Bage-fi



Re: Bage-fi

Indlægaf toppe » 14. feb 2013, 02:48

Claus-DK skrev:HUSK at bruge en ordentlig margarine når i bager, det har en større betydning end i tror...


Du spammer, Claus - der skal ikke margarine i mine brød ruller1 ruller1 ruller1

Men det er vist vigtigt at bruge margarine i wienerbrød - det skulle give et bedre resultat end smør...
toppe

Brugeravatar
Redaktør
 
Indlæg: 2037
Tilmeldt: 13. aug 2011, 16:46
Geografisk sted: Nørrebro

Re: Bage-fi

Indlægaf pof » 14. feb 2013, 18:31

Har I prøvet at ælte gær og sukker sammen? Ret sær oplevelse.
pof

Brugeravatar
 
Indlæg: 795
Tilmeldt: 18. aug 2011, 17:23
Geografisk sted: StorCPH

Re: Bage-fi

Indlægaf librarian » 15. feb 2013, 11:08

pof skrev:Har I prøvet at ælte gær og sukker sammen? Ret sær oplevelse.

Det vil jeg helst undgå, men hvad sker der, hvis man gør det?
Stationært: Sansui SR-222 MK-V|Ontech Monsterdac V3>Luxman C/M 02
Transportabelt: Zstella usb dac
Hovedtelefoner:
AKG K240 DF / AKG K400 / ER4S
AKG K340 / Hovedgrej No. 1 / ikko oh1
Stax SRD7 MK2 > Stax Lambda Pro
librarian

 
Indlæg: 2518
Tilmeldt: 1. apr 2011, 15:36
Geografisk sted: København

Re: Bage-fi

Indlægaf pof » 15. feb 2013, 11:17

Man sidder med en tør og en halvtør ingrediens og nulre dem sammen. Pludselig sidder man med noget helt flydende.
pof

Brugeravatar
 
Indlæg: 795
Tilmeldt: 18. aug 2011, 17:23
Geografisk sted: StorCPH

Re: Bage-fi

Indlægaf librarian » 15. feb 2013, 11:30

pof skrev:Man sidder med en tør og en halvtør ingrediens og nulre dem sammen. Pludselig sidder man med noget helt flydende.

OK. Tak for info :-)
Stationært: Sansui SR-222 MK-V|Ontech Monsterdac V3>Luxman C/M 02
Transportabelt: Zstella usb dac
Hovedtelefoner:
AKG K240 DF / AKG K400 / ER4S
AKG K340 / Hovedgrej No. 1 / ikko oh1
Stax SRD7 MK2 > Stax Lambda Pro
librarian

 
Indlæg: 2518
Tilmeldt: 1. apr 2011, 15:36
Geografisk sted: København

Re: Bage-fi

Indlægaf toppe » 15. feb 2013, 13:53

pof skrev:Man sidder med en tør og en halvtør ingrediens og nulre dem sammen. Pludselig sidder man med noget helt flydende.


Der findes sikkert en meget fin kemisk forklaring pĂĄ det :-)
Jeg er en doven hund og bruger som regel tørgær - jeg tror ikke det vil have helt sammen effekt...
toppe

Brugeravatar
Redaktør
 
Indlæg: 2037
Tilmeldt: 13. aug 2011, 16:46
Geografisk sted: Nørrebro

Re: Bage-fi

Indlægaf Claus-DK » 15. feb 2013, 16:58

Det sjoveste at ælte er 3 dele Maizena og 2 dele vand, det giver en blanding der har meget spøjse egenskaber og der er ingen der ved hvorfor det er sådan..

Et sikkert hit hvis man har børn..
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12707
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Bage-fi

Indlægaf toppe » 15. feb 2013, 17:13

Claus-DK skrev:Det sjoveste at ælte er 3 dele Maizena og 2 dele vand, det giver en blanding der har meget spøjse egenskaber og der er ingen der ved hvorfor det er sådan..

Et sikkert hit hvis man har børn..


Hvis jeg husker korrekt kaldes det for 'en newtonisk væske' - der var et afsnit af Mythbusters hvor Adam dansede rundt på sådan en opløsning.
toppe

Brugeravatar
Redaktør
 
Indlæg: 2037
Tilmeldt: 13. aug 2011, 16:46
Geografisk sted: Nørrebro

Re: Bage-fi

Indlægaf Claus-DK » 15. feb 2013, 17:46

Ja jeg vil tro man kan gĂĄ pĂĄ det hvis man bare husker at trampe godt, men stĂĄr man stiller synker man i..
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12707
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Re: Bage-fi

Indlægaf toppe » 15. feb 2013, 18:03

Claus-DK skrev:Ja jeg vil tro man kan gĂĄ pĂĄ det hvis man bare husker at trampe godt, men stĂĄr man stiller synker man i..


Yep, så længe han bevægede sig var der ingen problemer
toppe

Brugeravatar
Redaktør
 
Indlæg: 2037
Tilmeldt: 13. aug 2011, 16:46
Geografisk sted: Nørrebro

Sv: Bage-fi

Indlægaf vaskebjørnen » 15. feb 2013, 20:13



Rettet sĂĄ det ikke kun er link

Sendt fra min Galaxy Nexus med Tapatalk2
WARNING:DO NOT ATTEMPT TO DRIVE OR OPERATE HEAVY MACHINERY WHILE PLAYING YOUR AIR GUITAR

[GEAR] On the go: Ipod 160GB : Qusp LOD : Alo RX : Future Sonics Atrio
vaskebjørnen

Brugeravatar
Kabelsnedker
 
Indlæg: 2165
Tilmeldt: 19. nov 2011, 15:13
Geografisk sted: Næstved

Re: Bage-fi

Indlægaf toppe » 15. feb 2013, 20:33

Ja, det var den udsendelse.

toppe

Brugeravatar
Redaktør
 
Indlæg: 2037
Tilmeldt: 13. aug 2011, 16:46
Geografisk sted: Nørrebro

Re: Bage-fi

Indlægaf Claus-DK » 15. feb 2013, 21:05

Det sjove ved lige netop det forsøg er at der er ingen der kan forklare hvorfor det opfører sig på den måde, jeg kan ikke lige huske hvilket universitet det var, men der var et forskerhold på 18 der arbejdede med denne problemstilling i et helt år, uden at knække nøden...

Vi bryster os med at være så hulens kloge og vi kan ikke gang finde ud af hvad der sker når man blander stivelse og vand..
Claus-DK

Brugeravatar
Administrator
 
Indlæg: 12707
Tilmeldt: 1. apr 2011, 12:57
Geografisk sted: Kliplev

Sv: Bage-fi

Indlægaf vaskebjørnen » 3. mar 2013, 21:59

Har lige bagt en Banan-Chokolade kage :grin:
Billede

Den smager ret godt

Sendt fra min Galaxy Nexus med Tapatalk2
WARNING:DO NOT ATTEMPT TO DRIVE OR OPERATE HEAVY MACHINERY WHILE PLAYING YOUR AIR GUITAR

[GEAR] On the go: Ipod 160GB : Qusp LOD : Alo RX : Future Sonics Atrio
vaskebjørnen

Brugeravatar
Kabelsnedker
 
Indlæg: 2165
Tilmeldt: 19. nov 2011, 15:13
Geografisk sted: Næstved

Re: Bage-fi

Indlægaf pof » 3. mar 2013, 22:02

Der er for langt til Næstved...
pof

Brugeravatar
 
Indlæg: 795
Tilmeldt: 18. aug 2011, 17:23
Geografisk sted: StorCPH

Re: Bage-fi

Indlægaf Sorensiim » 29. jan 2014, 13:38

(Cross-posting fra G+)

Supernemt hjemmebagt franskbrød
Billede
Indtil videre har vi ikke købt lyst brød i år (jaja, det er stadig januar, men alligevel) så det er i hvert fald godkendt af familien. Heldigvis er det så nemt at bage at selv i en fortravlet børnefamilie kan man finde tiden til det. Mængden passer lige til en enkelt franskbrødsform fra Søstrene Migræne, juster selv efter behov.

Ingredienser:
350g mel
1/4 pakke gær
2 dl lunkent vand
2 dl tykmælk
2 dl havregryn
1 tsk salt

Sådan gør du:
Opløs gæren i det lunkne vand og bland det sammen med tykmælken i en skål. Tilsæt havregryn og salt og rør det godt sammen. Jeg bruger en håndmixer med dejkroge, en rigtig røremaskine vil sikkert gøre det nemmere. Er du til motion så brug en grydeske. Tilsæt melet lidt ad gangen, mens du rører dejen grundigt sammen - den bliver rimelig bastant til sidst. Når du har en ensartet klump dej hælder du den i en smurt fom. Pro tip: Brug en VÅD trægrydeske, så kan du let smøre dejen ud til den ligger jævnt fordelt helt ud i hjørnerne. Dæk den til (jeg putter formen i en frysepose) og lad den hæve på køkkenbordet i 1½ time. Herefter tager du afdækningen af og tænder ovnen på 200 grader. Når ovnen er varm skærer du med en kniv et 2-3cm dybt snit på langs af brødet. Det gør at det hæver pænt og kontrolleret op i ovnen og ikke bare flækker sidelæns med masser af pac-man formede skiver til følge. Sæt brødet midt i ovnen og giv det 35 minutter. Når du tager det ud af ovnen skal det ud af formen med det samme og sættes til afkøling på en måde så bunden kan "ånde" - derfor risten på billedet herunder. Ellers vil der dannes kondens og du får en svampet bund i stedet for en sprød skorpe.

Kombinationen af tykmælk og havregryn gør at det holder sig frisk i flere dage og mætter bedre - godt til ungernes madpakker eller til eftermiddagssulten! Jeg bruger en blanding af 50% discount hvedemel og 50% durummel, men prøv dig frem - 20% majsmel giver en flot farve og ekstra sprød skorpe.
The best things in life are free. The second best are very, very expensive.
All the gear but no idea | Komfort-mod til Ultrasone & Beyerdynamic | Mine faste testnumre
Sorensiim

Brugeravatar
 
Indlæg: 4908
Tilmeldt: 13. jun 2011, 14:42
Geografisk sted: Skanderborg

Re: Bage-fi

Indlægaf toppe » 9. dec 2014, 14:36

Jeg har købt et par støbejernsplader og forsøger at bruge dem som bagesten. Hold da op sikke en forskel det gør! Jeg bagte pizzaer i går og fik en rigtig lækker sprød kant og en god bund - det kan anbefales.
I dag prøvede jeg at bruge dem til alm brød, og resultater var ganske tilfredsstillende :-)

Billede

Hvis jeg ikke var så doven burde jeg vende brødet undervejs, da varmefordelingen i min ovn ikke er så god... :roll:
Næste skridt er en pizzaspade, sådan en må jeg eje nu.
toppe

Brugeravatar
Redaktør
 
Indlæg: 2037
Tilmeldt: 13. aug 2011, 16:46
Geografisk sted: Nørrebro

Re: Bage-fi

Indlægaf Anda » 9. dec 2014, 14:42

toppe skrev:Næste skridt er en pizzaspade, sådan en må jeg eje nu.

Billede
HiFiMAN HE-6 | Yamaha M-4 | Palmer Monicon | Audio-GD SA-1.32 | Gustard U10
Grejliste
Anda

Brugeravatar
 
Indlæg: 2239
Tilmeldt: 15. nov 2011, 00:46
Geografisk sted: København V

Re: Bage-fi

Indlægaf crazydazy95 » 9. dec 2014, 14:56

Lækkert ser det i hvert fald ud Toppe, det kunne godt være, at støbejernsplader var noget man skulle eksperimentere lidt med! :-)
Bøffer: HD 650 | HD 598 |Philips Fidelio x1 | Dunu DN-1000 | Jays Q-jays
DAC/lydkort: Xonar Essence STX
amps: Lovely Cube
crazydazy95

 
Indlæg: 151
Tilmeldt: 26. mar 2014, 16:21
Geografisk sted: Hurup Thy

Re: Bage-fi

Indlægaf toppe » 9. dec 2014, 15:20

crazydazy95 skrev:Lækkert ser det i hvert fald ud Toppe, det kunne godt være, at støbejernsplader var noget man skulle eksperimentere lidt med! :-)


Jeg læste lidt om det her: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/bagesten-og-pizzasten
Han foretrak støbejern frem for sten. Jeg købte disse:
https://www.bilka.dk/hus-og-have/grill-og-udekoekken/grilltilbehoer/rotisseri-grillriste-og-grillplader/charbroil-stoebejernsplade/p/100099804
https://www.bilka.dk/hus-og-have/grill-og-udekoekken/grilltilbehoer/oevrigt-grilltilbehoer/dancook-pizzapande/p/100017543?point=3&event=32&pp=

@Anda: Fed spade! SĂĄ mangler jeg bare en lidt for kort og stram T-shirt, billige solbriller og stramme, hullede jeans... ;-)

toppe

Brugeravatar
Redaktør
 
Indlæg: 2037
Tilmeldt: 13. aug 2011, 16:46
Geografisk sted: Nørrebro

ForegåendeNæste

Tilbage til Andet-fi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 18 gæster

cron