mig.

Så efter at have gået og tjekket op på alle mulige ting, såsom at Xiaomi har en del bloatware, Vivoen havde kun kinesisk Android og Oneplus bare er dyr og stor, endte jeg med at købe den Zenfone 8, den har nok det dårligste kamera setup af de modeller jeg har overvejet, men der er intet bloatware, nærmest stock android, den har global android og er lettere at have i lommen, oveni det fik jeg jo så også min 3,5 mm jackudgang rulle2

Jeg fik den i går og selvom det er gået op for mig at forskellen på en 4 år gammel topmodel og en ny topmodel ikke er så stor til det jeg bruger min telefon til, er jeg rigtigt godt tilfreds, man mærke med det samme at den fylder mindre i lommen og vejer også mindre end forgængeren (oneplus 5T). Den største overraskelse er LYDEN, man er jo sådan lidt vant til at en smartfone ikke lige levere det bedste resultat når man bruger jackstikket, det er for det meste godt, men i forhold til en afspiller eller en dongle er det knap så imponerende..

Så det var nærmest en fest i mine ører da jeg prøvede mine Form 1.4 i Zenfone 8, det lyder fantastisk, ikke helt på niveau med min HiBy, men den snapper den i hælene og ligger tættere på den end på min Oneplus og det er bare en fornøjelse for mig at have så god en afspiller ved hånden.
Jeg synes også at det lyder bedre via Bluetooth, jeg er ikke teknisk kyndig nok til lige at gennemskue årsagen til det, men det er nok noget EQ af en eller anden slags og måske en mere gennemarbejdet trådløs løsning.

SĂĄ er i pĂĄ jagt efter en ny smartphone og gerne vil undgĂĄ at fĂĄ lavet nye lommer, gerne vil have top specs og som en sidegevinst fĂĄ rigtig fin lyd er en Asus Zenfone 8 en nobrainer, jeg kan kun anbefale jer at tjekke den ud og overveje den...
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12259
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: god lyd og smartphones

Indlægaf tg » 24. jun 2021, 07:07

Jeg har en Sony Xperia 10 II der ogsĂĄ kan tage et 3.5 mm Jack stik, og det kan den nyeste udgave af den ogsĂĄ. Den har ogsĂĄ en meget simpel Android uden for meget ekstra, og opdateringer til nyeste version i mindst 2 ĂĄr.
tg

 
Indlæg: 103
Tilmeldt: 25. dec 2016, 23:20

Re: god lyd og smartphones

Indlægaf Henrik_sdk » 24. jun 2021, 11:15

Henrik_sdk

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 2273
Tilmeldt: 1. apr 2011, 23:46
Geografisk sted: Ringsted

Re: god lyd og smartphones

Indlægaf rasse1977 » 4. okt 2021, 15:09

Hvis man nu mest er til iPhones (som jo heller ikke har 3,5 mm udgang pĂĄ de nye modeller), er der sĂĄ nogen der har en holdning til lydkvaliteten, hvis man anvender en lightning til 3,5 mm adaptor?
rasse1977

 
Indlæg: 136
Tilmeldt: 6. feb 2014, 15:10
Geografisk sted: Bornholm

Re: god lyd og smartphones

Indlægaf Claus-DK » 4. okt 2021, 18:42

Det kommer jo an på hvor god den adapter er, jeg tror ikke den på magisk vis henter et analog signal ud, der sidder en DAC i alle de små adaptere og det er den sammen med forstærkerdelen der bestemmer hvor godt det er..
Hvis du ser sĂĄdan en som en Zerda som en adapter sĂĄ tager lyden pĂĄ ingen mĂĄde skade af at den bliver brugt.
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12259
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev


Tilbage til Lydkilder

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst